Léto v sedle

Léto v sedle https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63076/leto-v-sedle-63076.jpg 4 32 7

Samantha žije s matkou na divokém anglickém pobřeží. Všude ji provází vůně zvlněných luk, třpyt moře a hukot vln, věčně dorážejících na vysoké skalní útesy. Jednoho dne si vyjede na svém koni v doprovodu klisny Glory. Na úzké stezce vysoko nad mořem ji čeká setkání, jež jí převrátí život naruby. Začíná poutavé vyprávění o koních, dospívání a první velké lásce.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Víkend
Originální název:

Ein magischer Pferdesommer , 2006


více info...

Přidat komentář

Elulilinka1
05.05.2019 5 z 5

Neskutečně krásná kniha, ve které fakt bylo o ježdění a koních skoro vše. Dobře promyšlený příběh a hlavní postavy jsem si úplně zamilovala. Ten konec byl úplně úžasný!!! Jen je škoda, že není další díl :(

amyssonner
22.09.2017 5 z 5

Hrozně pěkná kniha!
Miluju to popisování krajiny. Člověk se dokáže vžít do příběhu, až úplně cítí vánek na tváři a vůni květin. Moc se mi líbila.


kami16
31.07.2016 5 z 5

Knihy o koních jsou mojí vášní, a tak jsem byla ráda, že se mi do rukou dostala právě tato kniha, kterou jsem dostala jako dárek. Její matka je hodně zaměstnaná svou prací, ale rozhodně tím neztrácí zájem o svojí dceru. Celá kniha byla velmi zajímavá a nemohla jsem se od ní odtrhnout. No a konec velmi překvapivý.
Zkrátka příběhu, který se odehrává okolo koní a je zde i romantika nelze odolat. :D

Linu
16.08.2013 5 z 5

Krásná kniha........ více slov ani nepotřebuje :-)

DendaRA
15.07.2013 5 z 5

Knížka se mi velice líbila. Zpočátku jsem se nemohla začíst, protože jsem ještě knihu o koních nečetla, ale později se mi to podařilo a rozhodně jsem ráda.

Jitka93
06.08.2012 5 z 5

Nádherná knížka, prý na motivy této knihy byla vytvořena hra Hřebčín u Bílého potoka. Tu hru mám doma a musím říct, že je skvělá.

Ketly
28.08.2011 5 z 5

Po propadáku, který jsem četla před touhle knihou, jí tahle úplně předčila. Přečetla jsem jí za odpoledne a opravdu mě ohromila. Dokonce můžu s čistým svědomím říci, že tenhle příběh je i originální, což se o 2/3 knih říct nedá. Další plus je to, že to je z prostředí koní o to více se mi to líbilo a o to více si cením originality. Pochmurné britské prostředí s deštěm a mlhou taky přišlo vhod, já mám ráda temnější příběhy. Vysvětlení ohledně vzhledu prostředí bylo taktéž moc dobré. Zvláštní taktéž je, že mě kniha ani v jediném okamžiku nedonutila vběhnout na běžící pás a představovat si pod jedním odstavcem celou kapitolu. Nebyly tu taktéž žádné zbytečné vycpávky. Někdy se mi sice pletli některé postavy a občas pod změtí jmen a titulů jsem se ztrácela, ale to bylo především mou nepozorností. Konec mě absolutně zaskočil, stejně jako každá z částí knihy. Poslední kapitola z dostihů, byla sice o trochu slabší, protože už tam nebylo to kouzlo jako ve zbytku knihy, ale nad tím se dá mávnout rukou. Rozhodně velký palec nahoru, akorát mě mrzí, že v knihovně nemají další knihy od této autorky. Pokud se zajímáte o koně (ale i pokud ne), tak vám tuto knihu doporučím, myslím, že je úplně jedno kolik vám je.

Štítky knihy

koně příběhy o koních

Autorovy knížky

Miriam Margraf
německá, 1964
2008  89%Léto v sedle

Kniha Léto v sedle je v

Přečtených59x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce14x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x