Likvidátor

Likvidátor https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496709/bmid_likvidator-bD1-496709.jpg 4 12 5

Likvidátor je sbírka povídek humorné fantasy. V hlavní roli zde vystupuje Ya-pan Yapachson, likvidátor pojistných událostí První gnómské cechovní pokladnice. Jeho úkolem je zkoumat podezřelé případy, které jsou dány pojišťovně k proplacení a přijít jim na kloub. Není divu, že ho často přivedou do velmi ošemetných situací, se kterými jste se ještě určitě nesetkali. S touto knihou si zaručeně užijete spoustu skvělé zábavy. Doporučený věk: 15+... celý text

Přidat komentář

Mickhesh
19.06.2023 4 z 5

Rozhodně doporučuji, povídky mají šmrnc a řekl bych i vzestupnou kvalitativní tendenci. 80% :-) Oceňuji humor a postavy :-)

KájaKoxík
14.10.2022 5 z 5

Naprosto super zážitek, který má rozhodně další potenciál, 5 z 5!

Autor má svůj vlastní fantasy svět, ale překvapivě čtenáři vlastně nevadí, že ho nezná. Povídky jsou psány tak, že důležité kontextové informace čtenář vždy dostane.

Moje topovka je povídka, ze které pochází obrázek přebalu. Koncept unášení princezen draky, prolnutí sfér a následná adaptace upírů a vlkodlaků (patrně z naše světa lidí) do této fantasy mi přijde skvělá. Autor si tu také hraje se jmény tak, aby využil popkulturních narážek, což mne osobně velmi baví.

Už jen díky nářečí, kterým jeden z trpaslíků mluví, poprvé zvažuji koupi i e-knihy :)
Takže rozhodně doporučuji.


Hammerfoll
15.08.2022 5 z 5

To bylo boží, chci víc, už včera bylo pozdě.

Morbidus
10.07.2022 4 z 5

Fungující a poměrně originální fantasy s dobrým smyslem pro humor - a to jak jazykovým, tak i situačním. Samozřejmě se najdou i výjimky, například v podobě čtvrté části knihy, která je spíše sólovkou jednoho ze dvou hlavních hrdinů - tón vyprávění se dočasně změnil (mírně potemněl), ale dobré dark fantasy si s radostí přečtu taky. Potud kniha funguje skvěle a napomáhá tomu i výkladový slovník na konci knihy, kdyby čtenář snad náhodou některému z výrazů nerozuměl. :)
Na druhou stranu by si kniha zasloužila větší péči v ohledu gramatické a stylistické revize; těch chyb není málo a jdou vidět. To by se však dalo knize odpustit. Co však přejít nemohu, je jakási „povinnost“ bojové části. Jako by si autor řekl, že převede dračákové dobrodružství (Dračí hlídka, Dračí doupě, aj.) fungující bez hráčů do literární podoby. Což sice zní fajn, nicméně ony bojové pasáže tam působily mnohdy jaksi navíc a tím děj zbytečně rozmělňovaly. Tím netvrdím, že by tam neměly být, pokud si je na daném místě příběh sám vyžádá - prostě mi více seděla pátrací či alespoň tajemná linka.
Likvidátor má potenciál a doufám, že tahle povedená taškařice neskončí u jedné knihy. Pokud hledáte fantasy u kterého se pobavíte, tohle je skvělá volba.

misaela77
13.06.2022 5 z 5

Likvidatora mam napocuvaneho ako uplne luxusne nahovorenu audioknihu. A je to dokonala lahodka pre fantasy chtive usi. Dobre napisane, vtipne, skvele charaktery, atmosfera a Miro ako ikonicky trpazlik. Ta jeho mluva vymazlena do detailu….Jedina chyba ze toho nie je viac, dufam ze to autor coskoro napravi. Vyborna praca.

Štítky knihy

trpaslíci humoristické povídky česká fantasy fantasy povídky

Autorovy knížky

Viktor Beznoh
česká, 1971
2022  88%Likvidátor

Kniha Likvidátor je v

Právě čtených2x
Přečtených16x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst9x
Chci si koupit8x