Lidé z rodu Nire

Lidé z rodu Nire https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42672/bmid_lide-z-rodu-nire-D96-42672.jpg 4 39 4

Děj rodinné ságy je umístěn převážně do prostředí soukromé psychiatrické léčebny. Na osudech svérázných postaviček je zachycen vývoj japonské společnosti od začátku minulého století do konce 2. světové války.

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Nireke no hitobito / 楡家 の 人々 , 1964


více info...

Přidat komentář

netopýr088
02.04.2022 5 z 5

Táto kniha je odmenou za úsilie, ktoré jej čitateľ venuje.

helenkan
14.11.2016 4 z 5

Po přečtení několika stránek jsem myslela,že knížku odložim a nebudu pokračovat. Přesto jsem to neudělala a četla dál. Sice to nebylo lehké čtení,ale rozhodně nelituju. Hodně zajímavostí se člověk dozví o minulosti a životě v Japonsku.
Rodina Nireova byla dost zvláštní. Každý si svým způsobem žil podle svého a dá se říct,že moc dobré vztahy mezi sebou neměli. Žádná postava mi nebyla natolik sympatická abych si jí oblíbila. O to víc jsem byla zvědavá,jak která dopadne.
Pěkné zajímavé i poučné čtení.


tsal
10.07.2012 4 z 5

Lidé z rodu Nire je v pravdě četba trochu těžšího rázu, avšak doporučuji ji každému, kdo se zajímá o dějiny Japonska. Na rozdíl od kratších románů, jimiž se literatura tohoto národa vyznačuje, nám totiž poskytuje ucelený obraz na vývoj japonské společnosti v první polovině minulého století. Skrze rodinu Nireových tak můžete sledovat jak jedno období přecházelo v druhé a jak se to podepisovalo na obyčejných lidech.
Nedá se říct, že bych si některou z mnoha postav, s nimiž se zde setkáte, oblíbila. Všichni na to byli příliš zvláštní, měli své podivnůstky a mnohé vady charakteru, které mi bránily v tom, abych s nimi cítila a stranila jim. Avšak právě tato ujetost pro mě byla důvodem, proč číst dál. Chtěla jsem totiž vědět, jak se jejich povahy budou vyvíjet dál, jak budou reagovat na změny, které měly nastat.

Dandulka
27.04.2012 5 z 5

Trošku silnější kniha a malinko těžší na čtení, ale mě se líbila.