Léto s vůní čerstvého chleba

Léto s vůní čerstvého chleba https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346118/bmid_leto-s-vuni-cerstveho-chleba-l2t-346118.jpg 4 178 38

Čerstvý chléb série

< 2. díl >

K přílivovému ostrůvku v Cornwallu přilnula Polly Waterfordová natolik, že jí neposloužil jen jako přechodná štace, než se vzpamatuje z předchozího neúspěchu, ale nabídl jí vše, po čem toužila: blízkost moře a přírody, malou komunitu lidí, romantické bydlení v majáku, lásku a přátelství, práci, která ji naplňuje, a v neposlední řadě domácího mazlíčka, který by mazlíčkem vůbec neměl být. Jenže život je proměnlivý, a zatímco blízkost moře a přírody i ostrovní komunita zůstávají neměnné, v ostatních bodech čekají Polly všemožné problémy a zvraty. Co všechno zažije, než na ostrově opět zavoní chléb? Isabelle... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Argo
Originální název:

Summer at Little Beach Street Bakery , 2015


více info...

Přidat komentář

MartaPear
27.02.2024 3 z 5

Standard, který čtu ale ráda jako oddechovku. Sice jsou všechny její příběhy podle jedné šablony, ale aspoň nad tím člověk nemusí moc přemýšlet třeba v čekárně u doktora nebo v tramvaji.

Hanamo
13.01.2024 4 z 5

Velice milý příběh, velmi nenáročné čtení, líbil se mi více než první díl.


Marika Vanova
09.08.2023 4 z 5

Pěkné pokračování romantického příběhu z malého anglického ostrova s majákem, kde hlavní hrdinka žije a peče čerstvý chléb.

john_silver
27.07.2023 4 z 5

Jiné autorčiny knihy už jsem nesnesl, ale přiznávám se, že druhý díl z Cornwallu o Neilovi, Polly a majáku se mi zvrhle líbil skoro stejně jako ten první.

babicka_amalka
09.07.2023 3 z 5

no, první 2/3 mi připadaly jako hodně nastavovaná kaše prvního dílu, konec byl o něco lepší; ale jako prázdninová oddechovka se to dalo číst, nebylo u toho nutné vůbec přemýšlet ;-)

evismaior
16.08.2022 3 z 5

70% - Polly si zařídila pekárnu na přílivovém ostrůvku v Cornwallu (prý inspirovaném tamním skutečným ostrůvkem St. Michael´s Mount) a poté, co její nerudná šéfová paní Manseová odešla do důchodu a Polly se s přítelem Hucklem zabydlela v místním majáku, vypadá její život utěšeně. Jenže paní Manseová umírá a podnikání se ujme její synovec Malcolm, který hledá, jak na všem ušetřit, a vzájemné rozpory vedou až k Pollyině vyhazovu. Z hrdosti odmítá pomoc manžela své kamarádky Reubena (což si autorka ještě pojistí, neboť investoval do filmů o Jar Jar Binksovi (!) - nemohu si pomoci, ale ten autorčin situační humor spojený s odkazy na Star wars mi jak v minulé, tak v této knížce zas tak vtipný nepřišel, spíš děsně postavený na hlavu. A samotný Reuben je tak napůl - někdy má zábavné hlášky, ale někdy je otravný) a rozhodne se jít vlastní cestou a Huckle s úmyslem jí pomoci vlastně také. Tolik východiska tohoto cornwallského chlebového pokračování a musím říct, že první půlka knihy se rozjížděla tak pomalu, že jsem byla tím vším už celkem otrávená. Pak se však Polly konečně vzchopila a osamocená uprostřed nevlídného počasí začala zažívat více či méně očekávané trable, ústrky i úspěchy a mě to začalo bavit víc než předchozí díl. Navíc se v městečku objevila manželka Pollyina zesnulého rybářského milence a Huckle v ději moc nepřekážel (ti dva mi k sobě stále nějak nejdou a on mi je jako hlavní mužská postava celkem lhostejný, což je při čtení červené knihovny docela problém). A konečně se pak autorka vytasila s bouřlivě napínavou akcí, v níž hrála Polly nemalou roli, a musím uznat, že to bylo napsané hodně čtivě. A papuchalk Neil je sice nepravděpodobný, ale pořád největší miláček v příběhu.

Mlsnákočka
10.08.2022 3 z 5

Docela hezká oddychovka na prázdninové čtení. První díl jsem četla a těšila se, jak se bude příběh vyvíjet. Polly byla sympatická a vždycky mám radost, když se někdo jen tak lehce nevzdá a bojuje o své místo na slunci. Povzbudí to a nakopne.

knihovniceS
17.06.2022 4 z 5

Léto s vůní čerstvého chleba
Druhý díl ze série Čerstvý chléb je opět čtivý a o malinko lepší než první. Celý příběh zase voní pečivem a svádí vás si něčeho „zobnout“. Polly už je známá svým pečením, obchod jde dobře a do toho zemře majitelka pekárny. O pozůstalost se stará synovec, z bytu i z pekárny ji vyhodí , a posléze Polly připraví peklo na ostrově. To je teprve začátek. Polly se nedá. Víc neprozradím, doporučuji se do čtení pustit. Druhý díl má větší spád a více napětí, hlavně při líčení bouří na moři. Dávám 4 hvězdy.

Freedomova
04.02.2022 3 z 5

První díl byl skvělý, tento druhý jsem dočetla spíše ze zvyku, protože knihy Jenny Colganové miluji. Nerada přiznávám, že mi tato kniha připadala jako "nastavovaná kaše", a kdybych skončila u první, měla bych z celého příběhu rozhodně lepší dojem. V prvním díle mi záliba hlavní hrdinky v papuchalkovi připadala jako zajímavé oživení příběhu, v tomto díle to byla prakticky jedna z hlavních dějových linek a příběh byl z mého pohledu rozvleklý a nepříliš zajímavý.

hapac
06.09.2021 4 z 5

Nechci se pasovat do fanynky J. Colgan, ale její knihy a příběhy v nich mne moc baví - je to takový fajn svět. Je pravda, že autorka jede podle jedné šablony, ale i přesto si počkám na nějaký nový - čtenářsky nenáročný příběh.

kotatkoz
17.05.2021 3 z 5

Nedalo mi to a ač jsem věděla, že to bude celkem brak, stejně jsem se zas ráda pustila i do druhého dílu o ostrově provoněném chlebem :) V mých představách prostě pořád vidím milovaný Mont Saint Michel ve Francii, jen o chloupek drsnější a ještě více odtrženější od civilizace a turistů, za to více žijící původním životem, rybáři,.. a do toho tajfun Polly. Vlastně o ní ani nemůžu říct, že by mi byla kdo ví jak sympatická, a i ostatní postavy a děj jsou poměrně prázdné. Tato knížka, stejně jako všechny od Jenny Colgan, je mi záhadou - že se vůbec do čtení dám, že se jí prokoušu a nakonec mi vlastně ani není líto, že jsem ji četla a přečetla, ač bych se za to nejradši styděla - holt typické guilty pleasure :))

ctuvnoci
09.05.2021 odpad!

Něco tak slabého jsem už dlouho neměla v ruce. Ani zajímavý děj, ani slušný literární sloh, nereálné dialogy i situace... Bohužel mi neposloužila ani jako oddychová knížka, od které nemám velká očekávání. Četla jsem od autorky už Pojízdný krámek snů (zajímavý námět, ještě to jakž takž šlo) a Ostrov s vůní čerstvého chleba (už slabší dílo) a ukázalo se, že autorka používá stále stejné situace, nemá na nic dalšího fantazii, příběh zamotá, pozornému čtenáři neujde hromada nesmyslů.

MišusWinner
16.04.2021 5 z 5

První knížka od této autorky která mi byla doporučena. Jsem za to ráda, opravdu je moc pěkná a určitě si přečtu další její knihu.

NannyOgg24
22.03.2021 4 z 5

Oddychové čtení, které se čte samo. Správná volba do dnešní divné doby.

AndreaP.
27.12.2020 5 z 5

Druhý díl trilogie nás opět zavede na ostrůvek do krámku s vonícím pečivem, mezi naše staré známé hrdiny a Neila. Po skvělém prvním díle jsem měla ze začátku trošku problém se začíst, na můj vkus autorka moc vysvětlovala první díl, ale pak už to bylo opět skvělé a pohodové čtení.

LadyCotton
25.10.2020 3 z 5

Odpočinková, nenáročná četba. Příběh celkem fajn (nečetla jsem první díl) ale myslím si, že se bez dalšího dílu v pohodě obejdu.

Mabie
05.09.2020 odpad!

Ztráta času, nedokázala jsem se prochroupat přes víc než 50 stran. Je spousty knih a času málo, takže jsem neviděla důvod ho ztrácet u této knihy.
A to se mi tolik líbil Pojízdný krámek snů :-(

LaBobule
01.09.2020 4 z 5

Po precteni recenzi se mi do druheho dilu moc nechtelo. Zacatek knihy byl takovy kostrbaty, prislo mi ze autorka nevi jak navazat na prvni dil, takze vse bylo vysvetlovano. Pak se to nastesti rozjelo a i se mi to libilo. Hlavne ocenuji konec ze mel rychli spad, zadne vleknuti jako u prvniho dilu. Takze v celku se mi kniha libila, ale znovu to cist nemusim. Prvni dil se mi libil vic.

cukrovka
31.10.2019 3 z 5

Odpočinková četba. Dozvíme se o dalším životě Polly na ostrově a komplikacích které jí ztrpčí život. No za mne mohlo zůstat u jednoho dílu, ale i tenhle měl něco do sebe.

annasglamour034
17.09.2019 4 z 5

Krásné pokračování ostrova (prvniho dílu) , který jsem si opravdu uzila. Druhý díl byl pro mne trochu zdlouhavý a méně zajímavý. Je tam hodně zvratů, které mi jsou až nesympaticky rychle vyřešeny. Rychlá ztráta zaměstnání a rychle vyřešené nové podnikání. Ztráta peněz a za chvíli opět bohatství. Možná opravdu by stačil první díl, kde mi ta atmosféra byla bližší. Přesto jsem i tak knihu zhltla za pár hodin.