Lock & Mori: Tak trochu jiný Sherlock Holmes

Lock & Mori: Tak trochu jiný Sherlock Holmes https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/283699/bmid_lock-mori-tak-trochu-jiny-sherlock--AmE-283699.jpg 4 78 23

Lock & Mori série

1. díl

Předtím, než se stali úhlavními nepřáteli, bylo mezi nimi něco mnohem silnějšího… V současném Londýně se potkají dva výjimeční středoškoláci: Sherlock Holmes a slečna James „Mori“ Moriarty. Dohromady je přivede vyšetřování jedné vraždy. FAKT: Někdo byl zavražděn v londýnském Regent´s parku. Policie nenašla žádné stopy. FAKT: Mori a Lock by měli doma pilně studovat, ale místo toho se náhodou setkají na místě činu. FAKT: Lock vyzve Mori, aby se pokusila vyšetřit případ dříve, než se to povede jemu. Mori jeho výzvu přijme. FAKT: Přestože Mori přistoupí na Lockovo jediné pravidlo – že si předají jakoukoli informaci ohledně vyšetřování – má před ním Mori tajnosti. POZNÁMKA: Někdy nemůžeme věřit ani těm, o kterých si myslíme, že je známe. A po tomhle případu už Mori možná nikdy nebude důvěřovat Lockovi.... celý text

Detektivky, krimi Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Lock & Mori , 2015


více info...

Přidat komentář

vinebitch
29.06.2021 3 z 5

Knížka měla strašně rychlý spád, občas mi to připadalo jako kdyby to byl příběh na Wattpadu, ale každopádně to byla docela pohodové čtení. Docela mě i překvapil vztah Mori s jejím otcem, to jsem rozhodně nečekala. Kdo chce něco, u čeho nebude muset přemýšlet, tak doporučuji.

loty13
14.05.2021 5 z 5

Po dlouhé době zase knížka, kterou jsem nedokázala odložit.


AnniePo
23.02.2021 4 z 5

Moc pěkná knížka. Četlo se to rychle, taková oddychovka. Hodně se mi líbila a snad brzy přeloží další díly.

Renda698
08.11.2020 5 z 5

nádhera krása

Blanche77
02.11.2020 3 z 5

Lehké, oddychove cteni :-)

Fixa08
11.07.2020 4 z 5

Objevila jsem knihu v Levných knihách za 29 Kč a ikdyz nejsem cílová skupina, kniha překvapila, četlo se to moc dobře a příběh mě bavil.

Cress
18.06.2020 2 z 5

Bylo to vážně čtivé, ale příběh nic moc.

Zirvith
12.01.2020 4 z 5

Hodně čtivá kniha, moc se mi líbila :) Přečteno velice rychle, děj krásně ubíhal od začátku do konce, postavy taky docela fajn :)

DennisMoore
17.12.2019 3 z 5

Jako čtenáře mě to nijak zvlášť neurazilo, jako milovníka A. C. Doyla jenom trošku, ale jako člověka, který má selský rozum a nebojí se ho občas použít, už docela ano. Vůbec mi nevadila proměna hlavních hrdinů, to byl naopak svěží nápad, který hodně sliboval, nicméně ve výsledku zůstal tak nějak napůl využitý. Detektivní zápletka není nijak sofistikovaná a vraha odhalíte dříve než "geniální mozky", které nejprve až nadpřirozeně dedukují o vražedné zbrani na místě činu, ale pak je (málem) nenapadne hledat význam jednoho nápisu na Googlu.

Ailee
10.01.2019 3 z 5

Nebylo to špatné, ale do děje mě to nevtáhlo. Na některé věci přišli až moc snadno. Jasně, je to Sherlock, respektive na jeho charakteru vystavěná postava (aspoň co se úvah týče, povahově už tolik ne). Ale taková oddychovka, když chce člověk něco lehčího? Jo, proč ne.

Claruš
15.04.2018

Super knížka ale je škoda že nejsou přeložené další díly :(

Dani3
10.08.2017 4 z 5

Příběh je sice místy trochu kostrbatý, vraha lze odhalit poměrně brzy a postavy jsou jen tak trochu „načrtnuté“, ale i přesto všechno se kniha čte dobře a lehce.

Autorka si vypůjčila postavy a reálie z klasické verze Sherlocka Holmese, ale jinak to s původní předlohou nemá moc společného. Hodně mě bavila postava Mycrofta, i když se tam mihnul jen okrajově.

Příběh má jak detektivní, tak i romantickou linku. Není to nic náročného, spíš taková příjemná oddechovka a je určena spíše mladším čtenářům.

SabrinaCZ
28.12.2016 5 z 5

Chytlo mě to už od samého počátku. Já jakožto fanoušek Sherlocka Holmese jsem si prostě nemohla nechat ujít další knižní verzi. Ze začátku to vypadá jako kniha ve které zažijete jedno velké dobrodružství, ale je to ještě lepší. Obdivuji Mori a její přístup k situaci. Není ufňukaná a je chytrá. Zkráceně? Je to taková jedna velká fanfikce a ty já miluju :3 Rozhodně tuhle knížku doporučuji, všem. ❤

ChciOdŽivotaVíc
12.11.2016 4 z 5

Kniha se četla neuvěřitelně rychle. Byla zajímavá, nápaditá, i když tu zápletku jsem věděla od začátku, stejně se mi to líbilo. Je tam i pár krásných poetických myšlenek a vzhledem k tomu, že mám ráda romantické knihy, byla jsem ráda, že se tam i ta romantika objevila.
Myslím, že když nebude hledat nic moc detektivního, ale spíše romantického, tak se vám tohle bude líbit. Je to taková lehká milá knížka.

šneki
03.11.2016 4 z 5

Čtyři hvězdičky jen díky tomu, že mě to bavilo. Jinak příběh fajn, ale čekala jsem trochu míň romantiky...

Attia
14.09.2016 3 z 5

Z knihy mám rozporuplné, až rozpačité pocity. Zaráží mě určitá naivita a prazvláštní chování hlavních postav, ale na druhou stranu rozuzlení a odhalení vraha bylo velmi nápadité.

Roselunda 1928
25.08.2016 3 z 5

(spoilery)
Protože jsem absolutně propadla seriálu od BBC, tak když jsem tuhle knihu s tématem inspirovaným stejnou předlohou v knihovně spatřila, s úšklebkem jsem si pomyslela: "Proč ne?"
Ze začátku se mi to líbilo, neskutečně jsem se u toho bavila (tím nemám na mysli, že by to bylo vtipné, jen prostě... mi to ve srovnání se seriálem, přišlo tak neskutečně legrační, že... :D) (i když srovnávání se seriálovým Sherlockem absolutně nemá smysl), takové výbuchy smíchu jsem nezažila u knihy už dlouho. Říkala jsem si, že kdyby to bylo trochu rozepsanější a promyšlenější, tak by to mohlo být fakt dobrý. (No, trochu jsem bojovala s tím, že mám ty postavy zaběhnuté ze seriálu - už zase seriál...- a tady najednou byly trochu jiné, ale co se dá dělat...) Jenže, pak ten jejich vztah... nebýt seriálu, tak si ho užívám, jenže kvůli němu mám dojem, že Sherlock a vztahy prostě ne. A čím dál víc mi to připomínalo nějakou fanfikci (Fanfikce na Sherlocka... vážně, Roselundo...). Závěr? Bylo to pěkné, ale to je tak všechno, Mori mě strašně štvala a... prostě seriál, no. Jak krásný, ničím neovlivněný komentář.

Marthas
21.06.2016 2 z 5

Kniha obsahuje i hlubší myšlenky, bohužel se mi ale nelíbil styl jakým je napsána a celkově ani téma mi nesedlo...
Rozhodně to ale není kniha pro každou dívku, má dost neobvyklé téma...
Víc prozradit nemohu spoilerovala bych...

Jekysek
17.06.2016 3 z 5

Locka jsem objevila na Světě knihy a samozřejmě - Sherlock? Potřebuju to!
Nicméně jsem měla asi moc velká očekávání, nebo jsem na ten příběh trochu stará. Oddechovka fajn, občas se u toho zasmějete, ale nečekejte nějaké velké dedukce nebo překvapivé zvraty.

LilianaFalcon
22.05.2016 4 z 5

Pěkná detektivka pro teenagery. Kdyby mi bylo 13 asi bych byla hodně hodně nadšená a proto hodnotím tak vysoko ;-)

Štítky knihy

přátelství láska smrt konflikty rodinná tajemství

Autorovy knížky

2016  76%Lock & Mori: Tak trochu jiný Sherlock Holmes

Kniha Lock & Mori: Tak trochu jiný Sherlock Holmes je v

Právě čtených1x
Přečtených104x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených5x
Knihotéce54x
Chystám se číst36x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x