Léto, kdy jsem zkrásněla

Léto, kdy jsem zkrásněla https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214387/mid_leto-kdy-jsem-zkrasnela-214387.jpg 4 483 96

Příběh o dospívání, prvních láskách, zmatení z vlastních citů i o nepříjemnostech, které provázejí dospívání, je určen čtenářkám od 12 let, jež si v sympatické, vtipné a svérázné Belly najdou kamarádku, které dokonale rozumí, protože prožívá podobné osudy jako ony.

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: ekniha ?
Originální název:

The Summer I Turned Pretty , 2009


více info...

Lovehorses365
Lovehorses365
16.03.2024 5 z 5

Miloučká oddechovka...
Ani si neumíte představit jak jsem si u toho odpočinula...
Narocnyden#knizecka#klidek

ElessaRiverbow
ElessaRiverbow
28.12.2023 2 z 5

Mno... musím říct, že jsem se na knihu hodně těšila, protože jsem na ní vídala hodně pozitivní recenze a vím, že autorka píše skvěle. Proto jsem tak zklamaná. Angličtina byla hodně jednoduchá a kapitoly kraťoučké, takže jsem měla knížku za tři dny přečtenou. Navíc se mi líbilo, jak některé kapitoly byly z minulosti. V knize je několik těžších témat, která jsou podle mě dobře zpracovaná. Co mi ale dělalo největší problém jsou postavy. Belly ze začátku působila normálně, ale v průběhu knihy se z ní stala strašná kráva. Jeremiah byl snad jako jediný v pohodě od začátku do konce a i jsem si ho celkem oblíbila. Oproti němu Conrad je prostě toxický a nesympatický idiot. Většina ostatních postav byla otravná a nebo se chovaly hrozně. Před přečtením jsem přemýšlela, jestli si seriál pustím, ale teď jsem si jistá, že už ne. Do zbytku série se pouštět nebudu.


Bety093
Bety093
30.09.2023 5 z 5

Ke knize jsem se dostala asi jako většina, přes seriál. Za mě úžasná knížka, která otevírá plno těžkých témat. Sympatické postavy, krátké kapitoly, prostě nemám co vytknout. Já knížku četla na přelomu léta a podzimu a více bych se do ní dokázala vžít, kdybych si ji vzala třeba na dovolenou k moři jako letní čtení. Proto doporučuji číst výhradně v létě.

Ann.e
Ann.e
14.09.2023 2 z 5

Co bylo cílem autorky? Napsat knihu pro young adult generaci čtenářů jako letní osvěžení s jemným a pohodovým tématem? Jestli ano, moc nerozumím příběhu, který nám předložila. Tolik bolavých témat (rozvod, rakovina, drogy, nepřijetí atd.), toxické vztahy a toxické chování...
Jestli ne, potom to chápu a asi bych měla změnit hodnocení. Každopádně postavy mi moc sympatické nebyly, nejvíce mě mrzelo, jak se Belly zachovala ke Camovi. Vždyť i autorce snad muselo být jasné, že Cam je pro Belly lepší, protože z ní dělá lepšího člověka!

LexiS
LexiS
21.08.2023 3 z 5

Tak se přidávám do týmu "četla jsem kvůli seriálu" a teda, kdyby seriálu nebylo, tak to možná ani nedočtu.
Jasně, je to pro mladé slečny, takže já už jsem nejmíň 10 let mimo cílovku, ale i tak mi kolikrát něco přišlo nelogické.
Navíc je to psáno opravdu jednoduše, až tak moc, že ve finále tam není ani žádná zápletka.
Seriál vyřešili opravdu lépe, kdy Conrad má důvod, proč se chová jako pitomec a proč Jeremiah ne.
Ale díky porovnávání jednotlivých momentů mezi knihou a seriálem, jsem knihu přečetla za jedno odpoledne a mám v plánu hned i druhý díl. Jsem zvědavá, jak je zpracovaný.

ElleNora
ElleNora
20.08.2023 4 z 5

Letní čtení, samozřejmě jsem se knize dostala přes seriál...

Karcoolka2210
Karcoolka2210
07.08.2023 3 z 5

Ku knihe som sa dostala cez seriál a je to taká príjemná letná oddychovka, ktorú som čítala v rámci knižnej letnej výzvy. AJ

Lilinka.Ká
Lilinka.Ká
30.07.2023 5 z 5

Tohle se mi moc líbilo. Výborné čtení na dovolenou:-) A do plážového domku bych se chtěla ráda podívat.

marky_m
marky_m
25.07.2023 5 z 5

Knížka byla skvěle napsaná a bavila mě, jediný co bych chtěla podotknout jsou ty jména - Konrád a Jeremiáš....no nevadí. Na začátku mě Konrád moc nezaujal, byl hodně toxický a byl na ně občas i hnusný a byl takový víc osamocený. Určitě si přečtu další díly, moc mě to bavilo.

michaela5515
michaela5515
20.07.2023 3 z 5

Přečetla jsem knihy až po zkouknutí 1.série seriálu, přiznávám. Jsou jiné, milé, nevinné. Jsem totálně tým Conrad. Jsem pro tenhle typ lásky. Líbí se mi přátelství mezi Laurel a Beck.

Lutzinka
Lutzinka
22.06.2023 3 z 5

Myslím, že pro náctileté mladší holky je to fajn knížka, i když občas Conrad se svým chováním spíš zaváněl toxicitou, než romantickou první láskou.

barcasknihou
barcasknihou
18.05.2023 3 z 5

Není to kniha, která mi vytřela zrak a budu jí doporučovat kudy chodím, ale bylo to fajn čtení. Ta atmosféra táboráků, pláže a mořských plodů. Naladilo mě to na léto a hned bych jela někam k moři.

Líbily se mi pohledy do let kdy byla hlavní hrdinka Belly mladší. Takže šlo dost vidět, že jediná holka v partičce tří kluků to vážně nemá jednoduché. Oblíbila jsem si Jeremiaha, Susannah a i Belly mamku. Na druhou stranu mě teda hrozně rozčilovala Steven, Taylor a Conrad. Fakt byli někdy na proplesknutí. Conrad obzvlášť, nafoukanej, hloupej idiot. A Belly ta byla někdy hrozně bez sebevědomí a neustále básnila o Conradovi. Ten jejich vztah mi tam vadil.

Emocionální citlivá část, co se týče nemoci jedné postavy, je tam skvěle popsaná a podaná, takže se asi pustím do dalších dílů, abych věděla jak to dopadne.

Kdyby jste si chtěli přečíst něco od Jenny Han, tak bych spíš doporučila její další sérii Všem klukům, ta mě bavila víc.

Knihožroutka23
Knihožroutka23
23.04.2023 3 z 5

Skvělá oddechovka.

amalka9594
amalka9594
10.04.2023 5 z 5

Snad všechny knihy od Jenny mám ráda, ale tuto nejvíc. Mohla bych jí číst snad pořád. Postavy v ní jsou zajímavé a většinu jsem si hned oblíbila. Seriál na knihu sice nemá, ale taky se mi líbí. Stoprocentně doporučuji!

barcamilujecist
barcamilujecist
10.04.2023 5 z 5

Kniha byla super, vyšel i seriál, na knížku to ale nemá. Doporučuji, těším se na další díl.

Liduka
Liduka
16.02.2023 3 z 5

SPOILER: Ze začátku mě kniha tedy moc nenadchla a myslela jsem, že ji ani nedočtu, ale kolem poloviny se konečně něco začalo dít. Nicméně se mi ten milostný trojúhelník moc nelíbil a Konrád byl tedy až moc protivný na to, abych si ho oblíbila. No a ještě si trochu musím rýpnout do těch jmen. Jako vážně Konrád a Jeremiáš? Když slyším jméno Konrád, tak se mi vybaví vždycky hypochondr ze seriálu doktor z hor no a jméno Jeremiáš to taky moc nevylepšilo. A ten konec byl taky takový prapodivný. Konrád asi taky chudák neví co vlastně chce. Vím, že má kniha další dvě pokračování, ale určitě si je nepřečtu.

Elulilinka1
Elulilinka1
30.12.2022 4 z 5

Autorku jsem měla spojenou hlavně se sérií "Všem klukům, které jsem milovala" (btw moc doporučuju!) a proto jsem tak trošku věděla, do čeho jdu. Laru Jean to nepřekonalo, ale jako milá letní oddechovka - proč ne?

katee21
katee21
18.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Knížky jsem si sehnala, protože jsem viděla seriál a zajímalo mě, jak moc si jsou podobné. A taky protože nevydržím čekat na druhou sérii tak dlouho.
Za mě teda je knížka lepší než seriál - JE TO DOST DĚJEM JINÉ NEŽ SERIÁL
Pro ty co seriál viděli: Spousta věcí ze seriálu tady není (třeba ples), konec je úplně jiný ale úplně, co se týče děje, vlastně zanechali jen hlavní dějovou linku, Steven tady vlastně není (odjede na VŠ), Conrad na žádnou loď nechodí, není tady Taylor... Diametrální rozdíl

Proto musím říct, že knížka je lepší. Děj je, ano trochu dětský, protože je tady Belly 16, ale to se prostě dá pochopit. Je to skvěle napsané a to jsem nebyla schopna přečíst Všem klukům, protože mi vadilo jak je to napsané. Tady jsem se nemohla odtrhnout. Je to skvělá letní knížka, mě teda vrátila do léta i v listopadu. Doporučuju všem a vrhám se na druhý díl.

Majka1979
Majka1979
06.08.2022 5 z 5

Príbeh, ktorý je ako stvorený na čítanie v lete. Užijete si tú pravú letnú atmosféru a bezstarostnosť.
Dievča, ktoré sa každé leto vracia na rovnaké miesto a stretáva sa s tými istými ľuďmi a samozrejme chlapcami. Časom je z nej mladá žena a vtedy nastane zmena.
Ona sa zmenila, oni si to všimli. Koho z tých dvoch mužov, s ktorými trávila každé leto si vyberie? Kto bude mať v jej srdci to pravé miesto? Najskôr chcela jedného, ale možno práve ten druhý, ktorý bol vždy len jej kamarátom by mohol byť láskou jej života.
Nádherný príbeh, čítal sa sám a môžem len odporúčať :)
Prečítala som ho na jeden dych :)

lotofhs
lotofhs
27.07.2022 4 z 5

Musím teda přiznat, že seriál mě bavil o něco více, Belly se tam zdála více sebevědomá a to se mi na ní v seriálu hodně libí. Ale je fakt, že jí hraje starší herečka a tady se potýkáme s dospívající holkou.
Nevím proč, ale nemohla jsem tu knihu odložit. Pokaždé, když jsem si říkala, že už stačí, tak jsem jí musela znovu otevřít a začíst se. Asi to bude tím, že Jenny Han umí dobře psát, zamilovala jsem se do toho příběhu, do místa, kde se odehrává a na léto, je to jako dělané. Letní láska, strasti dospívajících postav. Není to nic náročné, spíš k bazénu, nebo moři, jako jednoduché čtení u kterého můžete vypnout.
Já si druhý díl přečtu a jsem na něj velice zvědavá, kam se děj bude odvíjet.