Smluvené manželství

Smluvené manželství https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480176/bmid_smluvene-manzelstvi-rvt-480176.jpg 4 35 10

Lindow Castle série

< 3. díl >

Trochu frivolní a jiskřivý příběh o záludnostech lásky, která bez ohledu na společenské konvence prostě jen tak vyklíčí a vykvete; v tomto příběhu se jí daří v kulisách posledního dvacetiletí Anglie 18. století. Pro krásnou, sebevědomou Lavinii Grayovou existuje jediná horší věc než muset požádat Partha Sterlinga, aby s ní uzavřel manželství: a to, že ji odmítne. Nejbohatší starý mládenec v Anglii se nehodlá oženit s lehkomyslnou, módou posedlou Lavinií, vybral si totiž vhodnější nevěstu. Když se však dozví o zoufalé situaci, v níž se Lavinia ocitla, nabídne se, že jí najde ženicha. Neexistuje problém, který by Parth nedokázal vyřešit. Ale čím více času s okouzlující Lavinií tráví, tím častěji se přistihuje, že přemýšlí, proč je tak příjemné objímat naprosto nevhodnou ženu, kterou přece nemůže vystát.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Oldag
Originální název:

Born to Be Wilde , 2018


více info...

Přidat komentář

jaja1989
14.09.2023 odpad!

Chtěla jsem číst romantiku a četla jsem je o oblečení, což mě nebaví.
Bylo to nemastné neslane.
Jsou lepší a kratší knihy.

uzivatel1190
02.03.2023 4 z 5

Potřebovala jsem již nějakou knížku s lehčím tématem a nepřekvapivým koncem, účel to splnilo, četlo se to dobře, nenudila jsem se.


havrmoni
24.07.2022 5 z 5

Tenhle díl byl zatím nejhezčí.

Maruš.D
14.06.2022 5 z 5

Rozhodně nejlepší díl ze všech zatím. Už od prvního dílu jsem věděla, že tato dvojice spolu zůstane a nemohla jsem se dočkat, až si přečtu o jejich cestě ke společné lásce. Prožívala jsem s nimi všechny chvíle a nenudila se ani u jediné kapitoly. Parth je můj nejoblíbenější z party a Lavinie je rozumná, milá, obětavá a také je lehké si ji zamilovat.
Příběh mne zaujal svou originalitou.

Hatshepsut
10.06.2022 4 z 5

Chápu, že pro náročnější čtenářku je to možná stále dokola, ale mně se příběhy z této série líbí. Obsahuje to přesně to co má a já si u takové knihy vždy perfektně odpočinu od všech všedních starostí a práce. Prostě čistá hlava!

Kešu1981
30.11.2021 1 z 5

Škoda... za mě to dělá dojem: ctrlC - překladač - ctrlV - enter... občas to nedávalo ani smysl!!!

mikika
29.11.2021 4 z 5

roztomilá konverzačka, najdu si předchozí díly - to, že dopadly dobře, není žádný spoiler, takže mě to fakt nepřekvapí...

Zomy
14.10.2021 4 z 5

Úžasné, stejně jako zatím všechny díly nové série.
Ačkoliv starší knihy Eloisy James byly zbytečně spletité, rozvětvené a místy až příliš rozvláčné, tohle je paráda!
Je to odlehčené čtení se zaměřením na jednu dvojici, s náznaky humoru a velkou romantikou. Těším se na další díl, stejně jako na znovupřečtení celé této série.

rampapa
01.10.2021 5 z 5

Za mě zatím nejlepší díl ze série. Lavinii jsem si oblíbila už v předchozích dílech a teď jí mám ráda ještě víc. Partha jsem si zamilovala v předchozím díle. To jak spolu svádí boj je super. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku a trochu vášně.

biki
19.09.2021 3 z 5

O trochu slabší než první dva díly. Stále však velmi příjemné počtení o postupném sbližování dvou zcela protikladných hrdinů - racionálního Partha s kreativně nadanou Lavinií, i když v oboru, kterým Parth zpočátku opovrhoval. Na jednu stranu mě Lavinie trochu popouzela svou neochotou svěřit se se svými potížemi, na druhou stranu ji chápu, že chtěla chránit svou matku. Sice vedlejším, ale důležitým motivem je i problematika drogové závislosti, která se nevyhýbala ani lidem tehdejší doby. V závěru knihy je také naznačeno slibné téma dalšího příběhu o rodině Wildů.