Soukromý detektiv Lew Archer

Soukromý detektiv Lew Archer https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65426/soukromy-detektiv-lew-archer-65426.jpg 4 8 2

Lew Archer série

< 20. díl

Povídková kniha: Hledejte ženu. Mizející Fern. Vousatá dáma. Potápěčův úlovek. Blondýna s leopardím pláštěm. Neblahý návyk. Na falešné stopě. Půlnoční modř. Ztracený pes. Z anglického originálu Lew Archer Private Investigator, vydaného nakladatelstvím Mysterious Press, New York, 1977 přeložil J. Z. Novák. Předmluvu napsal Ross Macdonald, Santa Barbara, 24.listopadu 1976. Vydání první. Edice Kobra, svazek 7 ( v knize uvedeno stejné pořadí 7 jako v knize "F jako finta" S.Graftonová).... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Argo
Originální název:

Lew Archer Private Investigator , 1977


více info...

Přidat komentář

jprst
12.03.2022 5 z 5

Ač je autor mým oblíbeným, tak tahle kniha povídek poněkud unikla mé pozornosti, nicméně nedávno jsem to napravil a ... naprostá spokojenost. Sice se potvrdila pravda, že úroveň povídek v podobných povídkových knihách bývá rozdílná, ale tady bych i tu podle mého názoru nejslabší - Na falešné stopě - ohodnotil minimálně jako dobrou a ty další už jen jako lepší (např. Neblahý návyk) až po tu nejlepší (Vousatá dáma).

bertrand
18.04.2016 5 z 5

Hopsa hejsa, konečně Lew Archer. Úderný, strohý, zajímavě napsaný, všímavý pozorovatel jemných nuancí lidského chování, který se nebojí ani rány pěstí, popř. sáhnout po nějakém tom kalibru.
Tato povídková kniha vede nad těmi románovými 1:0. Pokud tedy chcete začít s Archerem, začněte zde, budete zaháčkováni a postupně vezmete na milost i knihy, z nichž některé jsou spíše společenskými detektivkami než "hard boiled" příběhy.