Lhářka

Lhářka https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454160/bmid_lharka-GAJ-454160.jpg 4 76 28

Pravda je často temnější než fikce. Liza Coleová, kdysi úspěšná spisovatelka se skomírající kariérou, má měsíc na to, aby napsala thriller, který by ji mohl vynést zpátky mezi úspěšné autory. K tomu všemu se snaží založit rodinu, ale jejího manžela příliš zaměstnává zmizení nejlepšího přítele Nicka. Liza se rozhodne utéct před stresem pracovního i soukromého života a plně se oddá mrazivým dobrodružstvím své nejnovější hrdinky Beth. Beth, která je novopečenou matkou, podezřívá manžela z nevěry. Zraněná a rozzuřená se ho rozhodne přistihnut při činu – chce, aby zaplatil za to, že tak neurvale rozbil iluzi jejich dokonalého života. Než si stačí uvědomit, co vlastně dělá, hází mrtvolu manželovy milenky do řeky East River. Vtom začnou hranice mezi Liziným románem a realitou znepokojivě splývat. Z řeky vytáhnou Nickovo tělo a Lizin manžel je zatčen za jeho vraždu. Liza je nucená čelit pravdě o lidech kolem sebe i o sobě samé. Pokud tak neučiní, konec příběhu její hrdinky by mohl být docela dobře i její vlastní…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Vendeta
Originální název:

Lies She Told , 2017


více info...

Přidat komentář

Madelisi
15.01.2024 3 z 5

Do konce jsem netušila, jak vše dopadne. S každou přečtenou větou jsem musela přemýšlet, jak souvisí s příběhem. Místy jsem dokonce považovala Beth za hysterku, která si manželovu nevěru pouze vsugerovala. To ukazuje, jak autorka dokáže čtenáře udržet po celou dobu v napětí a svést na scestí.
Na začátku jsem pouze potřebovala trochu víc kapitol než obvykle k tomu, abych se začetla. Nezdál se mi koncept fiktivního příběhu a jeho propojení s realitou. Nicméně po pár stránkách tyto problémy zmizely. Zůstala mi pouze záhada, proč se kniha jmenuje Lhářka. Nezdá se mi, že by Beth či Líza nějak zásadně lhaly.

THERISA
13.07.2023 3 z 5

Velmi dobrý průměr! Dobře se to čte, děj odsýpá, kombinace dvou dějových linek je přehledná a dodává knize na tempu a zajímavosti. Je to rozhodně lepší než cokoli, co poslední dobou vyplodila např. Shari Lapena, co si budeme nalhávat. Závěr byl na můj vkus trochu překotný a zasloužil by pár stran navíc, ale v zásadě dobré dovolenkové čtení! Dobré, takže za 3*. Do budoucna rozhodně nepohrdnu dalšími knihami autorky, příjemně překvapila.


Patrik02
03.07.2023 4 z 5

Jedna kina, dva příběhy. Jeden z nich je skutečný, ten druhý fikcí. Ale opravdu je to tak prosté? Lhářka je skvěle zamotaným thrtillerem, který je počtem stran právě tak dlouhý, jak má být. Kniha si udržuje tempo, nenudí a jak už to u správného thrilleru má být, postupující nejistota a velké otazníky se kupí jeden na druhý až do samotného finále.

katerina2907
31.01.2023 1 z 5

Velmi průměrný thriller. Hlavní hrdinka se chvíli chová jako malé dítě, chvíli zase dosti promyšleně. Nějak v tom nemohu najít skutečnou osobnost - ani rafinovaná lhářka ani úplná husa, ale nevěrohodně střídavě obojí.

Stanas513
12.01.2023 4 z 5

Zajímavý styl psaní - trochu matoucí, ale plný napětí. Dobře se čte a čtenář se nemůže dočkat, jak to bude dál...

PetraCy
27.12.2022 4 z 5

Začátek je takový pomalejší, ale pak se to zlepší...

Hakate
26.11.2022 3 z 5

Zajímavý námět, kniha se celkem dobře čte, i když ze začátku jsem se trochu ztrácela v dějových linkách, ale pak si vše sedlo a linky se pěkně propojily. Bohužel příběh sám o sobě je průměrný, nikdy neřeším reálnost příběhů v knihách, ale v tomto případě, mi to úplně nesedlo. No, posuďte sami.

VMJoze
11.11.2022 5 z 5

Pro mě skvělá kniha, spoustu zvratů a perfektně sladěné dvě dějové linky, až jsem se přistihl někde ve třičtvrtě knihy, že nevím, která je která, a kupodivu mě to příjemně překvapilo, a ne nijak iritovalo :)

kachnat
23.08.2022 5 z 5

Nejdřív jsme se nemohla začíst, říkala jsem si, co to je??? Pak se příběh rozjel a jak příběh hrdinky tak její knižní počin se navzájem doplňovaly a nakonec dávaly smysl. Kdo je vrah jsem tušila vcelku brzo, jen nebyly žádné indicie, kromě hrdinčiny knihy. Přečteno nakonec jedním dechem.

Magrata15
20.07.2022 4 z 5

Ze začátku jsem ztrácela přehled, co je skutečnost a co příběh z knihy hlavní hrdinky. Na konci jsem zjistila, že to tak bylo vlastně v pořádku.
Kniha se mi četla dobře, ale na konci si nejsem úplně jistá, jestli jsem správně pochopila, jak to všechno dopadlo.

sarah7586
24.05.2022 4 z 5

Hned na začátek musím říct, že si nejsem jistá jestli je mi hlavní postava sympatická nebo ne. Bohužel se později přikláním k tomu ne. Ale to vůbec nic nemění na tom, že děj knížky mě hned vtáhl a velmi rychle ubíhal. Za pár chvil jsem měla přečteno a musím říct, že mne i tato kniha mile překvapila.

Kniha pojednává o ženě, která se snaží skloubit založení rodiny a nastartování upadlé kariéry. Různé peripetie jí nakonec svedou na cestu, ze které již není úniku.

Criosphinxx
31.01.2022 3 z 5

No... Knihu jsem si nechal doma, protože mi ta obálka přijde mega povedená! Ale co se týče příběhu, tak je asi všem jasný, o co tam jde, už po pár kapitolách! (a to nejsem ještě tak zarytý čtenář:D) Už je to nějaký pátek, kdy jsem to četl, takže už si nepamatuju přesně, jeslli mi byla hlavní postava pochuti a nebo ne, ale co vím jistě, že se mi to četlo fajn. Bylo to rychlé a rozhodně jsem se nenudil, jsou tam totiž dvě dějové linky, takže ani není prostor se nudit, ale co je mínusem knihy je fakt, že je to až moc předvídatelné a ten konec byl až moc jednoduchý. Šlo to, ale žádný zázrak nečekejte.

stju
12.11.2021 3 z 5

Dvě hlavní hrdinky Liza a Beth, střídání dvou kapitol: "Liza" a "Kapitola č. x", střídání dvou fontů písma, střídání reálného života hlavní hrdinky spisovatelky s fikcí = Lizina kniha - tak vypadá konstrukce dvou příběhů této knihy.
Zpočátku jsem se v těchto dvou liniích příběhu trochu ztrácela, ale v zásadě mě reálný Lizin život určitě zaujal, ten fiktivní mi připadal až moc fiktivní..., ale nejsem spisovatelka. A ta si může přeci dovolit být i lhářka.

vera4669
09.11.2021 2 z 5

Námět nezajímavý, vyprávění neupoutalo, žádné napětí, žádné překvapení, za mě podprůměr a ztráta času, rozhodně jsou lepší knihy ke čtení

HŠ
30.10.2021 3 z 5

Četlo se to samo, rychle, ale jinak takový průměr, nic překvapivého.

Veron1ca
14.10.2021 4 z 5

Jako první mě zaujala obálka knihy a název, který jsem pochopila až při úplném závěru knihy, bohužel jsem už v půlce knihy odhalila jak příběh dopadne, sice jsem byla překvapena spoustou malých detailů, ale o konci informuje už popis knihy na přebalu. Kniha se mi ale i přes to četla dobře a líbila se mi. Obdivuji ty rozsáhlé detaily, ať už ty rodičovské nebo ty kriminalistické.

denisa4297
12.07.2021 4 z 5

Kniha se dobře četla. Námět byl skvělý, ale do dokonalosti tomu něco chybělo. Některé části mi přisli až moc nereálné.

jasmína
13.05.2021 3 z 5

Nevím....četlo se to dobře, ale moc mi nesedlo prolínání a sama nevím úplně na čem jsem.

A není to jen čtení pro holky, mně je 39, mamce 64, a četly jsme ,a mamce se líbila kniha víc.

Annnulika
23.04.2021 4 z 5

Dvě dějové linky, obě napínavě napsané. Tím jak byly podobné, jsem si občas musela vzpomenout co která z hrdinek udělala :D Za mě jednoduchá, čtivá a napínavá knížka, přečtená za jeden den.

TerezaaBaarova
12.04.2021 3 z 5

Thriler pro holky.
Dvě linky - jeden život reálný a druhý život knižní hlavní hrdinky.
Pro mě to bylo něco nového, ale rychle jsem najela na tento mechanismus a musím říct, že to bylo zajímavý.