Listy od Félixa

Listy od Félixa https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501199/bmid_listy-od-felixa-dHN-501199.jpeg 5 39 5

Felix série

1. díl >

Koncom letných prázdnin sa stalo čosi strašné - Sofiin plyšový zajačik Félix sa stratil na letisku! Spolu s rodičmi a so súrodencami sa ho snažili nájsť, no neúspešne. Domov sa vrátili bez zajačika. Sofia bola nešťastná, s Félixom totiž boli nerozlučná dvojka. Až jedného dňa dostala list. Bol od Félixa! List z Anglicka bol prvý zo šiestich, ktoré plyšový zajačik poslal svojej kamarátke z dobrodružnej cesty okolo sveta. Vtipné i láskavé opisy ľudí a cudzích krajín sú vložené do skutočných obálok. Pútavé rozprávanie o malom cestovateľovi doplnené farebnými obrázkami, veselými listami a kufríkom plným samolepiek prináša zvedavým čitateľom zábavu i poučenie.... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Briefe von Felix , 1994


více info...

Přidat komentář

Karcoolka2210
01.04.2023 5 z 5

Perfektná kniha pre malých čitateľov. Moji predškoláci si ju užívali. Spojili sme čítanie s témou cestovanie, kontinenty, krajiny, mestá a pamiatky a kniha o Félixovi nám v škôlke veľmi pomohla :) Odporúčam.

Atlantis
07.02.2023 3 z 5

Tak takhle nevyrovnanou jsem už dlouho nečetl. Ten nápad a námět je skvělý. Dceru moc bavilo dopisy vytahovat, luštit a učit se o cizích zemích. Ale to vyprávění je tak chaotické, že jsem se občas díval, jestli mi nechybí strana a začátek vyloženě vypadá, jakoby pokračoval z jiné knihy. A to hlavní - text se nedokáže rozhodnout, pro koho je. V jednu chvíli učí děti francouzsky, pak řešíme spelling slova queen a v další kapitole Felix nezná zebru? Divné.


lentilka_007
01.01.2021 5 z 5

Moc hezký koncept knihy doplněné obálkami s dopisy z různých koutů světa. Jsem ráda, že se mi ji podařilo sehnat.

FejKýý
09.01.2020 5 z 5

Knížka mého dětství, kolikrát jsem ji celou četla a ty dopisy. :)

HancaB82
25.08.2018 5 z 5

Moc hezká knížka! Malebný příběh s dobrým nápadem - dopisy v obálkach, které píše Felix z míst, která navštívil. Krásně ilustrovaná. Doporučuji! Děti čtení bude bavit a i malým posluchačům se knížka bude líbit.