Clivá melódia

Clivá melódia https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410898/bmid_cliva-melodia-lbr-410898.JPG 4 72 8

Logan Family série

1. díl >

Dospievajúca Melody žije so svojimi rodičmi v banskom mestečku Sewell v Západnej Virgínii. Jedného dňa otrasie osadou správa o strašnom nešťastí v bani, pri ktorom zahynie Melodin otec Chester. Pre jej matku je táto udalosť impulzom na to, aby naplnila svoj dávny sen, keď sa chcela stať herečkou. Spolu so svojím milencom Archiem Marlinom, barmanom zlej povesti, a s dcérou Melody sa vydáva na cestu, rozhodnutá nájsť si nový domov a začať šťastnejší život. Ich prvou zastávkou je Provincetown, kde žijú príbuzní Melodinho otca. Až na mieste sa dievča dozvie skutočný cieľ návštevy: matke by prekážala pri budovaní kariéry, preto musí zostať u strýka Jacoba a tety Sary dovtedy, kým sa matka po ňu nevráti. Melody sa stretáva aj so svojimi starými rodičmi Oliviou a Samuelom, ktorí sa o jej matke Haille vyjadrujú rovnako nelichotivo ako strýko s tetou. Stará mama sa o ňu starala ako o svoju vlastnú dcéru, ale Haille zdedila prelietavú a ľahkomyseľnú povahu. Keď otehotnela, nahovorila Chestera, syna starej mamy, aby s ňou ušiel. Tak sa dostali do baníckeho Sewellu, kde sa im narodila Melody. Otrasená dievčina chce stoj čo stoj poznať pravdu o svojom pôvode. No v úsilí nájsť matku a počuť priznanie z jej úst jej zabráni smutná zvesť-polícia im oznámi, že Haille Loganová zahynula pri automobilovej nehode.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Melody , 1996


více info...

Přidat komentář

uzivatel83509
08.10.2023 5 z 5

Mám moc ráda tento styl psaní, knihu jsem přečetla jedním dechem.
Melody - po smrti otce, donucena opustit svůj domov a přátele...byla matkou ponechána u naprosto cizích lidí, kteří jsou sice její rodinou, ale nemají v lásce její rodiče, které ona moc miluje a tak pátrá, co se vlastně stalo... Muselo to být hrozné! Navíc se všichni chovají, jako by měla nahradit Lauru.. přišlo mi to dost ujeté obzvlášť od "tety Sáry" - vždyť to byla jen krátká doba, co její dcera Laura zemřela... (zemřela?)
Ještě, že tam je Cary (i přes to, co se o něm povídá ve škole) je asi jediná sympatická postava z knihy... hned začnu číst druhý díl :-)

Čendovamáma
15.12.2019 4 z 5

Knihu jsem četla jako druhou z pentalogií od paní Andrewsové...musím říct, že styl autorky se mi moc líbí, kniha je opět napsána velmi čtivě a nechtělo se mi ji odkládat...
Tragické životní zvraty hrdinů knihy jsou mnohdy až k neuvěření, ale život se dokáže někdy strašně zašmodrchat...jsem zvědavá na pokračování, které už mám doma.
Hodnotím 4*


Calibra
25.06.2018 5 z 5

Nadčasový příběh, jako všechny knihy Virginie Andrewsové. Ráda se k nim vracím. Tuto jsem četla podruhé a i napodruhé mi měla co nabídnout. I když sem si některé části příběhu pamatovala, samotné čtení je prostě zážitek.

moudivlacek
29.09.2017 4 z 5

Zajímavý příběh mladé dívky, která díky smrti otce opouští známá místa a dostává se do rodiny otce, kterou vůbec nezná, a kde ji zanechala její matka. Dozvídá se plno o rodičích a je z toho zoufalá, ale nakonec i zde pozná přátelé.
Jsem zvědavá na další osud.

Edona
06.09.2017 4 z 5

U této pentalogie musíte vzít v úvahu, že vyšla až po smrti autorky a je zcela napsána stínovým autorem. Mě osobně se Tklivá melodie tolik nelíbila, příběh je pro mě uzavřen, do pokračování se nechystám. Andrew Neiderman (stínový autor) mě nezaujal a zklamal.

Damaj
27.08.2016 2 z 5

Knihu jsem ani nedočetla, ale není to můj žánr, věřím, že se někomu líbit může

prestiggio
30.10.2015 5 z 5

Knihu som zacala uz davnejsie citat ale nejako ma nezaujala. Teraz som sa k nej vratila a doslova zhltla. Od tejto autorky som uz precitala jednu seriu. A mam pocit ze toto bolo to iste len v modrom. Rodinne tajomstva, lzi, hriechy, pretvarka. Napriek tomu ze hlavnou hrdinkou je dievca v puberte, pribeh je zaujimavy aj pre starsich. Neviem sa dockat dalsich pokracovani, pretoze ma velmi zaujimaju dovody spravania vsetkych postav.

modranka
31.05.2013 4 z 5

Moja prvá kniha autorky, tak začínam opatrným hodnotením. Keďže ide o pentalógiu, samotný námet a dej sa veľmi hodnotiť nedá, lebo táto prvá časť sa viac týka malej Melody. Dej nás sprevádza životom 12-ročného dievčaťa až po jej 16-ty rok. Sledujeme Melody v rodine, medzi priateľkami, spoznávame jej egocentrickú matku, a po smrti jediného otca (!), ktorého poznala aj násilné presídlenie k rodine, ktorú nikdy nepoznala.
Jednu hviezdičku som stiahla za štýl písania - rozprávanie v prvej osobe z pohľadu Melody. Rozprávanie v prvej osobe hodne uberá na dramatičnosti a ak autor volí námet tajomstva a emócii, nemyslím si, že toto je ten správny štýl. Ponúka mi iba skreslený pohľad jednej osoby.

Autorovy další knížky

Virginia Cleo Andrews
americká, 1923 - 1986
1998  89%Květy z půdy
1993  85%Lístky ve větru
1995  88%Nemilovaná
1994  84%Svítání
1993  80%Vykoupení ohněm

Kniha Clivá melódia je v

Přečtených141x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených6x
Knihotéce85x
Chystám se číst23x
Chci si koupit6x