Za hranicemi lesa

Za hranicemi lesa https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474068/bmid_za-hranicemi-lesa-X7M-474068.jpg 4 25 10

Liščí proroctví série

1. díl >

Tajemný les, do kterého se všichni bojí vkročit. Co je za jeho hranicemi? Číhá tam smrtelné nebezpečí, nebo znovuzrození? Julianne, dcera dřevorubce, je šestnáctiletá dívka, žijící se svým otcem a starším bratrem Nielsem v malém městečku obklopeném temným neprostupným lesem na úpatí Durijských hor. Julianne vždycky toužila po dobrodružství, které by ji vysvobodilo z ubíjející rutiny nudného života v maloměstě. Svět se jí obrátí vzhůru nohama v okamžiku, kdy objeví záhadného mladíka na pokraji smrti. Dozvídá se o liščím proroctví týkajícího se pěti kouzelných mincí, jejichž nashromáždění by poskytovalo velkou moc tomu, kdo je získá. Spolu s bratrem je vtahována do fantastického světa plného magických stvoření a národů střežících si svá umění. Postupně se zamotává do sítě tajemství a přibližuje se tak nebezpečí ztělesněného krutým a bojechtivým králem. Přeneste se do světa bludiček, anzu, vydfixů, mrštných cylterů, vychytralých lifarů, odvážných dyretů a mnohých dalších. Dobrodružství na vás čeká za hranicemi lesa.... celý text

Přidat komentář

virgo_books
08.02.2024 4 z 5

Pokud máte rádi originální magický svět a k tomu trochu romantiky, tak se na tuhle knihu určitě podívejte.

Naše hlavní hrdinka Julianne žije se svým otcem a starším bratrem. Podle ní vedou nudný, pořád stejný život, ale ona touží po dobrodružství.

To se jí splní, když zachrání jednoho mladého muže a dozví se o tom, že nějaký druh magie existuje.

Také se nad nimi stále vznáší liščí proroctví a nebezpečí ze strany krále.

Já jsem si knihu velmi užila. Dozvídala jsem se pořád více o novém světě a druzích magie.

K tomu všemu je tu spousta nebezpečí, magických stvoření, intrik a trocha té romantické linky.

Musím přiznat, že jsem dost věcí odhadla. Přece jen už toho mám spoustu načteno. Ale kvůli konci se určitě pustím do dalšího dílu.

Taky ještě upozorňuju, že je tak celkem dost gramatických chyb, což ale není autorčina chyba.

Moc děkuji autorce za poskytnutí knihy.

balrock
02.10.2023 5 z 5

Kniha má pomalejší začátek, nicméně pak se autorka velmi poutavě rozepíše o celém fantasy světě a vše začne nabírat rychlý spád. Dále oceňuji zápletku a vyvrcholení děje knihy.
Nejvíce mě zaujalo, že autorka dodržuje psychologii jednotlivých postav, kdy jejich chování odpovídá jejich charakteru a fyzickým vlastnostem, díky čemuž mě dokonale vtáhla do děje.


goergina
05.03.2022 1 z 5

Kniha mě nebavila. Příběh mě nevtáhl. Možná jsem se nechala příliš ovlivnit pozitivními recenzemi a sáhla tak po knize pro mládež. Navíc vůbec nechápu, že kniha pro děti a mládež má tak prasáckou korekturu a kostrbatou stavbu vět. Knihu jsem nedočetla.

michimuller
16.02.2022 4 z 5

Hezká pohádka. Možná spíš určená pro jinou mladší generaci, mě stylem vyprávění připomínala Eragona, nebo zlatý kompas. Užila jsem si ji jako vánoční bonbonek, knížka plná kouzelných tvorů, cestování za obzor reality, ponoření se do kouzelných světů, sem tam nějaký ten zloun a padouch, bez kterého to nejde a spousta učení se něčeho, o čem člověk doposud neměl páru, že to existuje. A jako bonus krásná obálka.

Misa.01
07.12.2021 5 z 5

Kniha mě úplně vtáhla. Na to, že je to prvotina autorky, klobouk dolů. Těším se už druhý díl, protože nás nechala napnuté. Chyby vzniklé sázením tam jsou, ale příběhu to vůbec neubírá. Doporučuji všem, které baví dobrodružné příběhy a myslím, že je pro všechny věkové kategorie.

kolacky
09.11.2021 4 z 5

Ze začátku kapičku klopotné, je znát prvotina, ale nápad je skvělý a příběh zajímavý.
Jenom bych si, být paní Adélou, našla pořádný lískový prut a zmlátila bych přes pazoury korektora nebo sazeče, těžko říct, kdo se na tom podepsal - tolik chybějících či přebývajících interpunkčních znamének! Tolik chybějících či přehozených písmen! Taková škoda! Vážně, na výprask.

Jsem hodně zvědavá na další díl, snad nás paní autorka nenechá moc dlouho čekat!

Petronela
14.09.2021 5 z 5

Velmi zajímavý příběh, který mne velmi zaujal, knihu jsem přečetla jedním dechem.

hobitek27
31.08.2021 5 z 5

Skvělá příběhová linka. Čte se to samo a po přečtení se už nebudete moc dočkat dalšího dílu.

Veve_
18.08.2021 5 z 5

Krásně napsaná kniha, kterou jsem četla jedním dechem. Celou dobu jsem byla pohlcena tím, co se bude dít dále, a nic mě nezklamalo. Konec dobře láká na další díl, ale přesto mi děj přijde fajn uzavřený.

vlky01
18.08.2021 5 z 5

Skvělá kniha, která se čte jedním dechem. Autorka umí hezky vtáhnout do děje a udržet pozornost čtenáře, kterého nechává ve stálém napětí, co se bude dít v další kapitole. Za mě je tam talent mladé spisovatelky jistě znát. Děj mě bavil a stále baví, dokázala bych to přirovnat k dobrodružství, které člověk zažije, když čte Hobita, jen s mladšími postavami. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu!

Autorovy další knížky

2021  85%Za hranicemi lesa
2023  96%Ztracený dědic

Kniha Za hranicemi lesa je v

Právě čtených1x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených7x
Knihotéce5x
Chystám se číst27x
Chci si koupit12x