Letní záhady

Letní záhady https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492961/bmid_letni-zahady-wwJ-492961.jpg 4 85 27

Tucet napínavých příběhů situovaných do parných dnů a nocí, stvořených samotnou královnou zločinu a sestavených do této sbírky určené pro prázdninové večery. Se stoupajícími teplotami stoupá i pravděpodobnost zločinu, ať v Cornwallu či na Riviéře, ať v prostorách Apollónova chrámu či anglického venkovského sídla. Ani pražící sluneční paprsky však nezabrání detektivům z pera Agathy Christie vyřešit i ty nejzapeklitější případy. Rozložte lehátka na pláž či do stínu stromů a užijte si povídky plné mistrných odhalení a závěrečných třešniček na dortu. A k tomu jednu autorčinu vzpomínku na letní tragikomickou příhodu z dětství.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Midsummer Mysteries , 2021


více info...

Přidat komentář

Devorah
15.04.2024 2 z 5

Tyto povídky napsala královna detektivek Agatha Christie a nakladatelství Euromedia se je rozhodlo vydat jako soubor - z mého pohledu ne moc úspěšný.
Setkáváme se zde s našimi starými známými tvářemi - Herculem Poirotem, Jane Marplovou, nebo třeba Parkerem Pynem, to jsou ti, jež pomáhají odkrýt tajemství zločinu. Bohužel, většina povídek je nudná, nezajímavá. Pár dobrých se v knize najde, ale vše doslova přetluče neúprosný pocit, že nakladatelství splácalo dohromady povídky od Christie s vidinou zisku. V reálu se konala - oproti názvu knihy - jedna letní záhada a o napětí pod žhavým sluncem jsem si mohla nechat zdát. Škoda.

janina66
03.04.2024 4 z 5

Celou povídkovou knihu jsem vyslechla audio. Některé jsem už dříve četla či vyslechla, ale už dávno, tak jsem byla opět překvapená vrahem.
Ostatní byly pro mě novinkou.


Bája89
20.12.2023 3 z 5

Odposlechnuto jako audiokniha. Většinu povídek jsem už znala, a tak pro mě byly Letní záhady spíš jen příjemným relaxem.

m_martina
11.11.2023 5 z 5

Letní záhady jsem si přečetla až na podzim, protože se kniha ke mně dřív nedostala. Proto jsem si ji nemohla vzít někam k vodě, ale četla jsem ji v křesle, pěkně zabalená do deky s velkým šálkem čaje vedle sebe. Několik povídek z této sbírky jsem znala, ale některé byly pro mne nové. Líbily se mi ale všechny a opravdu jsem si dobře početla, proto knize dávám pět hvězd.

Netae
03.11.2023 4 z 5

Povedená sbírka povídek a ve verzi audio je to skvělý zážitek, audiokniha je totiž namluvena různými interprety a velmi podařená. Některé povídky se mi líbily více než jiné, ale to je u sbírky docela přirozené. Nenudila mě žádná.

Jessica007
02.11.2023 5 z 5

Sbírka detektivních povídek od mojí oblíbené autorky. Některé jsem už četla dříve (např. "Krev na chodníku"), některé ne. Je fajn, že zde nevystupují "jen" slečna Marplová a Hercule Poirot, i když tyto dva mám nejraději. Pěkné čtení - i nyní na podzim.

Yunnan
14.10.2023 5 z 5

Výborné čtení, skvělá sbírka povídek se všemi postavami příběhů Agathy Christie. Setkáme se s oblíbeným Herculem Poirotem, slečnou Marplovou, Parkerem Pynem, Tommym a Pentličkou a panem Quinem. Takže člověk, který třeba nečetl jiné příběhy než Poirota, nebo slečnu Marplovou, může tak ochutnat i příběhy s těmito postavami. Knihu jsem si užil.

Lily101
29.08.2023 5 z 5

95 % povídek mě bavilo. K četbě jsem přistupovala tak, že jsem se snažila zjistit vraha/ zloděje, tedy procvičení logiky.

drakamena
01.08.2023 4 z 5

Zábavná povídková antologie s různými hrdiny Agathy Christie. Bylo to taky moje první setkání s panem Parkerem Pynem, který mě rozhodně zaujal.

senora
18.07.2023 2 z 5

Mrzí mě to, ale moc mě to nebavilo. Úroveň proměnlivá a převládala spíše nuda.

Vesper001
07.07.2023 4 z 5

Další sbírka povídek královny detektivek. Ideální pro začátečníky, změna pro pokročilé a zajímavost pro znalce.

kikizubik
26.05.2023 4 z 5

To málo co jsem zatím stihla zhltnout od královny detektivek jsem si užila. Hlavně si užívám sbírky povídek. Mrazivé vraždy se mi hodně líbily, takže když na pult v knihkupectví dorazily Letní záhady neodolala jsem. Jak to u povídkových sbírech bývá, některé příběhy byly lepší jak jiné. Mé favorité jsou tyto dvě: Jane hledá práci a Rádžův smaragd.

85098211
08.05.2023 5 z 5

Knihu povídek mojí nejoblíbenější autorky jsem poslouchala jako audio a tuto verzi bych chtěla určitě doporučit, protože je opravdu zdařilá. Kromě toho je zde jeden příběh jako bonus navíc - a sice Léto v Pyrenejích, líčící drobnou příhodu z dětství této slavné spisovatelky. Několik případů jsem znala (jako například Chrámek bohyně Astarté nebo Krev na chodníku) a další byly pro mne zase nové. A asi nejvíc mne zaujala povídka Smrt na Nilu, která se stala předchůdkyní pozdějšího mnohem známějšího a slavnějšího románu s Herculem Poirotem v hlavní roli. Kvalita jednotlivých příběhů lehce kolísá, ale to je u takového výběru běžné. A moje hodnocení to definitivně neovlivní ;-). Pokud jde o jejich obsah, nebudu se více rozepisovat, protože v tomto případě nechť laskavý čtenář (či posluchač) sám posoudí, zda se mu kniha líbila či ne ;-). Za sebe dávám plný počet a na další setkání se budu zase brzy těšit...

Pavlína2019
24.04.2023 5 z 5

Všechny knihy této paní autorky znám již desítky let, jsou prostě skvělé!

Nejinak je tomu u těchto povídek, všechny si je pamatuji.

Trochu jsem doufala, že objevím nějakou novou...

Po pravdě nevím, proč je vydali znovu, když už vyšly...
Ale rozhodně doporučuji.

HaJC1978
23.01.2023 3 z 5

Pro pečlivého diváka všeho zfilmovaného je těžké něco od Agathy Christie číst. Tím spíš, když nemám ráda, když vím, kdo je vrah. I tak jsem si na této knížce našla své a příjemně si početla, byť počátkem ledna logicky nikoliv na lehátku ve stínu stromů, jak je knihou doporučeno :o)

Annicka
01.01.2023 3 z 5

Agatha Christie je skvělá autorka, nicméně její romány mě zaujaly víc. Možná je to tím, že obecně povídky nemám příliš v lásce, ale přišlo mi, že místy to spíše připomínalo příběhy z knih logických hádanek.

Vesmich
27.11.2022 4 z 5

Tak Agatha nemůže nikdy zklamat, nicméně když bych si měla vybrat mezi tímto letním výběrem a tím zimním, tak ten zimní byl pro mě čtenářsky o dost zajímavější.

PREBURDA
17.11.2022 4 z 5

Soubor krátkých detektivních příběhů. I když pod titulem "Letní záhady"........ do této dušičkové doby, pod lampou s dobrým čajem, tyto detektivní příběhy z této knihy určitě nezklamou.

alzbeta4340
09.11.2022 5 z 5

Tato nová kompilace povídek A.CH. se hodně povedla. Ačkoliv jsem všechny víceméně znala, ať už z knih nebo TV zpracování, početla jsem si a všechny texty jsem si opravdu užila. To je vlastně to největší mistrovství paní Christie, její práce baví i při opakovaném čtení.
(Přesto trochu závidím Luna5000, která ve svém komentáři zde píše, že to byla její první kniha od Agathy. Je tolik dobrého čtení, co ji ještě čeká :-).)

alnahu
03.10.2022 4 z 5

Kniha,krátkých originálních povídek z pera královny napětí.I když jsou příběhy určené na letní dovolenou na pláž i teď na podzim mi zpestřily několik večerů.