Letní dny a noci: 12 prázdninových políbení

Letní dny a noci: 12 prázdninových políbení https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335311/bmid_letni-dny-a-noci-12-prazdninovych-p-xkg-335311.jpg 3 120 37

12 prázdninových políbení. Možná za to můžou ty dlouhé a líné dny, nebo je to možná to teplo, co lidi dohání k šílenství. Ať tak či tak, léto je tím správným časem na lásku. Letní dny a noci vám přináší 12 kouzelných prázdninových políbení od těch nejznámějších young adult autorů. Vytáhněte svou plážovou stoličku a nasaďte si sluneční brýle, máte před sebou dvanáct příběhů, ze kterých sálá letní nálada a do kterých se zamilujete.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Summer Days and Summer Nights: Twelve Love Stories , 2016


více info...

Přidat komentář

simca9342
15.01.2023 5 z 5

Jak si nejlépe užít léto? S dobrou knihou! Jak jinak :)
Sbírka dvanácti prázdninových povídek od známých i dosud neznámých autorů YA románů.
K povídkám všeobecně: Jsou dlouhé takže nečekejte, že je máte na posezení. Ale jsou pěkné, dobrodružné, poutavé... prostě obsahují vše, co si představíte, když se řekne léto. Každá povídka je jinak psaná. O jiném tématu proto je nehodnotím jednu po jedné. Zabralo by to moře času...

Bettybook
05.07.2022 3 z 5

Jak už to tak u sbírek povídek bývá, některé povídky byly famózní, jiné průměrné a další by se zase daly označit jako něco, co nemělo spatřit lidské oko.
Každopádně těch průměrných povídek bylo o něco více a o dvou konkrétních se radši ani bavit nebudu. Ale i přesto se našly dvě, které pro mě byly pětihvězdičkové: Milostný labyrint od Jona Skovrona a Mapa perfektních maličkostí od Leva Grossmana.
Obě povídky mají společné to, že mají mužského autora. A něco na tom bude. Ráda jsem si po dlouhé době přečetla romantiku, kterou napsal muž. Jinak obě povídky byly trochu jiné.
Milostný labyrint je pro mě hodně povedená a vtipná povídka s jednoduchou, avšak poutavou příběhovou linkou.
Mapa perfektních maličkostí je zase něco na popřemýšlení nad životem.
Kdybych knihu měla zhodnotit celkově, dala bych jí asi 3,5/5. Každý si tam najde něco svého, něco co mu bude vyhovovat a hlavně bavit a přeci jenom to ve výsledku byla dobrá odpočinková kniha na prázdniny.


Knihomolka506
24.03.2022 3 z 5

Bazén a kniha? Jasná volba! Bez nich by to asi nešlo...
Soupis těch pravých prázdninových příběhů od tvůrců různých povídek pro mladší generaci.
Celkové zhodnocení: líbily se mi , ano jako v každé knize je nějaká, kterou jsem moc nemusela , ale všechny do jedné jsou moc fajn. Léto provoněné stránkami knihy :)

Akléda_
03.10.2021 2 z 5

Oproti Dárku z pravé lásky musím říct, že tady byla většina povídek bohužel průměrná a podprůměrná. Sice jich bylo pár 5* ale minimálně polovina byla průměr, zbytek lehký nadprůměr. Pokud chcete super letní knížku, tohle nejspíš nebude to pravé, nicméně pokud si chcete přečíst ty top povídky, za mě to jsou Setrvačnost, Hodně štěstí a na shledanou, Zbrusu nová atrakce a Tisíc způsobů jak by se to všechno mohlo pokazit.

Bebe2004
23.07.2021 5 z 5

Celkově knihu hodnotím pozitivně. U většiny povídek mě mrzelo, že nemají pokračování, u jiných jsem byla ráda, že už končí. Avšak žádná nebyla vyloženě špatná. Příběhy dokázaly krásně navodit letní prázdninovou atmosféru, až jsem se kolikrát přistihla, jak si představuju sama sebe na pozici hlavních hrdinek :)

lily_maleckova
03.07.2021 3 z 5

Na tuto povídkovou sbírku jsem se moc těšila, protože ta zimní se mi velmi líbila ️ tato pro mě však byla zklamáním. Dvakrát mě uvedla do čtecí krize a musela jsem čtení přerušit a proložit jinou knihou. Ke konci už byly povídky lepší, některé byly opravdu zvláštní. Dávám 3/5

KaMal
06.09.2020 3 z 5

Kniha se mi, až na pár povídek, které zcela postrádaly děj, docela líbila. Prostě takový nenáročný letní relax :-)

Katri
23.06.2020 1 z 5

Přestože kniha vypadá nádherně, její obsah byl pro mě velkým zklamáním. Příběhy mě nebavily, musela jsem se do čtení nutit a nakonec jsem publikaci odložila.

MajkaJirackova
27.02.2020 2 z 5

Pro mě jednoznačně zklamání. Čelala jsem něco na způsob Dárku z pravé lásky, ale letní povídky za zimními značně zaostávají. Líbily se mi z celé knížky jen asi 2 příběhy, ostatní v podstatě nestojí za zapamatování.

Ivka14
05.11.2019 2 z 5

Čekala jsem, že když je to 12 povídek od 12 autorů bude každá povídka jiná, ale mě to přišlo všechno stejné. Asi 3 nebo 4 povídky se jakžtakž daly, ale to je všechno. Zbytečná ztráta času.

Kiki22
23.09.2019 3 z 5

Opravdu taková letní teen romantická oddechovka. Nejvíc mě asi chytla hned první povídka s nádechem nadpřirozena. U některých dalších mi přišlo až trošku násilně udělané, aby v knize byly obsažené menšiny, aby kniha splňovala kritéria doby - gayové, lesby, cizinci apod., ale třeba to záměr nebyl a jen to tak na mě působilo :-)

lucygreen
13.07.2019 4 z 5

Kniha se mi jako celek docela dost líbila. Podle mě nejlepší povídka byla- Hodně štěstí a na shledanou, a pak se mi taky hodně líbily- Konec lásky, Suvenýry. Jako nejslabší bych ohodnotila- Hlava, šupiny, jazyk, ocas, Zvrácená rozkoš, Za devadesát minut zabočte na sever. Ale celkově podle hodnocení jsem knihu čekala horší a docela mě příjemně překvapila.

Orange8knihomol
26.06.2019 5 z 5

Opět hodnotím určité povídky jako fantastické a jiné jako slabší. Nikdy nám totiž nesedne úplně vše tak, jak jsme si představovali. Ale celkově mám z knížky velmi dobrý pocit, neboť převažovaly povídky, které se mi zamlouvaly. Je pravda, že jsem se knihy trochu obávala a nemohla jsem se ji přimět číst, avšak nakonec dočteno. DOPORUČUJI třeba na dovolenou k moři nebo na letní večery, v tomto letním období vám kniha bude bližší.

maja11231
05.05.2019 1 z 5

Čekala jsem od toho víc, moc.me to zklamalo

Litocha
19.02.2019 2 z 5

Zatímco zimní varianta knížky se mi docela líbila (asi čtyři povídky stály za přečtení), tady byly prakticky všechny průměrné nebo rovnou podprůměrné. I ta Stephanie Perkinsová, která je normálně sázkou na jistotu, tentokrát nějak neoslnila.
Zase se ukázalo, že povídky nemůže a neumí psát každý. Některé měly docela zajímavý námět, ale žalostně selhalo zpracování. Některé byly plné nesmyslných situací a dialogů, některé měly dost otravné hrdiny/hrdinky, jiné byly nedotažené, uspěchané a useknuté, nevěrohodné (hlavně co se týče popisovaných vztahů a citů). A ani grafická úprava knihy mě neuchvátila, ta zářivá sluníčka mi připadala laciná a k atmosféře knihy se nehodila (a taky se mi docela špatně četla ta malá písmenka).
Od letních příběhů bych čekala více pohody a bezstarostnosti, tady byly povídky chvílemi spíše ponuré. S klidným svědomím bych tedy doporučila jen Tisíc způsobů, jak by se to všechno mohlo pokazit a s přivřenýma očima ještě tak dvě další.

Hlava, šupiny, jazyk, ocas - 3* - Líbilo se mi, že se povídka odehrávala během delšího časového období.
Konec lásky - 3* - Docela příjemné.
Poslední bitva v Krváku - 2* - Fantasmagorie.
Zvrácená rozkoš - 1* - Naprosto o ničem.
Za devadesát minut zabočte na sever - 3,5* - Počátek Marigoldina příběhu byl lepší.
Suvenýry - 3,5* - Hezky zachycené pocity dospívajícího.
Setrvačnost - 3* - Pěkná výchozí myšlenka, ale dalo se z toho vytěžit víc.
Milostný labyrint - 2* - Tohle na mě působilo jako parodie (a parodie nemám ráda).
Hodně štěstí a na shledanou - 2* - Nesnesitelná hlavní hrdinka, nevěrohodný vztah.
Zbrusu nová atrakce - 2* - Nevěrohodné prostředí a dost naivní vyústění.
Tisíc způsobů, jak by se to všechno mohlo pokazit - 4* - Konečně fajn letní příběh s uvěřitelnými postavami.
Mapa perfektních maličkostí - 3* - Zajímavý námět, ale celkově rozvláčné a pointa mě do kolen nedostala.

MirijamFrankl
16.08.2018 4 z 5

Milá letní kniha s doslova slunečnou atmosférou. Některé povídky mi připadaly poněkud přitažené za vlasy (Zamilovaný labyrint, aspoň mám dojem, že se to tak jmenovalo, Poslední bitva v Krváku…), jiné mě opravdu zaujaly (Konec lásky, Suvenýry a skvělá Mapa perfektních maličkostí).
Co mi možná trochu vadilo, že ze všech hrdinů všichni autoři dělali chudáčky z nefunkčních rodin - věřte tomu nebo ne, mladí lidé mohou být zajímaví, i když pocházejí z normální rodiny.

popeluška
02.08.2018 5 z 5

Povídky se mi velmi líbily.Moc jsem od knihy neočekávala a byla jsem mile překvapená :-) Krásné oddechové čtení a to provedení knihy ....super bonus :-)

Anna 13
01.07.2018 2 z 5

Těšila jsem se, že se naladím na atmosféru léta s povídkami z Young Adult žánru, který miluju. Nečetla jsem povídky ze stejné edice na zimu - ty si opravdu nechávám na období Vánoc.

Tato knížka ale opravdu není dobrá. :( Je tu pár příběhů, které opravdu stojí za přečtení, ale je v podstatě úplně jedno, jestli je budete číst v létě či nikoliv, s létem souvisí pramálo.

Překvapil mě výskyt jakýchsi sci-fi a fantasy povídek. Nečekala jsem, že by se tu mohly tyto žánry vyskytnout. Nebyly špatné - na to, že to zrovna moc nemusím.

V knize je největším lákadlem asi Veronica Rothová - autorka série Divergence. Jinak autory neznám a jejich tvorba mě rozhodně nepřesvědčila o tom, že by měli působit na scéně Young Adult autorů.

Povídky, které opravdu stojí za to:
Hlava, šupiny, jazyk, ocas
Suvenýry
Setrvačnost
Konec lásky

Spoiler: K Poslední bitvě v Krváku - povídka by byla opravdovým a velmi dobrým hororem, kdyby nebyla tak překombinovaná a kdyby se hrdinové chovali jako normální teenageři, které překvapí, když se z kina vyvalí banda zombíků - ne, že budou bojovat jako Supermani a pak odkráčí do nejbližšího fastfoodu tak, jako by právě neunikli bolestivé smrti... :( Škoda.

Anne Leyyd
23.06.2018 3 z 5

Viděno vcelku a s odstupem, dopadly u mě Letní dny a noci hůře, než 12 zimních políbení. A přitom zde bylo TOLIK nadějných autorů. Takže pro mě za přečtení a čas stály pouze podvídky od S. Perkinsové, J. E. Smithové a Jona Skovrona. Publikace mě zklamala, ačkoliv uznávám, že grafické zpracování bylo působivé. Vnitřek ale zachránit nemohlo.

Letní dny a noci ode mě získávají 3 *

heliiinka
28.05.2018 1 z 5

Neskutečné zklamání. Od autorů skvělých knih jsem čekala rozhodně více. Po většině povídek jsem si řekla: "What?! Proč takhle plýtvám svým časem?"
Není to čtivé, je to předvídatelné a ničím to nezaujme. Už teď těsně po dočtení bych ani nebyla schopna vyjmenovat všechny povídky.
Mezi né úplnou nudu bych zařadila kousek od Johna Skovrona a Jennifer Smith. Jinak fakt nečtěte.