Vojvoda z Montgomery

Vojvoda z Montgomery https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483639/bmid_rebelky-z-oxfordu-vojvoda-z-montgom-ptA-483639.png 4 520 141

Rebelky z Oxfordu série

1. díl >

Anglicko 1879. Svetoznáma univerzita v Oxforde otvára prvé kolégiá pre ženy a Annabelle Archerová sa chopí šance na lepší život. Štúdium si môže dovoliť len vďaka politickému štipendiu, no na revanš musí aktívne podporovať hnutie sufražetiek, ktoré chce presadiť volebné právo žien. Jej úloha: nájsť vplyvného a bohatého muža, ktorý bude hájiť záujmy žien. Jej cieľ: Sebastian Devereux, na prvý pohľad chladný a vypočítavý vojvoda z Montgomery, jeden z najmocnejších mužov v krajine, ktorý z poverenia kráľovnej riadi britskú politiku. Jej výzva: nepoddať sa príťažlivosti, ktorú cíti k Sebastianovi i napriek tomu, že odmieta všetko, za čo ona bojuje. Sebastian Devereux pochádza z jednej z najstarších rodín v britskej monarchii. Je si vedomý svojho poslania i záväzkov a hľadá ženu, ktorá by sa mu vyrovnala postavením aj šarmom. Keď si cestu do jeho domu, ba čo je horšie, i do jeho srdca, nájde neurodzená, no mimoriadne inteligentná, odvážna a krásna Annabelle, otrasie to základmi celého jeho života. Jeden škandál síce už prežil, ale ďalší by mohol znamenať jeho koniec. Nielenže by mu hrozil posmech, no prišiel by aj o politické postavenie a zničil by prastarú rodovú líniu. Bude ochotný riskovať svoje celoživotné úsilie pre obyčajnú vidiečanku? A dokáže nerovná láska Annabelle a Sebastiana prekonať takú veľkú prekážku, akou sú spoločenské rozdiely?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Bringing Down the Duke , 2019


více info...

Přidat komentář

Carol1122
05.04.2024 5 z 5

Hezká obálka, zajímavý příběh z viktoriánské Anglie a ještě ke všemu téma sufražetek a feminismu? Co dodat, třešničkou na dortu byly otevřené a velmi detailní erotické scény, které si čtenářky a milovnice romantiky rády vychutnávají:) Líbilo se mi to a četlo se to jedna báseň! Těším se na další díl.

dooky
05.03.2024 3 z 5

Moc hezká historická romance. Víceméně klasický vzorec, na který jsou čtenáři u tohoto žánru zvyklí. Bonus navíc je téma ženských práv a sufražetek.


maluck
19.02.2024 5 z 5

Působivý romantický příběh zasazený do období viktoriánské Anglie, ve kterém se začala prosazovat organizace podporující ženy v boji za jejich politická práva. Hlavní postavy nebylo těžké si oblíbit. Vzdělaná, rázná, tvrdohlavá Annabelle a hrdý, zásadový, čestný Sebastian se k sobě neskutečně hodili. Příjemné čtení, za mě spokojenost.

virgo_books
08.02.2024 5 z 5

Já jsem se do této knihy prostě zamilovala.

Příběh se odehrává v době, kdy ženy musí bojovat za svá práva a v tomto boji se ocitne i hlavní hrdinka Annabelle.

Díky dámskému spolku se dostala na Oxford a teď musí kromě studia ještě přemluvit vlivné muže, aby prosadili volební právo pro ženy.

Celá ta doba byla úplně skvěle vykreslena a já jsem se tak přenesla do 19. století. Asi si dokážete představit ty kočáry, plesy, sídla a mnoho dalšího.

Romantická linka byla taky naprosto skvělá a já jsem se díky interakcím mezi hlavními hrdiny i pobavila.

Je to super oddechovka, u které budete fandit všem sufražetkám a přitom tiše doufat v jiskření mezi hlavní dvojicí.

Za poskytnutí knihy moc děkuji nakladatelství Cosmopolis, Grada.

ikul
01.02.2024 4 z 5

Čtivý romantický román z viktoriánské doby napsaný jazykem současnosti. Návod k tomu, jak zbláznit chlapa a při tom si zachovat hrdost a vlastně splnit úkol.

nicandra
11.01.2024 3 z 5

Zajímavé historické pozadí boje za ženská práva ve viktoriánské Anglii.

zazvorka
29.12.2023 5 z 5

S potěšením jsem si knížku přečetla, bezvadná červená knihovna. Jako bonus k romantickému příběhu beru informace o sufražetkách, o vzdělávání žen na Oxfordu, o nemožnosti vdaných žen disponovat majetkem atd. Také mě překvapilo, že kromě žen neměli volební právo ani nemajetní muži. Za přečtení stojí i poznámka na konci knihy, kde autorka ještě doplňuje podrobnosti k těmto tématům.
A ještě jsem se dozvěděla něco:

"Věda prokázala, že ženský mozek je nejenom menší než mužský, ale také jinak zakroucený. Takže, slečno Archerová, i kdybyste četla stejné knihy a slyšela stejné proslovy jako muž, váš mozek by nikdy nebyl schopen vytvořit stejně rozumnou analýzu. Poskytnete mozku stejné informace, ale část se jich ztratí někde v jeho zákrutech, takže žena z nich vyvodí naprosto jiné, omezené závěry."

Pravil hrabě Marsden. Ovšem, ženy, nebojte - slečna Archerová mu to následně natřela navzdory podivnému zakroucení ženského mozku!

Téra
28.11.2023 3 z 5

V podstatě hodně zajímavý příběh. Mně by se asi líbilo, kdyby to bylo trošku víc "serióznější", tohle přece jen byl primárně romantický příběh, ale mě na příběhu asi víc zaujala práce sufražetek a boj za volební právo žen.

vcielka
20.11.2023 5 z 5

Už dávno ma nejaká kniha takzo nechytila. Bolo to nadherné, emotívne, inteligentné. Vrelo odporúčam.

annes
15.11.2023 5 z 5

Tenhle titul mou pozornost upoutal již mockrát, ale až letos jsem si to díky ČV teda půjčila. ACHJO! Proč jsem to neudělal dřív?
Příběh a hlavní zápletka jsou úplně jasný hned na začátku, ale byla to taková parádní slaďárna. Fakt skvělý, čtivý, rychlý (místy až moc), že jsem se po přečtení musela k některým pasážím vrátit a přečíst s nadšením znovu.
Doufám, že v dalších dílech budou příběhy Anabelliných kamarádek taky tak dobré jako tenhle.

anetinkalan
04.11.2023 4 z 5

Knížku jsem začala číst docela dávno, ale tak v půlce čtení jsem se přes ní nemohla prokousat. Na jednu stranu člověk i věděl, jak to musí skončit. Nakonec jsem se k dočtení dokopala a musím říct, že konec knihy byl naprostá pecka. Čtivý, plný zvratů a něžností. Škoda, že to nenastalo trochu dříve a autorka se nevěnovala trochu méně politické omáčce okolo. :)

monika0181
29.10.2023 5 z 5

Nejsem příznivce historických románů. Přistupovala jsem ke knize z toho důvodu obezřetně. Sice s historickými prvky na základě skutečných událostí, ale velmi vtipně, moderně a čtivě je psána tato kniha. I přes zásadní téma jako právo na majetek po svatbě, volební právo a jiná práva žen, byla kniha psána velmi poutavě. Autorka Vás na počátku knihy chytla stejně jako knihu za pačesy a pustila až na konci. Oceňuji popis boje za práva žen, za věci, které v současnosti považujeme za naprostou samozřejmost. Vše zpestřuje dějová linka příběhu o Annabelle a Sebastianovi, knihu dělá čtivou a oddechovou, psanou poutavou formou. Za mě spokojenost a jdu na druhý díl.

lusitta05
27.10.2023 4 z 5

Super! Vtipné, trochu dramatické, romantické so šťastným koncom. Tak som obom fandila,aby im to vyšlo!

123.Iveetka
27.10.2023 5 z 5

A mně se to líbilo. Pěkná romantika na historickém pozadí, ideální nenáročné čtení do těchto upršených dní. Stoupající napětí mezi dvěma hlavními hrdiny mě nutilo číst dál a dál, konec samozřejmě pohádkový. Zpočátku jsem si musela zvyknout na tu er-formu, ale jinak hodnotím velmi kladně.

klarence
25.08.2023 3 z 5

Docela příjemná romantická oddechovka. na dovolenou super.

Rosse
23.08.2023 4 z 5

Už ze samotné anotace, může být patrné, že se v knize střídají dva pohledy. Díky tomu má čtenář možnost nahlédnout na to, jak Annabelle pohlíží na Sebastiana a naopak.

Je mi jasné, že už je ohrané slyšet "kniha byla čtivá", jenže ona opravdu byla! Autorka umí čtenáře vtáhnout do děje a už ho nepustit. Scény, kdy Annabell bojuje za ženská práva byly stejně skvělé jako ty erotické (které byly, jen tak mezi námi, opravdu pěkně napsané). Občas jsem měla chuť Sebastiana proplesknout, ale to bylo hádám účelem autorky, hh. :-)

knihomolkaMist
21.08.2023 5 z 5

Tohle bylo skvělý! Stran s mi líbil ten poměr mezi závažností tématu a milostným románkem hlavní hrdinky, který byl mimochodem fakt super. Četlo se to úplně samo a člověk se touhle nenásilnou formou dozví spoustu zajímavých věcí, o kterých jsem třeba ani neměla ponětí. Určitě doporučuji!

Wajny
08.08.2023 4 z 5

Jak svrhnout vévodu jsem měla v plánu již hodně dlouho, ale vždy jsem ji přehlížela. Tentokrát jsem však měla chuť na něco podobného jako Bridgertonovy. Brzo jsem zjistila, že tohle je úplně jiný příběh.

Čtivý příběh, který kombinuje vtipné a dramatické momenty. Líbí se mi, že se nezaměřuje pouze na romantickou linku, ale zahrnuje i důležité historické události. V této době ženy neměly jednoduchý život. Příběh se zaměřuje na boj žen za volební právo a právo vlastnit majetek po svatbě. Máme zde dokonce nahlédnutí do působení sufražetek. Vše je pěkně propojené, vyvážené a já se u téměř žádné pasáže nenudila.

Hlavní postava Annabelle je zajímavá. Líbilo se mi, že si troufá jít studovat na vysokou školu, kterou ovládají muži. Takže nečekejte žádnou poslušnou a poddajnou dívkou, ale spíše pravý opak. Sebastian mi přirostl k srdci a oblíbil jsem si ho. Líbilo se mi, jak neustále musel zachraňovat Annabelle, ale zároveň jí ukazoval, že má své vlastní názory a hodnoty. Bavilo mě, že se vyprávění odehrává z obou pohledů.

Romantická linka byla sice dobrá, ale občas se táhla a konec působil poněkud uspěchaně. Nicméně v ní bylo cítit jiskření, vzájemnou chemii a také trochu erotiky. Líbilo se mi, že to nebylo stereotypní a že si oba uvědomovali, že nemohou být spolu kvůli společenským očekáváním.

Jak svrhnout vévodu doporučuji všem, kteří chtějí příjemné čtení s historickým kontextem a milou romantickou linkou. Začala jsem číst i druhý díl, který mi tedy úplně neutíká, ale pořád doufám, že ho dočtu.

3,5*

Instagram - Nikmakbooks

Cher
08.08.2023 5 z 5

Krásná červená knihovna. Hodně romantiky, trochu erotiky a i řešení vážnějšího tématu.

haWranka
28.07.2023 4 z 5

Dám 4*, ale je to tak na hraně. Většina knihy mě opravdu bavila. Hlavní hrdinové stáli za to, moc se mi líbil humor i určitá dospělost příběhu (nevím, jak jinak to popsat - nebyla tam ta kýčovitá naivita jiných romantických hrdinek). Bohužel poslední cca čtvrtina hodně ztratila dech a už to bylo jen o tom, kdo dřív povolí, vleklo se to a konec byl plný děsného patosu. V žánru je to lepší počin.