Lexikon kávy ...prostě milujeme kávu

Lexikon kávy ...prostě milujeme kávu https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344490/bmid_lexikon-kavy-proste-milujeme-kavu-ZBw-344490.jpg 4 13 8

Málokdo si bez kávy dokáže představit začátek dne. Je to první, co nabízíme všem návštěvám, přátelům a známým. Denně jí na celém světě vypijeme přes dvě miliardy šálků. Tento malý lexikon vám jednoduchou formou odpoví na základní otázky ze světa kávy. Zjistíte, jak rozeznat Arabicu od Robusty, jaké kávové nápoje si můžete v kavárnách objednat. Dozvíte se ale i něco o kavárenském prostředí a na konec dostanete i pár kulinářských tipů. Věřte, že to nakonec řeknete i vy… Prostě milujeme kávu!... celý text

Žánr:

Vydáno: ekniha , CPress
více info...

Přidat komentář

Atisa
03.02.2023 5 z 5

Pro mě jako neznalce kávy, který nemá v plánu číst nějaké sáhodlouhé publikace o tomto tématu, toto byla ideální kniha. Navíc má moc hezké ilustrace. I přes svou délku jsem se dozvěděla spoustu zajímavostí a získala určitý přehled o kávě.

Maratka
03.09.2018 4 z 5

Ač hodně stručná, přesto milá knížka. Potěší hlavně zajímavé ilustrace - člověk má s každým otočením stránky na tu kávu větší chuť! :)


Terr_y
20.05.2018 5 z 5

Kdo hledá stručnou knihu o kávě je to právě tato. Ano může se zdát až příliš stručná ale proč ne? Pro někoho kdo se o kávu zas tak moc nezajímá ale přece jen chce něco vědět je to dokonalé. Knížka je hezky vyobrazená pro úplné kávové začátečníky. Za mě doporučuji aspoň nahlédnout v knihkupectví.

J.books
02.05.2018 2 z 5

Co do informací je kniha až moc stručná, spíše se jedná o nápaditě zpracovaný kousek.

Randyz1986
03.03.2018 4 z 5

Moc pěkně zpracovaná knížka plná krásných obrázků. Je radost si v ní listovat. Bohužel na mě je až moc stručná a jednoduchá, ale pro někoho to může být naopak výhodou. Je to pěkný dárek pro lidi, kteří do kávové kultury teprve začínají pronikat anebo naopak motivace k ní přivonět :-)

LiLinka
15.01.2018 5 z 5

Graficky velmi povedená kniha, která dělá parádu v mé (ne)knihovničce. Informace sice stručné, ale zajímavé a laiky uvedou alespoň trošku do světa kávy. Doporučuji, alespoň prolistovat v knihkupectví.

Leenah
07.12.2017 4 z 5

Nenazvala bych tuhle milou knížku přímo lexikonem, protože obsahuje spíš stručné zajímavosti, ale každopádně pročítat ji bylo zábavné a hezké. Graficky je zpracovaná úžasně, dozvěděla jsem se nové věci, takže určitě hodnotím pozitivně. Jakožto milovník kávy bych ale klidně zvládla i dvakrát tolik těch informací :) Uvažovala jsem, že bych ji i někomu koupila jako dárek, ale prostě mi přijde až příliš stručná.

Darleen
29.05.2017 5 z 5

Pokud jste propadli kouzlu kávy, a chcete se v jejím světě trochu zorientovat, pak je tato útlá knížka ideálním odrazovým můstkem. Stručnou a poutavou formou se dozvíte něco o historii kávovníků, sběru a zpracování kávových třešní a samozřejmě nechybí ani přehled kávových nápojů, seznámení s alternativními způsoby přípravy a nějaká ta statistická data. Autor je zároveň pražičem výběrové kávy, takže rozhodně ví, o čem mluví. Mě navíc naprosto nadchlo grafické zpracování knížky, takže dávám plný počet bodů.

Štítky knihy

káva kavárny zajímavosti

Autoři knihy

Kniha Lexikon kávy ...prostě milujeme kávu je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst12x
Chci si koupit3x