Lety a pády

Lety a pády https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85452/bmid_lety-a-pady-85452.jpg 5 74 17

Kniha kreslených vtipů doplněná rozhovorem Renčína s Rudolfem Křesťanem a vloženým plakátem.

Přidat komentář

Lele61
10.08.2023 5 z 5

Opravdu velmi obsáhlá a moc pěkně vydaná knížka kreslených vtipů Vladimíra Renčína. Autor patřil zcela určitě k vůbec nejlepším českým karikaturistům. Miluji jeho humor už od dob kreseb v Dikobrazu! Vždy jsem se těšil na nové číslo a přímo cíleně vyhledával jeho karikatury. Ony totiž všechny jeho kreslené postavičky úplně překypují takovým originálním druhem laskavého inteligentního humoru, který je pro něho typický. Byl to prostě Pan Kreslíř. V knížce je navíc krátké povídání o Renčínovi a pak také zajímavý rozhovor Rudolfa Křesťana s autorem. Knížku zcela jednoznačně doporučuji! Jeho vtipy vám určitě zvednou náladu.

Lac
24.04.2023 5 z 5

Moudré vtipy s hodnotnými obrázky.


niknikita
06.10.2022 5 z 5

Moje nejmilejší kniha od našeho nejlepšího kreslíře a humoristy, bez debat.

konicekbily
04.10.2022 5 z 5

Inteligentní humor, vztahující se k době, kdy autor tvořil. Některé myšlenky jeho postaviček se mohly vykládat různým způsobem a byl v podezření, že to není dostatečně "socialistické". Je dobře, že ve své tvorbě neustal a pokračoval. Rambousek, Dlabáček, Marie, Josef a František mi to vše opět naznačili a vysvětlili!

PetrCepek
25.02.2022 5 z 5

Velice milá vzpomínka na dobu minulou, kdy Dlabáček a spol. či Jiránkův Jíra z Maršova (baštící chrousty) byli nejpopulárnější komiksové postavy.

Pavlina50
28.01.2021 5 z 5

Pan Renčín byl a je dodnes pro mě jedničkou v oblasti kresleného humoru. Důkazem je i tato kniha.
Je plná nenapodobitelného, jedinečného, originálního a hlavně inteligentního humoru, který není postavený na žádné prvoplánovitosti a lacinosti. Svými obrázky dokázal Vladimír Renčín neuvěřitelně vtipným a osobitým způsobem přesně vystihnout hlavní znaky, atmosféru a charaktery lidí každé doby. Škoda, že už není mezi námi – docela by mě zajímal jeho pohled na dnešní svět a vše, co se právě děje.
Dodnes mám schovanou krabici plnou jeho anekdot, které jsem si vystřihovala z různých časopisů a pohlednice, které se daly koupit v trafikách.
„Moudra“ Rambouska, Dlabáčka a dalších jsou nesmrtelná...

Sova15
23.05.2020 5 z 5

Netřeba komentáře - výborný, trefný humor.

1amu
30.04.2020 5 z 5

Sbírám vše od nejvyššího apoštola českého humoru, a to od pohlednic, přes výstřižky až po knihy. Toto je jedna z nich, vyšla před vánočními svátky v r.1986 a já si vystál ve čtvrtek frontu. Dopadlo to dobře (celkem vydáno 200.000 výtisků), zakoupeno za 45.-Kčs.
Miluji zejména dvě kresbičky:
1. Marie Hamáčková zírá před chalupou do dálavy a sděluje manželovi:
"Kráčí k nám pošťák Matěj a drží nějaký balíček.
Doufám, že konečně dostaneš rozum !"

2. Hamáček s Dlabáčkem si připíjejí na rozhraní Silvestra a
nadcházejícího roku (za úplňku).
Hamáček: Kromě Rambouska, který mi dluží dvacet korun, připíjím
všem lidem dobré vůle.

Dle pana Renčína měl druhý vtip pokračování. Ihned po novém roce dostával v obálce modré dvacetikoruny se Žižkou od mnoha Rambousků s omluvou, že se zpozdili s platbou, a to bez zpáteční adresy odesílatelů. Autor to vyřešil tím, že zakoupil pár lahvinek červeného a připíjel až do vyčerpání nakoupeného všem Rambouskům.

Radka1911
05.02.2020 5 z 5

Příjemné odreagování, humor Vladimíra Renčína já opravdu můžu..

DennisMoore
01.08.2019 5 z 5

"Nedoslýchám, mladý muži, kam jste říkal, abych si strčil své bohaté životní zkušenosti?" Tahle kniha... To je něco úžasného. Jako dítě jsem ji často bral z dědovy knihovny, prohlížel a četl, a ačkoliv jsem rozhodně nemohl všemu rozumět, bavil jsem se výborně. Takže když jsem na ni dnes náhodou narazil v antikvariátu, bylo to jasné. Vladimír Renčín tu v plné síle rozehrává pro něj typické šarvátky člověka s přírodou, blbosti s chytrostí nebo s ještě větší blbostí, velmi rád ukazuje člověka jako domnělého pána tvorstva, který si myslí, že všemu rozumí a na všechno dosáhne, ale samozřejmě to je úplně jinak. Když satiru, tak právě takovou - k popukání i zamyšlení zároveň.

Corso
13.05.2019 5 z 5

Ked lovim v internetovych vodach antikvariatov, vzdy skontrolujem HUMOR, a prihodim si jednu dve obrazkove. Nakoniec su to najvacsie klenoty mojej zbierky. Bez debaty, s trochou smutku konstatujem, ze takyto inteligentny humor sa nejak vytratil. Neviem ako v cechach, na slovensku urcite. Krasne stravena hodina pri listovani touto knihou a salkou kavy.

Zdeniczka
09.02.2019 5 z 5

Skvělá kniha, kterou jsem mnohokrát jako dítě vytáhla z knihovny rodičů, a pročítala. Renčínův humor mám tak nějak v krvi. A je v mnoha případech nadčasový. Prostě dokonalost sama. :)

Nemo54
23.11.2017

Renčín , to nemá chybu, prostě nádhera a velice pravdivá.

Vidlička
24.10.2017 5 z 5

Zde je příklad, jak dokážou být "obyčejné kreslené vtipy" naprosto geniálně geniální!
..."Ústav pro jazyk český? Spisovně se řekne: ty parchante nebo ty pancharte?" :-)))))

malpet
27.09.2017 5 z 5

Další poklad z knihobudky na náměstí. Milá kniha s příjemným humorem. Tuhle si nechám :-)

Gretka66
09.02.2017 5 z 5

Humor pana Renčína je super.

alef
08.04.2015 5 z 5

S touhle knížkou jsem strávila dnešní příjemný až poetický podvečer :-) ... nelituji ani minuty času s ní strávené ... pobavila, uvolnila ... a tak celkově potěšila :-).