Dojemná pieseň

Dojemná pieseň https://www.databazeknih.cz/img/books/empty_bmid.jpg 4 57 4

Logan Family série

< 2. díl >

Pentalogie: Tklivá melodie, Dojemná píseň, Nedokončená symfonie, Noční hudba, Tlumené tóny Na počátku druhé části románové pentalogie se setkáváme s Melody Loganovou v okamžiku, kdy na ni osud doléhá plnou vahou. Sotva se vyrovná s tím, co se dověděla od příbuzných o své minulosti, musí čelit další ráně. Dostává zprávu, že její matka, jediný člověk, který jí mohl poskytnout odpověď na spoustu nejasných otázek, tragicky zahynula při dopravní nehodě. Ačkoliv mezi Melody a matkou nepanoval příliš vřelý vztah, je dívka jají smrtí otřesena a má pocit, že na světě zůstala úplně sama. Příbuzní, u kterých nyní žije v domě na Cape Codu, jí sice poskytnou střechu nad hlavou, Melody je však pro ně nechtěnou připomínkou dávné události, která rodu Loganových neslouží příliš ke cti. Osamělá dívka se seznámí s umělcem Kennethem, který se kdysi přátelil s její matkou. Doufá totiž, že se jí podaří vypátrat, zda by právě on nemohl být jejím skutečným otcem. Přátelství s Kennethem jí přináší trochu útěchy, stejně jako něžný cit bratrance Caryho, jediného člena rodiny Loganových, kterému na ní opravdu záleží. Melody je však pevně rozhudnutá odhalit roušku tajemství kolem své osoby a navzdory protestům rodiny vyhledá svou poslední blízkou příbuznou, podivínskou babičku Belindu, která už celá léta žije v sanatoriu. Snad právě tato žena Melody doplní chybějící kousky mozaiky, která tvoří její minulost.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Heart Song , 1997


více info...

Přidat komentář

uzivatel83509
14.10.2023 4 z 5

Příběh se dobře četl, je hezky tajemný - každý prozradí kousíček z minulosti a na Melody je, aby si vše hezky sestavila k sobě. Díky tomu navštívila svojí pravou babičku, našla dědu a strýce, který byl tak blízko, že to ani nečekala. Cary je fajn, za to jeho otec, mi dost leze na nervy. Nejsem si jistá, jestli na konci knihy udělala Melody správné rozhodnutí - je jasné, že ji čeká ještě dlouhá a možná bolestná cesta k pravdě.. ta holka má odvahu, už se těším na další díl :-)

moudivlacek
18.05.2019 4 z 5

Pokračování života Melody u nových příbuzných, navazuje silně na první část. Obdivovala jsem vnitřní sílu Melody, která se postaví nejen Olivii, ale i strýci. Nakonec najde i pravého dědečka a strýce, u kterého je v létě na brigádě. Dokonce se mi líbí i vztah Melody i Caryho, on byl na ni vždy hodný, jen jsem zvědavá, jak se vše bude vyvíjet dál.
Na konci příběhu stojí Melody před závažnou otázkou, na kterou odjíždí do L.A. hledat odpověď.


prestiggio
01.11.2015 5 z 5

Druha cast serie sa mi citala velmi dobre. Tesim sa na dalsie pokracovanie. Pribeh je napinavy no obavam sa ze nez sa dopracujem k cielu bude mi pripominat mexicku telenovelu.

modranka
07.06.2013 4 z 5

Melody má pred sebou ešte jeden ročník strednej školy. Odhodlá sa na prvý milenecký pokus, no sama je presvedčená, že láska musí byť niečo úplne iné. Po matkinej smrti sa síce nedozvie, kto je jej biologickým otcom, ale po rozhovore s babičkou Belindou už vie, kto je jej skutočným starým otcom a preto môže niektorých matkiných milencov vypustiť zo svojho zoznamu. Príbeh sa pekne zamotáva, ale je dosť predvídateľný. Autorka sa s čitateľom hrá ako mačka s myšou, drží čitateľa v napätí pri odhaľovaní rodinného tajomstva, ktoré podáva pekne po čajových lyžičkách ako nejakú medicínu. Kus pravdy zakotví v jednej jedinej vete, preto odporúčam čítať veľmi pozorne, aby sa vám nestalo, že prehliadnete niečo podstatné. Ako vždy mi vadila 1. osoba - rozprávanie Melody. Tento druh literárneho jazyka ochudobnil príbeh o silnejšie emócie a podsúval mi jednotvárny pohľad na situáciu v rodine. Za to som stiahla jednu hviezdičku.
Pozn.: Kniha je zaradená medzi romány pre ženy, ale aj túto druhú časť by som pokojne dala prečítať dospievajúcej dcére, nieje tam nič vulgárne a aj to prvé milovanie, je spracované nežne.

Autorovy další knížky

Virginia Cleo Andrews
americká, 1923 - 1986
1998  89%Květy z půdy
1993  85%Lístky ve větru
1995  88%Nemilovaná
1994  84%Svítání
1993  80%Vykoupení ohněm

Kniha Dojemná pieseň je v

Přečtených123x
Doporučených5x
Knihotéce87x
Chystám se číst17x
Chci si koupit6x