Londýn : životopis města

Londýn : životopis města https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12786/londyn-zivotopis-mes-12786.jpg 4 7 1

Historie vývoje Londýna, dějiny města a jeho významné památky od pravěku až do současnosti. Bohatě ilustrované chronologické dějiny města, jeho památky a společenský život od antiky až po 20.století. Kroniku všech významných epoch doplňuje přehled významných budov a památek, přehled význačných a zajímavých míst Londýna, rejstřík a literatura... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Cestopisy a místopisy , Historie

Vydáno: , NLN - Nakladatelství Lidové noviny
Originální název:

London, The Biography of a City , 1969


více info...

Přidat komentář

mirektrubak
13.04.2017 3 z 5

Překvapivě čtivý popis založení a vývoje Londýna. Vhodné jako připomenutí návštěvy a nebo naopak jako příprava na cestu (kniha bohužel je dost rozměrná a těžká, takže není příliš praktické si ji brát přímo na vycházky Londýnem).
Zajímavé jsou okolnosti výstavby a přestaveb známých Londýnských staveb (Westminster, St-Pauls...), ale ještě víc mě bavily popisy života chudých Londýňanů ve středověku, ranném novověku a dickensovské Anglii - to bylo skoro jako bych četl nějaký Pratchettův popis Ankh-Morporku :-). Atmosféra hlučných tržnic, úzkých uliček a přeplněných domků má něco do sebe - tedy pro čtenáře z 21. století, který má k dispozici elektřinu, topení a všechny další vymoženosti moderního světa.