Léto Ryšavého vlka

Léto Ryšavého vlka https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76949/bmid_leto-rysaveho-vlka-9UY-76949.jpg 4 19 5

Dobrodružný román australského autora, zasazený do prostředí skotských ostrovů, rozvíjí vztahy tří mužů a jedné ženy, jež spojila náhoda, a dává jim vyvrcholit v dramatickém střetu, v němž se prověřují základní lidské hodnoty, přátelství, láska, svědomí i čest.

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Summer of the Red Wolf , 1971


více info...

Přidat komentář

Buchwurm
08.02.2019

Kniha je zaujimava najmä popisom zivota na skotskych ostrovoch, postava Cerveneho vlka je dost rozporuplna a znacne ma drazdila ;-). Inak to bolo celkom prijemne citanie, ale ten zaver sa mi k tomu vôbec nehodil, pripadal mi uplne odporujuci vykreslenému charakteru Vlka, celkom nepravdepodobny a nepochopitelny. Stale som cakala, ze sa ukaze, ze to bol len nejaky podfuk - ale nie.

mgeisselreiter
02.06.2018 4 z 5

Čtivé vyprávění, které staví částečně na popisu prostředí skotských ostrovů s jeho lidmi. Autor píše chytře a inteligentně. Samotný příběh mi přišel trochu druhořadý. Čtenář zpočátku čeká, kdy se děj rozběhne, později mu dojde, že nějaká zápletka zde není úplně to hlavní. Bohužel jsem dost dobře nedokázal pochopit, jak se vypravěč může vůbec přátelit s takovým člověkem, jako byl ryšavý vlk. Mám pocit, že West nedokázal dost dobře popsat a vystihnout charaktery obou hrdinů, kteří se jeví jako dost málo uvěřitelní. Každopádně se jedná o příjemné "čtení na dovolenou". 75%, 2.6.2018.


Kočitánka
17.12.2016 4 z 5

Nenápadná knížka, která se ztrácí v „puntíkaté“ řadě odeonských oddechovek na léto. Škoda. Ona to totiž žádná oddechovka není a zapadnout v zaprášeném regálu knihovny po rodičích si nezaslouží. Vnější Hebridy tvoří přitažlivé kulisy a postavy příběhu jsou (ne)sympaticky nejednoznačné. Snad neprozradím moc, když společně s vypravěčem v lehké parafrázi jeho slov nastíním společnost, kde se spolu setkává: „otec se synem, z nichž jeden věděl o jejich vztahu a druhý o něm neměl ani tušení; syn a vyčerpaný spisovatel soupeřící o tutéž ženu; ona ještě nerozhodnutá, komu dát přednost; spisovatel opojený tajným vědomím, že má zbraň, jak ji dostat (…)“ A k tomu se přidává nedořešená a jako dehet černá minulost každé z postav. A inspektor vyšetřující vraždu (ne, není to detektivka). A hospodyně s jasnovidnými schopnostmi. A femme fatale s napojením na IRU. A sem tam křáp slůvko v gaelštině. Zkrátka knížka, která zůstává v hlavě dlouho. Jen škoda, že hrdinové jsou občas trochu „ukecaní“ a dlouhé monology plné životních mouder šustí papírem. Jo, a ať mě husa kopne, jestli Ruarri není příbuzný s Randlem McMurphym, co se nechal dobrovolně zavřít do blázince a svedl souboj s Velkou sestrou. :-)

grillica
16.11.2016 5 z 5

Drsný kraj, drsní lidé. Příběh vlastně taky docela drsný. Skotská příroda i nátura, lidská omezenost, pýcha. Přátelství i láska, smrt i nenávist. Pokud se vám líbily příběhy Petera Maye z Hebrid, jděte do Vlka. Není to tedy detektivní příběh, ale zajímavý a poutavý rozhodně ano.

Rafa-P
03.07.2015 4 z 5

Zajímavý i napínavý příběh....

Štítky knihy

láska Skotsko syndrom vyhoření plavba

Autorovy další knížky

Morris Langlo West
australská, 1916 - 1999
1974  78%Leto Červeného Vlka
1991  60%Cassidy
1991  90%Harlekin
2000  80%Lazar
2018  87%V botách rybářových

Kniha Léto Ryšavého vlka je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce34x
Chystám se číst11x
Chci si koupit1x