Pokoj smrti

Pokoj smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167578/bmid_pokoj-smrti-EE8-167578.png 4 642 115

Případy Lincolna Rhyma série

< 10. díl >

Desátý případ Lincolna Rhyma. A Deaver v životní formě. Robert Moreno, americký občan žijící v Jižní Americe, se stane na Bahamách obětí kulky profesionálního odstřelovače. Vraždu si objednala americká vláda na základě informace tajné služby, že Moreno připravuje teroristický útok. Ta informace byla ovšem mylná: Moreno chystal nevinný protest, nikoli útok. Vyšetřováním alarmujícího případu jsou pověřeni Lincoln Rhyme a Amélie Sachsová. Zatímco Sachsová sleduje Morenovy stopy v New Yorku, Rhyme se navzdory svému postižení vydává na místo činu. Ocitá se tak v nebezpečné blízkosti odstřelovače – muže, který je zvyklý eliminovat jakékoli důkazy o svých činech. Včetně živých svědků, pochopitelně. Postupně vycházejí najevo další znepokojivé okolnosti a Rhyme se Sachsovou zjišťují, že nic není takové, jak se jim zpočátku mohlo zdát. Podaří se jim dosáhnout spravedlnosti, aniž by za to museli zaplatit vlastním životem?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Kill Room , 2013


více info...

Přidat komentář

1Cannis
08.03.2024 3 z 5

Četl jsem kdysi dávno a teď se rozhodl zopakovat. Bohužel špatně načasováno. Mám politiky poslední dobou přespříliš a tak jsem knihu odložil nedočtenou. Tím nechci snižovat kvalitu, ta je u Deavera v naprosté většině jeho knih vysoká.

dlabikk
20.11.2023 2 z 5

Tenhle příběh Lincolna mi vůbec nesedl. Bylo to tou politickou linkou a pomalu se odvíjejícím se tempem. Určitě by se dala kniha trochu zkrátit. Před 20 lety jsem Deavera hltala knihu po knize a čekala, až se v knihovně objeví další díl, proto jsem se těšila, že po těch letech si k sobě opět najdeme cestu. Nestalo se tak a jsem ráda, že své příznivce si našla.


Gi-Gi
14.08.2023 4 z 5

klasický Deaver, nezklamal, dobře se četl, nemám více komentářů, tohle je jistota, když nevíte kam, prostě šáhněte po Lincovi

Lusa
12.07.2023 5 z 5

Knihy s Rhymem a Sachsovou me baví celkové, i když to není tak napínavé a tajemné jako jiné detektivky, ale je to proste čtivé a zajímavé. Pokoj smrti me vsak bavil hodne a cele to vyvrcholeni příběhu bylo vážně úžasné.

katerina3502
09.03.2023 3 z 5

Kniha vybrána do čtenářské výzvy, takže to není vysloveně můj oblíbený žánr. První polovina knihy byla pro mě velkým přemlouváním ke čtení, nicméně od návštěvy Rhyma na Bahamách se stal děj rychlejší a zápletka a rozuzlení celkem ušlo.

Gaeberys
04.03.2023 2 z 5

Uf, překombinování překombinovaného. Konečně přelouskáno... Prvních 250 stran jsem se musela k četbě hodně přemlouvat. Za mě nejslabší kniha (z 10 s Rhymem a 3 s Danceovou, co jsou zatím četla).
Palec nahoru, že Rhyme vytáhl paty z Manhattanu.

Každopádně aby si to zachovalo žánr (a nepřešlo to do Sci-fi), musel čtenář odpouštět už nemalé "detaily" ...

sarka4934
01.03.2023 1 z 5

Za mne asi nejhorší příběh ze všech JD. Nešlo a nešlo se začíst. Jiné jsem prehltala skoro jedním dechem.. Možná že mi vadil politický podtext atd. Za mne ne.

jana1976
20.01.2023 5 z 5

Opět na výbornou za 5....

85098211
07.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Jak si tady pročítám komentáře, názory na tento případ s Lincolnem Rhymem se docela různí. Já jsem si knihu vybrala do Čtenářské výzvy a ve svém hodnocení se přikláním k drtivé většině svých oblíbených, protože se domnívám, že je plným právem zasloužené. Ale nyní už začnu od začátku ;-).
Protiamerický aktivista a blogger Roberto Moreno je zavražděn odstřelovačem v hotelovém pokoji na Bahamách. Žalobkyně Nance Laurelová je pevně přesvědčená o tom, že vražda tohoto amerického občana byla provedena jménem americké tajné služby. Ta ale zase viní jihoamerické drogové kartely. Nance si tedy najme Lincolna Rhyma a Amélii Sachsovou, aby případ vyšetřili. Tentokrát však Rhyme a jeho tým nemají téměř žádné stopy a také vyšetřování musí zůstat utajeno tak dlouho, jak to jen bude možné. Kromě toho policie nemá o spolupráci žádný zvláštní zájem a záhadně mizí i důkazy. No a Rhyme se Sachsovou hodně dlouho netuší, že nelítostný zabiják Jacob Swann je jim už v patách a nezastaví se absolutně před ničím...
Autor píše opravdu skvěle, jako obvykle všechno poměrně podrobně popisuje, ale čtenář se určitě i přesto nudit nebude ;-). Každopádně se tento případ dá klidně označit za politický thriller, protože ve vraždě, po které budou (samozřejmě) následovat další, jsou těmi, kdo tahají za nitky v pozadí, tajné služby, které už očividně neznají žádné morální hranice. Případ postupně nabírá na tempu a autorovi se opět bravurně daří oddálit jeho rozuzlení až do úplného konce a dokonce při tom své čtenáře překvapit. Pokud tedy máte tuto sérii rádi, mohu vám s klidným svědomím doporučit i tento případ ;-).

Luigi1
29.12.2022 5 z 5

Napínavě napsané.

Dédečko75
24.10.2022 5 z 5

Muj nej spisovatel, zase skvělý nápad

lucie51997
23.02.2022 5 z 5

Knihy od tohoto autora mam moc ráda příběh napinavej až do konce

moudivlacek
06.02.2022 5 z 5

Nenechte se odradit počátkem příběhu. Mnozí si mohou pomyslet, že autor vybočil ze své formy a nechal Rhyma řešit něco, na co u něj nejsme zvyklí. A my jsme zvyklí s ním řešit zapeklité případy.
Každopádně autor je liška podšitá a záhy se příběh před námi rozehrává a autor si s námi čile pohrává. Málokdy v příbězích Rhyma najdu vraha nebo motiv, a to mě baví - namáhat si mozkové buňky. I když to vypadá na případ z jiné než kriminální oblasti, vydržte a budete mile překvapeni. A ten název knihy je.... No, kdo vydrží, dozví se, co to vlastně všechno znamená. Příběh byl velice dobrý a zvláštní, přesto doufám, že další díl bude Rhymova klasika.

Lumír23
15.11.2021 5 z 5

Asi mi bude zvonit v uších, pokud si moje hodnocení přečte někdo z hodnotících pode mnou, ale risknu to. Už jsem měl pocit, že nám autor zblbnul, začal moc komplikovat svoje příběhy, ale v této knize, kde je to jak v té naší pohádce, kde král odvolává co odvolal, aby slíbil to, co odvolal, mi ta komplikovanost naopak přijde v pořádku. Takže kniha je tlustá, přesto čtivá, se spádem a také logikou Rhyma, kterou již, po studiu devíti předcházejících knih, mám v malíčku ( :-) ). To je jasný, ne? Za mě lepší z řady.

Rolada88
14.11.2021 2 z 5

Dlouhý dlouhý dlouhý je to marný a Lincolna a jeho partičku už začínám mít plný zuby.......

Voliarty
17.07.2021 3 z 5

Aj napriek tomu, že sa v tejto knihe spájajú moje obľúbené prvky - triler z prostredia tajných služieb a Lincoln Rhyme - tak ma to tak nebavilo a nevedel som sa zo začiatku začítať. 2x som knihu odložil, ale vždy, keď som sa k nej vrátil, tak ma bavila o trochu viac.

Aj keď mám Deavera načítaného, niektoré zvraty ma prekvapili. I keď mám pocit, že skoro každú vec, ak sa dá, zamotá, aby bol čitateľ v ďalšej kapitole prekvapený. Také ,,šokovať za každú cenu". A pri niektorých dedukciach Rhyme pôsobil skoro ako nadľudský génius z komiksov, ktorý aj z dvoch nepatrných vecí chytí profesionálneho vraha. Zas ale, kvôli tomu túto sériu zbožňujem.

Nová postava štátnej žalobkyne Nance Laurelovej ma spočiatku nebavila, ale nakoniec sa celkom vykryštalizovala a získala si moje sympatie. Čo je ale najzábavnejšie, je špičkovanie medzi Rhymeom a jeho ošetrovateľom Tomom. Pre mňa najzábavnejšie momenty z knihy.

Rád by som sa vyjadril aj k antagonistovi, ale bude to spoilerové. Takže ZAČIATOK SPOILERU: Jacob Swann je ďalší z rady profesionálnych zabijakov, ktorých Rhyme s tímom musia chytiť. Jediné čím vyniká je jeho kulinárske umenie a obsesia svojím kuchynským nožom. Keby Deaver rozvil to s tou unesenou britskou turistkou, mohlo to byť zaujímavé. Ale pôsobí to, ako keby na ňu zabudol a až na konci si spomenul, že Swann vlastne niekoho uniesol. Hlavný zlosyn teda nie je moc zaujímavý a v porovnaní s inými antagonistami v tejto sérií sa stráca. KONIEC SPOILERU.

Pokoj smrti nie je zlá kniha. Má veľa momentov, ktoré ak sa vám páčili v predchádzajúcich dieloch, budú sa vám páčiť aj tu. Len ja som mal problém sa do nej začítať a niektoré veci, ako napríklad záporák, mi prišli slabšie. Aj preto nedávam vyššie hodnotenie.

Katulinka69
24.04.2021 3 z 5

Vždy mi chvíli trvá než se zactu, ale pak už se těším vždy na další

Nočnípták
21.01.2021 4 z 5

Už desátý případ Lincolna Rhyma a já teprve teď objevila tohoto detektiva. Od Deavera jsem už četla Mělké hroby. Ty nebyly špatné, ale Pokoj smrti je o moc lepší. Samozřejmě musím přečíst i další Rhymovy případy.

Arlienen
25.10.2020 5 z 5

Další pecka od Deavera, která mě naprosto dostala!

ydnac
31.08.2020 5 z 5

Skvělé, napínavé, úžasné PROSTĚ JEFFERY DEAVER :-) Rhyma a Sachsovou zbožňuji!!!!!