Nekonečná pláž

Nekonečná pláž https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408457/bmid_nekonecna-plaz-O6g-408457.jpg 4 119 31

Letní kuchyně série

< 2. díl

Když se Flora z Londýna vracela na rodný skotský ostrůvek Mure, nikdy by nevěřila, že její milovaný šéf Joel přijede za ní. Nečekala by, že si najde cestu zpět ke své rodině, obnoví stará přátelství a že otevře útulnou a úspěšnou kavárnu. A co víc, že si začne milostný románek s mužem svých snů. Joel však musí odjet za prací do New Yorku a Flora představuje novou etapu svého života. Lásku, manželství? A na jakém záhadném projektu Joel vlastně pracuje? A opravdu pověra o velrybách u pobřeží věstí pomíjivost štěstí? Ve volném pokračování románu Kavárnička na pobřeží autorka opět s humorem a citem barvitě popisuje život na ostrůvku Mure, že by se tam člověk nejraději rozjel. A v závěru knihy opět potěší čtenářky několik receptů.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Endless Beach , 2018


více info...

Přidat komentář

Mabie
26.02.2024 1 z 5

Velmi, opravdu velmi nenáročné.
Chtěla jsem něco oddychového s happyendem na vyčištění pošmourných myšlenek, ale toto nebylo ani oddychové, ani s happyendem, bylo to o ničem. Ústřední pár v průběhu celé knihy neví jestli se miluje nebo ne, pár homosexuálů a jejich svatba, arabský lékař - utečenec, setkání s narvalem a řada dalších výkřiků ze tmy. Nesourodý mišmaš jako když pejsek s kočičkou vařili dort, akorát poplatný dnešní době.

MartaPear
13.02.2024 4 z 5

Nenáročné oddechové čtení, jako všechny ostatní autorčiny knihy. Neurazí, ale nenadchne, celkově jsem měla pocit, že se děj, situace, charaktery opakují, že to píše podle jedné šablony. Aby to bylo "in", zamotává do děje homosexuální a uprchlickou problematiku a nutno říct, že příběh Saifa byl nejlepší.


Nuny
26.10.2023 3 z 5

(SPOILER) Mám několik výhrad, které prostě nedávají smysl a nějak mi ten příběh narušují.
Za prvé, v prvním díle si Flora založí prosperující kavárnu s podporou svého bratra a jeho přítele. No a najednou si nevydělá ani na chleba. Celé pobřeží tam chodí, turisti tam chodí, má narváno od rána do večera, všichni ji milují a stejně na každé druhé stránce řeší, jestli nebude muset zavřít.
Za druhé, proč se Flora někdy chová jako pitomec, to mi nejde do hlavy. Má lásku svých snů a přitom neví, jestli má lásku svých snů... Cože???
Za třetí, opakovaně mě nebavily pasáže se Saífem a Lornou. Tak budou spolu, chtějí být spolu, nemůžou být spolu, ona chce jeho, on chce ji... A to prosím čtete celou knihu, abyste zjistili, že jste nic nezjistili.
Napínavá linka, která se táhne celým příběhem je nakonec vlastně docela dobrá. Jen nechápu ty vyhrůžky, které s ní začínají. Ale budiž, asi to mělo být zajímavější.
Co nemůžu popřít (ač nerada), tak mě to opravdu na konci dojalo. Prostě vážně dojalo.

medlovice
19.08.2023 2 z 5

Mám ráda knížky Jenny Colgan. Krásná , veselá obálka a optimistický , humoristicky naladěný příběh, který dává ženě naději a sílu do nového začátku. Nekonečná pláž je nekonečná nuda. Flora a Joel neví, jestli se mají rádi nebo ne , kolik jim proboha je ? Hodíme se k sobě nebo ne , řeší po celou dobu. Pak se Jenny snažila nacpat do příběhu atraktivní témata jako lásku homosexuálů, kteří aspon ví, co chtějí, roztomile šišlající holčičku a uvízlou velrybu ale celý děj si pro sebe ukradl Saif, který bojuje o svou rodinu a lidé se mu snaží pomoct. Asi vyzrazuji děj , ale je tu otevřený konec, nic se neuzavřelo a štastný konec není a já přeskakovala stránky a trpěla. Jenny , Jenny , umíš líp.
Uživatelka Domina, jestli by se takové knihy vůbec dotkla by bez váhání dala Odpad ! já aspon dvě hvězdicky, protože místy je to dobré.

Aaloha
18.09.2022 4 z 5

Nekonečná pláž mě bavila víc než Kavárnička. Pořád se tam něco dělo. Nebylo to jen přeslazené, byly tam i složité životní etapy. Bavil mě nelehký život doktora Saifa, děsně mě štvala Jane. Líbil se mi konec, že nedošlo na smutek, protože bych to obrečela.

jitka3027
19.08.2022 3 z 5

Asi proto, že jsem necetla knihu, na kterou tato navazovala jsem se trochu ztrácela i přesto, že v úvodu bylo autorkou vše shrnuto. Nemohla jsem se z postavami sžít, vlastně některé postavy mi v příběhu dost překážely. Nicméně jsem se do příběhu vpravila, pro některé postavy, vlastně téměř pro všechny, zůstává dej otevřený takze predpokladam pokračovani. Pokud budu chtit knihy teto autorky cist i nadale, asi budu muset dodržovat to pořadí, jak byly za sebou knihy napsané :) Rozhodně to ale nebyla nejlepší kniha autorky...

sonalana
20.05.2022 4 z 5

První půlka mě nebavila. Děj se táhl, přeskakovaly postavy a děje, z toho mě něco vyloženě nebavilo. Těšila jsem se na pokračování, ale úplně v knize nebylo to, co bych očekávala. Každopádně v druhé půlce se to už zlepšilo, nastaly zvraty a já knihu s chutí dočetla a dokonce jsem se málem neubránila slzám a to se běžně u knih nedojímám. Ale konec se mi zdál moc useknutý, na to jak se celá kniha táhne, tak konec nic moc, čekala jsem trochu víc. Pocity z knihy mám lehce smíšené. Ale je to vlastně příjemná kniha, kterou si určitě schovám ve své knihovně.

zimka.r
13.04.2022 4 z 5

1. Báječný krámek s čokoládou, 2. Kavárnička na pobřeží, 3. Nekonečná pláž.....moc jsem se těšila na pokračování, ale tak nějak už to nebylo ono a upřímně mě ani konec neuspokojil.....tak trošku čekám, že by byl další díl?!

kotatkoz
06.03.2022 2 z 5

Jako oddychovka budiž, ale jinak mi to přišlo vcelku o ničem - všechny postavy jak šité horkou jehlou, žádný větší vývoj ani děj a to málo, co se tam dělo, byly spíše podivnosti :) Ale musí se nechat, že to prostředí je prostě v něčem moc lákavé...

pip11
21.12.2021 4 z 5

Pokračování z ostrova Mure bylo o hvězdičku níže. Příběh se mi už nelíbil tolik jako ten předchozí. Další díly si ale přečtu, tedy pokud vyjdou.

knihovniceS
19.12.2021 4 z 5

Nekonečná pláž
Dala jsem si pauzu od autorky a za týden jsem přečetla jiné 2 knihy. Pak jsem se k Jenny Colgan vrátila a dočetla jsem druhý díl série Letní kuchyně „ Nekonečná pláž“, který je mnohem lepší a bavil mě. První díl „Kavárnička“ se neskutečně táhl a váhala jsem, jestli do druhého dílu jít. Nelituji, hezké pokračování příběhy Flory, její lásky Joela, bratrů a přátel. Nejvíc mě dostal příběh doktora Seida, arabského utečence , který se po několika letech shledal se svými dětmi a musel prokazovat, že je jejich otec. Smutné, dojemné ... Příběh bratra Flory – gaye, který se ožení, není moc veselý, ale nebudu nic prozrazovat, přečtěte si to sami.

Freedomova
11.11.2021 4 z 5

Oproti prvnímu dílu dávám o hvězdičku méně, protože ačkoli jsem v knize hledala pouze rozptýlení a nenáročné čtení pro uklidnění po stresujícím dni, bylo už i na mě chvílemi toho průhledného "sluníčkaření" až moc - milující se homosexuálové a jejich svatba, čestné, profesionální a vnitřně citlivé sociální pracovnice skrývající před kolegy soucit ke klientům a srdceryvý příběh uprchlíků - už toho ideálního dobra bylo na jeden malý ostrov až příliš. Už tam chyběla jen zachráněná koťátka :) Ale jako zmizík na starosti je to ideální - krásně se čte, příběh je miloučký a i přes předem jasný konec kniha zahřeje na duši.

Tesset
10.10.2021 2 z 5

Bohužel musím hodnotit jen dvěma hvězdičkami. Neskutečně se to táhlo a hlavní dvojice už nebyla hlavní, protože se více prostoru věnovalo i ostatním postavám, ale bylo ho podle mě trochu moc. Moc mi nesedl ani styl autorky, což mě mrzí, protože prostředí, ve kterém se příběh odehrává vyhledávám. Ani zvpostav jsem si nikoho neoblíbila a dialogy byly občas dost jalové. Škoda.

Nikychlupova
30.09.2021 3 z 5

Líbilo se mi to víc než jednička. Letní oddechové čtení. Dávám tři hvězdičky.

bookcase
09.08.2021 5 z 5

Za mě velká spokojenost, dostala jsem to, co jsem chtěla. Miluju ostrov Mure :)

anej
20.02.2021 5 z 5

Výborné pokračování příběhu o Floře a Joelovi. Bylo to napínavé a sladké až do konce. Knihy od této autorky jsou málokdy špatnou volbou :-)

Herča76
13.11.2020 5 z 5

Ňamka na klidné odpoledne.

LadyCotton
13.09.2020 3 z 5

Příjemná oddechovka, nicméně první díl se mi líbil více. V tomto jsem se občas trápila (některé pasáže mi přišly zbytečně přitažené za vlasy) ale bylo zase fajn být na ostrově Mure s oblíbenými hrdiny :-)

LiKa00
21.08.2020 5 z 5

Jenny opět nezklamala a vtáhla tak čtenáře do pokračování neskutečně krásného příběhu. Opět skvěle napsané a s humorem. Není to jen prochazka růžovým sadem, ale i každodenní lidské nesnáze. Není divu, že od ní mám všechny knihy, protože ona fakt umí psát.

jaroslava1
03.08.2020 5 z 5

Pěkný letni romanek.