Lobo: Kostěj nesmrtelný

Lobo: Kostěj nesmrtelný https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/159295/bmid_lobo-kostej-nesmrtelny-159295.jpg 4 88 14

Lobo série

< 6. díl >

Čtyři Lobovské povídky: Pěkně prsatej propadák, Gauneři, Lobo dobývá Hollywood, Kostěj nesmrtelný.

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
více info...

Přidat komentář

Terva
17.02.2023 5 z 5

„Lobo má rád
držkobití,
chlast a ženský,
a to přesně v tomhle pořadí.“
(Gauneři)

Tento svazek obsahuje pět, respektive čtyři příběhy. On je ten poslední „LOBO: Kostěj Nesmrtelný“ rozdělen na dvě části. To jen tak pro upřesnění. Jinak v prvním příběhu je menší parodie na Vetřelce, ve druhém příběhu se paroduje taky jeden známej film. Třetí příběh je jen o filmech. Tenkrát na záchodě je fakt trhák, Lobo tam trhá, každýho, kterej mu přijde pod jeho háček. Masakr jak v tom nejbrutálnějším westernovým hororu.

Citát: Stačí, když přihodíš pár desítek kartonů piva a každýmu hajzlovi, kterej se bude snažit vetřít mezi kočky, urvu koule! (Pěkně prsatý propadák)

Čtvrtý příběh, nejen, že je kulinářsky rozdělený do dvou částí, část 1 a část 2, ale dokonce obsahují příběhy, respektive bonusový dobrodružství. V části č.1 je Casbo - Agresivní duch. A ten po vzoru Loba, se s tím taky neser...páře. V části první nazvané Seance v mokrém odpoledni je ke konci nádherná dvojstrana. Skoro by se to dalo použít na stěnu jako plakát. Nádhera. Ale je tam moc krve. Taky jak jinak, že jo.

Citát: Tak dělej, vyklop to, nebo tě zabiju ještě jednou! (Seance v mokrém odpoledni)

Druhá část Kostěje Nesmrtelného nese podnázev Vodnatější svět a je to také nářez. Pokud někdo z vás četl komentáře k povídkám samotným, tak si určitě vzpomene na můj povzdech nad chudáčky masožravými šnečky. Lobo je na začátku jedničky pěkně zmasakroval. Jenže šneci úder vrátili. Asi to neměli dělat. Páč Kosťej „Lobo“ Nesmrtelný chce !něco“ zpět. Jako bonusy jsou v tomto příběhu podpříběhy s názvy Sammy do masa udělanej šnek. Vystřídaly ducha Casba z jedničky. Vše to krásně ladí s Lobem. Sammy taky.

Citát: Žádný holky, žádnej chlast a tipuju, že nemůžu ani kouřit, páč nemám plíce! (Vodnější svět!)

Tak a je konec. Byla to jízda, to vám povím. Při čtení jsem dostal chuť na kočičky, nějaký to pití, měl jsem chuť pustit si Vetřelce, zastřílet si, zaplavat si s piraněma, sníst nějakýho šnečka a pak v klidu odkráčet vstříc osudu. Byla to pekelná jízda a já si jí od začátku do konce užíval. A na poslední straně jsem si ještě detailně prohlédl původní obálky všech čtyř komiksů. Jen škoda, že přes ně teče ta krev. . . A pokud máte zájem dozvědět se více o samostatných povídkách, tak hledejte v sekci „Části díla“ a nebo zde:

https://www.databazeknih.cz/komentare-povidky/terva-87261

Citát: Během vraždění Lobo ironicky komentuje dění za doprovodu speed metalového rachotu. (Lobo dobývá Hollywood)

perko
13.08.2022 4 z 5

Tak takovej Lobo mi přesně pasuje. Žádný složitý příběhy, žádný zbytečný kecy kolem. Voddychový čtení, který mě bavilo. Cajk...


Yokolobuna
24.06.2021 5 z 5

Parádní magořina. Vybodnul jsem se na posloupnost a šestá kniha je tak mým prvním (plnohodnotným) setkáním s Lobem.

Kostěj nesmrtelý je pořádně nadsazená řezničina, která baví ve všech svých příbězích. Těm navíc nechybí výborné nápady a to explicitní násilí je tu jakoby mimochodem.

Prsaté holky s pořádnými kostlivci ve skříni, vystrašení žoldáci, co udělali svoji největší (a poslední) chybu v životě, chamtiví hollywoodští pseudoumělci i lidožraví šnečci poznají, že s posledním czarnianem si dobrovolně začne jen úplný šílenec. Je to absurdní, je to zábavné, je to skvěle nakreslené. Takhle nějak si představuji dobrý komiks.

Hodnocení na DK v době přečtení: 85 %; Moje hodnocení: 90 % jako 76. hodnotící.

trudoš
24.07.2020 4 z 5

Soubor otevírá jeden z prvních Lobů, co u nás kdy vyšel a je to prostě zdravá dávka nostalgie. Jednoduché, přímočaré a ve své násilnické zvrácenosti zábavné. Následuje historie hrdinova zrodu a opět není o čem diskutovat – ono je těžké nemít rád postavu, která vyhladí celou planetu, jen aby si zajistila statut jedinečnosti. Poté máme možnost zavítat s Lobem do Hollywoodu a tady už jsem trochu narazil. Většina komiky je totiž založená na hurónských gestech, provázených nějakou tou pěstí do ciferníku a vytrhnutou páteří. Možná, že kdybych více ujížděl na filmových odkazech akčních snímků, byl bych si příběh mnohem více užil, ale moc tomu nevěřím. Ono totiž nejde o nějak sofistikovaný humor, pouze nějaká ta prostinká slovní hříčka a vtip je na světě. Závěrečný Kostěj nesmrtelný však úbytek nadšení smazává – přestože to po těch patnácti letech nemá takový říz jako kdysi, pořád je to drsně rozmarná jízda se spoustou divokých nápadů, které pro svůj heavymetalový svéráz fungují přímo báječně.

3DD!3
04.07.2020 5 z 5

Série nápaditých povídek, ve kterých se hrdina citlivě naváží do Hollywoodské filmové mašinérie a spiritistů. Masožraví šneci, transvestiti, filmový producenti a staří dobří mimozemští mafiáni. Ti všichni Lobovi tentokrát pořádně zatopí aneb scénárista je náš přítel! Howg!

MichalPuchovsky
29.07.2019 4 z 5

Veľmi ňuňu. Lobo je niečo ako psychopatický kissák na perníku. Chrlí zo seba hlášky ako "toto ti prečistí pečeň" pri streľbe. To chceš. Mínus jedna hviezda za predsa len trocha slabšie príbehy Veľký prsatý prepadák a Gauneri.

Disease
27.11.2018 4 z 5

Už to není taková bomba, jako když jsem to četl kdysi, ale v rámci Lobosvěta pořád silný nadprůměr.

Lenka.Vílka
01.11.2018 5 z 5

("I can't be your angel when I'm living like a devil, Can't be your lover when I'm living like a rebel, Don't want your pity and I don't want your help, Don't try and save me go take care of yourself." ... Alive (N' Out Of Control) - Papa Roach)

Bylo to skvělé. Bylo to ujeté. Byl to Lobo. Víc u jednotlivých povídek ;)

Cryptkeeper
14.08.2017 4 z 5

Úletovka jako blázen,ostatně jako každý Lobo. Parádní grafické zpracování.

gogo
23.02.2017 4 z 5

Sbírka zajímavých, nadprůměrných, avšak nikoliv excelentních povídek z Lobova světa

RomanTilcer
04.01.2017 4 z 5

Dlouho jsem přemýšlel, jak stručně shrnout postavu Loba, a nejlepší na to bude hláška, že „má rád držkobití, chlast a ženský – přesně v tomhle pořadí“. Lobo si říká Velkej šéf, je to poslední Czarnian (poslední proto, že svou planetu vyhladil) a živí se jako lovec lidí (a taky všemožnejch mutantů). V téhle komiksové sbírce nám CREW nabízí čtyři dávno vyprodaný příběhy.

„Pěkně prsatý propadák“ je o tom, jak Lobo dělá ochranku na soutěži o královnu krásy a jak se to celý zvrtne. Scénář (Alan Grant) pěkně sviští, ovšem kresbu jsem si užil ze všech čtyř příběhů nejmíň. Jim Balent je dobrej v detailu, ale utíkají mu proporce.
„Gauneři“ jsou sled historek o Lobovi (třeba jak odkrágloval Santu Clause), který si vyprávějí jeho budoucí oběti. Tuze dobrá záležitost, kresba Val Semeiks.
„Lobo dobývá Hollywood“. Kresba (Christian Alamy) na Loba možná trochu moc uhlazená, ale jinak opravdu kvalitní. Lobo se dozví, že se o něm točí film, a protože Hollywood všechno zprasí, musí Velkej šéf osobně zjednat pořádek (tzn. sejmout např. Tima Buřtoně, Robocopa či King Konga).
„Kostěj nesmrtelný“ patří lidožravejm šnekům a Lobově výpravě do záhrobí, za duchem maníka, kterýho omylem odpráskl dřív, než měl. Naprostá klasika s výbornou kresbou Carla Crichlowa.

Lobo je legenda, vynikající požitkářská oddechovka plná nekompromisního humoru.

gaspoda
04.09.2016 2 z 5

Lobo neni komix pro me

Superpero
20.10.2014 4 z 5

Mě teda nejvíc bavila povídka s vyhlášením miss :D

spdb
24.10.2013 5 z 5

Masožraví šneci se snažili, ale nakonec je LOBO stejně všchny vykydlil.