Líný manžel, holé neštěstí

Líný manžel, holé neštěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484535/bmid_liny-manzel-hole-nestesti-tlI-484535.png 3 43 12

Nina zdědí po rodičích malý zámeček, ležící v překrásné šumavské přírodě, v němž provozuje penzion. Musí se hodně otáčet a na nějaké randění nemá čas, ačkoliv jí kamarádky dohazují jednoho ženicha za druhým. Pak v bance, kam přijde kvůli splátkám na hypotéku, potká sympatického úředníka, který jí pomůže s vyřizováním jejích záležitostí, a ona podlehne jeho ďábelskému šarmu. Marek si brzy uvědomí, že penzion je terno. Proto tlačí Ninu k svatbě… Hlavně proto, že si uvědomuje, že se tím zbaví nudné rutiny v bance… Když Nina zjistí, že si vzala lenocha, je už pozdě… Nebo není?... celý text

Přidat komentář

Marcik7
03.03.2024 2 z 5

Tak nevím, dost věci mi přišlo trochu nepravděpodobné, pořad se strašně moc vařilo a chystaly se hory jídla, ale představa útulného penzionu na Šumavě byla fakt lákavá. Druhé manželství Niny byl nepochopitelně pitomý krok při její inteligenciach jo

janina66
14.02.2024 4 z 5

Taková milá a velmi čtivá oddychovka. Před četbou jsem se musela najíst, protože to množství chuťovek či hlavních jídel, která byla v knize zmiňována, vás nutí slintat blahem. Nina byla opravdu pracovitá a výtečná kuchařka.


Januli
31.12.2023 3 z 5

Knihy paní Jakoubkové jsou jako přes kopírák. Ale stejně si ji vždycky přečtu, dostanu u ní hlad a nad celým dějem se jen směju.

aljoska83
29.12.2023 2 z 5

Moje třetí kniha od autorky a stačilo. Dám si pohov od věčného achjo.

Allla9
02.12.2023 3 z 5

Jak již jsem zvyklá u této paní spisovatelky, nenáročné odpočinkové čtení.

Rose-Mary
18.01.2023 4 z 5

Líný manžel, holé neštěstí
Nina zdědí po rodičích rozlehlý dům, takový menší zámeček v Kašperských Horách. Rozvádí se s manželem po zjištění jeho nevěry. Navíc jeho milenka je těhotná. Zhroutí se jí svět. Přestože zastává odpovědnou a prestižní práci zástupkyně ředitele hotelového řetězce v Praze, vezme si neplacenou dovolenou na půl roku, aby si ujasnila, co bude dělat dál.
Jak tomu bývá u knih Aleny Jakoubkové, má dobré přítelkyně. Tři v Praze a jednu v Kašperských Horách, které se jí montují do života. Jedna se předhání s druhou, aby jí našly vhodného partnera. Nina je z toho otrávená, nikoho nechce, potřebuje klid.
Odjede na rodinné sídlo do Kašperských Hor. Kamarádka Tamara jí podsune myšlenku, aby zámeček přeměnila na penzion a sama ho spravovala. To se jí líbí, ale bude to stát spoustu peněz. S manželem se po rozvodu vypořádali po prodeji jejich domu, každý dostal polovinu. To jí ale nebude stačit. Potřebuje hypotéku. Částka, kterou jí na rekonstrukci stavitel vyčíslil, je obrovská.
Kamarádky jí namlouvají jednoho nápadníka za druhým. Do poloviny knihy se stále jen vaří, peče, smaží, nakupuje, konají se velká setkání a hostiny. Autorka je dobrá kuchařka a její recepty v románech pro ženy by jistě vydaly na samotnou kuchařskou knihu.
Nina se dočasně chopí práce v hostinci svého známého, jehož dcera se právě chystá porodit. Práce ji baví, ale už se těší, až začne přeměňovat jejich rodinné sídlo na penzion. Kamarádky nemají šanci jí někoho hodit na krk, dokud sama nepozná charismatického muže. Je to bankovní inženýr Marek, který jí vyřizuje u nich v bance hypotéku. Nina je hluchá a slepá k námitkám kamarádek, aby se krotila a odbyla Markovu téměř okamžitou žádost o ruku. V jednom muži se zklamala, nyní je to něco jiného. Jak jí tento muž dokáže zavařit, to pochopí velice brzy po překotné svatbě. Od této chvíle byl román velmi napínavý. Doporučuji přečíst, i když je to jako vždy, taková idylka pro chvíle odpočinku.

L.Helena
21.10.2022 2 z 5

Fraška

Makůvka
04.10.2022 4 z 5

Příjemná oddechovka na dlouhé podzimní večery z krásného prostředí Šumavy a Kašperských Hor.

dana8437
14.06.2022 4 z 5

Předvídatelná oddychovka, ale pro mě mezi službami naprosto splnila účel, nebyl čas na náročnější četbu a v tu chvíli vyhledávám tyhle oddychovky, u kterých není třeba přemýšlet. Mně se líbila.

alnahu
05.05.2022 4 z 5

(SPOILER) Příběh Niny začíná nemilým překvapením,kdy ji navštíví těhotná žena a oznámí ji ,že dítě čeká s jejím manželem.Toto je pro Ninu neunosné a proto se ihned s manželem rozvede.Odstěhuje se do zděděného domu na Šumavě ,kde se rozhodla zabydlet a dům změnit na pension .Vše jde dobře do té doby než se opět zamiluje do dalšího prevíta.Další čtivý příběh ze života.

zdehan
26.04.2022 5 z 5

Přijemná odechovka na deštivý den jak dělaná.

xena2711
09.04.2022 3 z 5

Hodně naivní oddechovka.