Vyhnanec klanů

Vyhnanec klanů https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15911/vyhnanec-klanu-15911.jpg 5 110 6

Strach. Špatný rádce, který páchá v duši tolik škod, žene nejen kroky chlapce Toraka, jenž je na útěku, ale poštívá i oštěpy těch, v jejichž očích se stal ztělesněním hrůzy. Osiřelý syn Vlčího čaroděje totiž zažívá největší samotu od svého setkání s klanem Havranů přede dvěma zimami. Poté, co v lovecké potyčce vyšlo najevo, že mu Zmijí čarodějka na hruď nedobrovolně vytetovala zlověstnou vidlici Pojídačů duší, se shromáždění klanů rozhodne postiženého vyobcovat ze svých řad. Ba co víc, zbaví ho veškerých práv a vyhlásí na něj hon, při němž je jim vydán všanc – zejména mladému Kanci Akimu, který Toraka nemůže ani cítit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Outcast , 2007


více info...

Přidat komentář
mataaskorice
mataaskorice
17.06.2023 5 z 5

Všechny knížky ze série Letopisy z hlubin věků mají rychlý rozjezd, což vítám. Obvykle mě na četbě čehokoli nového příliš nebaví počáteční uvedení do děje. Tak to tady nehrozí. Tento díl mě bavil možná o krapet míň než díly předchozí, ale i tak je to skvělé počtení, při němž se čtenář stane stopařem, pozorovatelem přírody, součástí Ducha světa s jeho živými i mrtvými, přítelem Toraka, Renn a Vlčka, kterým drží palce v nebezpečných situacích, do kterých se dostávají. Báječná knižní série!

anibeni
anibeni
17.08.2022 5 z 5

Stále velmi čtivý příběh... i když tento díl mi přišel možná o malinko slabší než díly předešlé, neubralo to na napětí ani zvratech v ději... Torak i Renn dospívají a Pojídači duší jsou stále kolem nich..


NemmamSlov
NemmamSlov
19.03.2021 4 z 5

Toraka zužuje tetovanie požieračov duší. Vďaka nemu sa stáva vyhnancom a všetky klany ho zavrhli, dokonca aj Havraní klan Fin-Kedinna. Chce chybu napraviť a znamenie si vyrezať, no les opäť ohrozuje Hadia čarodejka, jedna z požieračov duší. Hľadá Toraka a chystá sa ovládať jeho moc túľavých duší, no hrdinovi pomáha jeho brat so svorky vlk a jeho priatelia Ren a Bale.

Z tejto časti som bol trošku sklamaný. Vadili mi neustále detinské hádky. Áno. Viem, že je to zamerané pre young adult, ale predsa niektoré úseky si mohla autorka odpustiť. Z druhej strany, príbeh sa posúva, požierači odhalujú svoju moc, dokonca svoju tvár a vznikajú nové zápletky. Myslím si, že zaslúžené 4*.

Ailee
Ailee
06.03.2021 4 z 5

Další skvělý a čtivý díl. Avšak konec tentokrát trochu pokulhával. Bylo tam moc rozporů ve stylu "Ne, tohle neudělám!", ale v dalším odstavci jako kdyby na své zatvrzelé odhodlání postavy zapomněly a vrhly se do toho po hlavě. To je jen obrazně řečeno, abych nespoilerovala. Trochu to kazilo napětí. Ale jinak není co vytknout. Ten svět z dávné minulosti je překrásný.

Eremites
Eremites
02.05.2017 4 z 5

Další díl této mimořádné série za námi (čtu společně se syny, aby nedošlo k mýlce, že o sobě píšu v množném čísle).
Tentokrát příběh temný jako samotná noc duše. Bolestný. Osamělost a zoufalství Toraka jsou autorkou popsány tak autenticky až bolí u srdce.
Složité období dospívání a z toho pramenící nejistota v sebe samého i druhé. Zrada mezi nejbližšími a těžké znovunalezení důvěry.
V tomto díle je hlavním hybatelem děje Renn a její čarodějné schopnosti. Nenápadné poselství autorky, že i když hraje v dobrodružství hlavní roli mladý muž, bez ženského elementu se neobejde.

Katy25
Katy25
13.03.2017 5 z 5

Velmi mě zaujala

Štítky knihy

dobrodružství pro mládež fantasy

Autorovy další knížky

Michelle Paver
britská, 1960
2005  91%Bratr vlk
2021  68%Děs sídla Wake's End
2012  76%Kroky v temnotě
2010  92%Lovec duchů
2006  92%Pojídač duší

Kniha Vyhnanec klanů je v

Přečtených196x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených21x
Knihotéce97x
Chystám se číst23x
Chci si koupit5x