Lidský mozek: Funkční systémy, normy a poruchy

Lidský mozek: Funkční systémy, normy a poruchy https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25444/lidsky-mozek-funkcni-systemy-normy-a-poruchy-25444.jpg 5 20 6

Rozsáhlá monografie věnovaná funkcím mozku ve zdraví i nemoci. Autor se věnuje jednotlivým psychologickým funkcím (poznání, paměť, řeč, hybnost, emoce atd.) a jejich vztahu k fungování mozku. Jedna kapitola je věnována i funkcím hemisfér a psychobiologii. Připojeny důležité URL adresy.

Žánr:
Literatura naučná , Věda

Vydáno: , Portál
více info...

Přidat komentář

Filomena1961
27.03.2023 5 z 5

Jak už název napovídá, kniha je o mozku. Je obdivuhodné, co ve své lebce nosíme. Pan doktor František Koukolík dokázal svůj obor zpopularizovat. Je to úžasná kniha o stálém hledání toho, co je a co není pravda. Rovněž jakým způsobem vědecké metody přinášejí odpovědi na otázky, které ještě v blízké minulosti nebyly zodpověditelné. Určitě nezůstanu u jedné knihy a budu se pídit po dalších. Vřele doporučuji.

VeronikaJusttt
19.06.2021 4 z 5

Skvělá, velmi odborná kniha. Rozhodně ale není míněna pro zájemce z řad laiků.


R.E.M.
11.01.2021 5 z 5

Perfektní kniha, nejen informačně. Kapitoly jsou přehledné, výborně strukturované, vybrané pojmy jsou zvýrazněné, text obohacený o obrázky a schémata mozku, nechybí rejstřík, poznámky, literatura.

Čtení je náročnější, pokud nemáte medicínské vzdělání. Jeho absence však není překážkou. I kdyby jste nepochopili, nevstřebali a/nebo si nezapamatovali sto procent textu, má smysl to zkusit, má smysl si knihu přečíst.

Je příjemné dozvědět se něco víc o lidském mozku, jeho funkcích i poruchách, o chování lidí. Při čtení mě často provázel pocit úžasu nad systémy mozku, jeho schopnostmi a člověk si říká, jaký je to "zázrak", když mozek funguje tak, jak má.

Kromě získání nových zajímavých informací a zopakování známých dat máte šanci "potrápit" mozek, naučit se nové pojmy a neusnout na čtenářských vavřínech. :)
Využijte příležitost, pokud vás skutečně zajímá lidský mozek a jeho funkční systémy. Doporučuji.

hu_87
09.10.2020 5 z 5

Asi klasické dílo u nás ve svém oboru. Je tu spoustu zajímavostí, samozřejmě stěžejním tématem je mozek a jeho součásti a vzájemné propojení s ostatními částmi, takže knížka asi není tak úplně pro každýho jak vás asi napadne.

hu_87
06.09.2018 5 z 5

Velice kvalitní knížka. Podrobně seznamuje s nejrůznějšími funkcemi lidského mozku a k tomu nezapomíná na doplnění kvalitními ilustracemi. Kdo hledá dílo, které mu podrobně vysvětlí mozek jako takový, tak by měl být tady spokojen.

Majrek
02.06.2016 5 z 5

Kniha zpracovává nesmírně zajímavé a přitom nelehké téma, je velmi precizně a detailně uspořádaná, klade však na čtenáře mimořádné nároky (i jako lékař jsem se musel na text hodně soustředit) - neboli, řečeno v souladu s knihou - nutí čtenáře neustále zapojovat cingulum, hipokampus, frontální laloky a všeliká jiná pestrá zákoutí našich hemisfér a podkorových oblastí. Ale tak složitý systém, jakým je náš mozek, se zkrátka nedá odbýt jednoduchými výklady. Trochu mi chyběly jen souhrny jednotlivých kapitol, jinak nezbývá než knihu pochválit. Náš mozek se díky ní může naučit, jak vlastně sám funguje....