Letos v zimě

Letos v zimě https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481870/bmid_letos-v-zime-T2B-481870.jpg 4 214 41

Ilustrovaná novela ke komiksové sérii Srdcerváči. Letošní zima byla pro Tori, Charlieho a Olivera Springovy dost náročná. Všichni tři se teď snaží prožít Vánoce hlavně v co největším klidu a pohodě. Oliverovi stačí zahrát si Mario Kart s bráchou a ségrou, ale pro Tori a Charlieho to znamená nutnost hodit aspoň na chvíli poslední měsíce a starosti s nimi spojené za hlavu. Budou letošní Vánoce pro rodinu Springových poslední kapkou? Nebo je naopak zase svedou dohromady?... celý text

Literatura světová Novely Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

This Winter , 2015


více info...

Přidat komentář

FejKýý
19.03.2024 4 z 5

Zase milé krátké fajn čtení a je tam i ukázka na knihu Solitaire, ale ta mě nezaujala ani předtím a ani teď, tu vynechám. Zbývá mi přečíst ještě novelu Nick a Charlie, na kterou se jdu vrhnout teď a Srdcerváči 5 na které vyjde řada, jen co je budu mít.

Kristulda
16.03.2024 4 z 5

Krásná odpočinková novela, škoda že tak krátká.


Erra
25.01.2024 4 z 5

Neřekla bych, že je to špatné, ale Nick a Charlie mě vtáhnout více do děje. Je to opravdu kratičká povídka, ještě velkou část tvoří úryvek že solitaire, což bylo zklamání,
ze je to ještě o 10 stran kratší. Ale kdo má rád tenhle pár, bude se mu to líbit. :)

sabi_z_knihy
19.11.2023 5 z 5

Jedná se o krásně napsaný dodatkový díl ke knižní sérii Srdcerváči. Přestože se dějově kniha odehrává mezi 3. a 4. dílem, doporučuju číst spíš až po tom 4.
Půjdeme postupně, jak šly v knize pohledy postav:
Tori - já tu holku zkrátka miluju. Obdivuju ji už od Solitaire, kde mi poprvé skutečně došlo, co všechno se v ní odehrává, a od té doby je to jedna z mých nejoblíbenějších postav. A proto když jsem tu opět dostala část příběhu z jejího pohledu, byla jsem nadšená. A jo, opět mě to zasáhlo přímo do srdce.
Charlie - líbí se mi, že jsme tu opět dostali nový pohled na celou věc. Protože dostat se těm postavám do hlavy je něco jiného, než je číst jen v komiksech. Co vám budu, párkrát mi při jeho části slza ukapla.
Oliver - úžasný mladší bráška. Myslím, že jeho část celou knížku nádherně spojila a uzavřela.
Celkove jsem z knížky vážně nadšená a už se těším na další knihu z tohoto světa!
A musím říct, že angličtina tu taky byla v pohodě a vůbec jsem se v ději neztrácela.

Pokud máte rádi Srdcerváče, tak tato knížka je taky nutnost.

5/5

isabokmal
11.10.2023 5 z 5

Máte rádi svět Srdcerváčů? Tak určitě sáhněte i po této krátké knize, ale pozor! - radši až po čtvrté knize Srdcerváčů
Děj se totiž odehrává během jednoho zimního dne v době, kdy je už Charlie doma z léčení s anorexií.

Máte tu tři pohledy na jeden večer. Charlieho, Tori a Olivera, aneb sourozenců Springových, což se mi moc líbilo, protože vám to dá možnost nakouknout všem třem do hlavy a vidět, jak celou situaci vnímají. Oliver byl za mne dost zábavný, tak je to ještě malý kluk (Jeho "Mario Card" problémy bych chtěla mít )

Rozhodně nečekejte žádné složitosti. Je to hodně lehké čtení, které budete mít během jednoho večera za sebou. Vlastně bych se ani nebála se do knihy pustit v angličtině, což pak určitě udělám

Já Srdcerváče miluju, což víte, takže jsem si knihu užila a vřele jí doporučím každému, kdo to má stejně

roman9276
11.09.2023 5 z 5

Už se nám růžový obláček srdcerváčů trošku mračí, ale tahle jednohubka se četla úplně sama a pořád to miluju.

Edona
13.08.2023 4 z 5

Čteno v angličtině. Letos v zimě je krátká doplňková novela ze série Srdcerváčů a zároveň předchází knize Solitaire. Nick a Charlie mi přirostli k srdci, takže se k těmto postavám ráda vracím. Tato novela obsahuje pár ilustrací, ale není to zrovna veselé čtení. Naopak jak je u autorky zvykem otevírá těžká témata, o kterých ale je třeba mluvit. Za to dostává palec nahoru.
Pokud se do knihy pustíte, čeká vás vyprávění ze všech pohledů sourozenců Springových o Vánocích.

AlčaH
08.04.2023 4 z 5

Další novela, která se pojí k sérii Srdcerváči - a proto asi nejvíce řekne právě fanouškům těchto komiksů. :)

Jedná se o knižní jednohubku, která mapuje Vánoce rodiny Springových a přináší více detailů do situace, která byla v komiksu zmíněná jen zběžně. Knížka je zajímavá v tom, že je psaná z pohledu všech tří sourozenců - Charlieho, Tori i nejmladšího Olivera. Řeší se v ní především téma duševního zdraví, respektive duševního onemocnění, a dost se tu propisuje i téma rodinných vztahů.

Rozhodně zajímavé a příjemné doplnění hlavní série. :)

Nuttelka
02.04.2023 3 z 5

Opravdu jednohubka na zkrácení času :-) Lehce depresivní, Charlie se pomalu uzdravuje, ale pořád ho čeká dlouhá cesta...

barcasknihou
30.03.2023 4 z 5

Srdcerváči jsou srdcovka a tyhle doplňkové knížky jsou skvělé oddechovky. Vánoce jsou samozřejmě svátky klidu, pohody a trávení času s rodinou a nejbližšími. Pro Charlieho je to velká výzva, protože trpí poruchou příjmu potravy a má psychické problémy. Jeho příbuzní jsou jako osiny v zadku a moc nehledí na Charlieho city. Hodně se toto téma tady řeší. Máme tu kapitoly z pohledu Tori a Olivera, což jsou Charlieho sourozenci. Můžeme alespoň vidět jak Charlieho stav vnímají oni. A jde vidět, že i když tímto trpí jeden člověk v rodině, tak tím trpí dá se říct i ostatní. Je to krásně napsané a Tori i Olivera jsem si zase o něco více oblíbila.
Moc doporučuji.

Alžbětinka
28.03.2023 2 z 5

Nick, Charlie a Vánoce... kniha pro čtenáře série Srdcerváčů od Alice Osemanové.
Alice Osemanová (nar. 1994) je britská autorka. Mladá spisovatelka napsala již spoustu knih, mezi které patří například: Srdcerváči, Solitaire, Bez lásky a Nick & Charlie. Spisovatelka pracuje s LGBTQ+ tématikou a tím se její tvorba liší od ostatních.
Pro Charlieho jsou Vánoce jedno z nejtěžších období v roce. Charlie stále bojuje se sebepoškozováním a anorexií. I přes jeho léčbu jsou pro něj Vánoce náročné. Nick a Tori jsou pro něj stále oporou a chrání ho před nátlakem okolí.
Charlie je na každoroční Vánoční oslavě, na kterou přijde celá jeho rodina. Všichni se ho ptají na jeho psychické potíže a Charlie je z toho v rozpacích.
Knihu doporučuji pouze čtenářům Srdcerváčů. Bez přečtení komiksů knihu nepochopíte. Publikace je určena převážně pro teenagery. Jedná se o doplňkovou knihu, která není potřeba pro zacelení a je to přechod mezi Srdcerváči a knihou Solitaire (příběh o sestře Charlieho, Tori). Musím souhlasit s nápisem na obálce, který naprosto vystihuje příběh "pojďme předstírat, že jsme dokonalá rodinka".
Publikace mě nějak neohromila. Trošku jsem doufala v ukončení celé série Srdcerváčů. Knížka má něco přes 90 stran a na konci je první kapitola z knihy Solitaire (což mi přijde jako skvělý nápad). Já jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, ale asi mi nějak nesedla.

A. K.

Knihotyna
22.01.2023 4 z 5

Novela je opravdu krátká. Nahlédneme do rodiny Charlie v období Vánoc. V knize se střídají tři hlavní pohledy - Tori, Charlie a Oliver. Musím říct, že vztah všech tří sourozenců je prostě skvělý a boží! Na druhou stranu vztahy s rodiči jsem čekala po komiksech lepší (tady jsem byla překvapená).

Kniha je trošičku vážnější. Není to nic radostného, co by vám navodilo vánoční atmosféru, ale o to více je to reálné. Pokud se člověku něco děje, těžko může jeden den v roce předstírat, že je vše v pořádku a nic se neděje.

Kniha je doplněná o pár ilustrací či SMS konverzací. Pokud chcete mít sérii načtenou kompletně, doporučuji, ale znovu už ji číst nebudu :).

Becca_books
31.12.2022

Myslím, že jsem trefila přesně čas na čtení této novely. Typicky vánoční čtení o Vánocích a proto mi i tak sedla. Souvislý text mi vyhovoval. Občas i trošku víc než komiks. Popis Vánoc z pohledu jednotlivých postav. Až mi bylo líto, že kniha není obsáhlejší, skončila nějak moc rychle :)

Štěpinambura
26.12.2022 5 z 5

Nádherná odpočinková novela.

Ronnie68
21.12.2022 4 z 5

Přečteno během pár chvil ... ve Vánoční čas kniha, která má děj zasazený do Vánoc... Nick a Charlie se musí s tímto obdobím poprat ...

Lenka2533
17.12.2022 3 z 5

Opět jsem se vrátila do světa Srdcerváčů. Byla to fajn kraťoučká novela, ale tentokrát mě tolik nebavila. Jako bylo to rychlé, ale takové moc depresivní :D Chtěla jsem se naladit na vánoční atmosféru, ale tohle bylo takový vážnější. Nebylo to špatný, to určitě ne, jen jsem od toho čekala něco jiného.

Luci-_-
28.11.2022 4 z 5

Krásné rozšíření ke komiksovým knížkám. I když na knížky v angličtině moc nejsem Alice Oseman si v češtině moc představit nedokážu. Za mě se četla kniha lépe než srdcerváči, protože to není komiks ale kniha s pár dodatkovými obrázky. Jako dodatek moc pěkné nahlédnutí do jejich životů.

Iva095
15.11.2022 4 z 5

Letos v zimě je moc pěkná dodatková novela k sérii Srdcerváči. Mě osobně se míc líbí právě série Srdcerváči, ale jak tato knížka tak novela Nick a Charlie jsou pěkné dodatky.
Všem kdo mají rádi hlavní komiksovou sérii bych tuhle novelu určitě doporučila.

Kverulant
07.10.2022 4 z 5

Letos v zimě je doplňující kolekce tří povídek k podařenému komiksu Srdcerváči, kde se sice fanoušci série dozví nějaké novinky, ale není toho tolik a i když komiks připomene pár kreseb a část je ve stylu SMS sekvencí, které v Srdcerváčích dobře fungovaly, doufám, že autorka nehodlá opustit tvorbu komiksu, protože nakreslené emoce fungovaly o něco líp než líčení pocitů postav ich-formou v textu. Technické zpracování knihy je velmi stylové, ale díky malému rozsahu jí přečtete během jednoho delšího posezení na WC.

TomTomis
21.09.2022 3 z 5

Příliš jednoduché. Už nejsem cílová skupina. Četlo se to dobře. Ale další knihy autorky už asi číst nebudu. Svět Nicka a Charlieho je na kupě stránek a přitom by se dal dotyčný příběh shrnout do několika vět. Seriálová podobě se mi líbila více. To se mi většinou u knih nestává.