Letadlová loď

Letadlová loď https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33422/bmid_letadlova-lod-EvB-33422.jpg 4 49 11

Arnold Morgan série

1. díl >

Katastrofický román o zničení americké letadlové lodě, hlídkující na Středním Východě, mezinárodními teroristy. Dobrodružný špionážní román je situován do blízké budoucnosti. Americká letadlová loď se 6.000 námořníky na palubě, zajištěná flotilou obranných lodí, je vyhozena do vzduchu atomovou ponorkou neznámého původu. Pátrání CIA po původci katastrofy nás zavádí do politických reálií Středního východu, Ruska, Izraele, Spojených států i Velké Británie. V Anglii vyškolený irácký terorista, vydávající se za Izraelce, dokáže odkoupit od ruského námořnictva ponorku s atomovými hlavicemi, proplout obranným systémem Bosporské úžiny i Středozemního moře, obelstít radarové systémy obrany amerického námořnictva. Rozsáhlé pátrání a odhalování těchto skutečností je vlastním obsahem tohoto napínavého románu.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Nimitz Class , 1997


více info...

Přidat komentář

Naďa2411
24.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Katastrofický román, kde je zničena americká loď se mi líbil, i když někdy byl místy moc technický asi nebude vhodný pro všechny ženy. Hlavním tématem je rozbor a imitace všech scénářů, jak k této události mohlo dojít. Nabízejí se tři možnosti: výbuch na lodi, sabotáž nebo odpálení torpidla s jadernou hlavicí z malé nehlučné ponorky. Je sestaven tým, který musí urychleně zjistit, jaká země skrývá možného teroristu, kdo je nepřítelem Ameriky, kdo je schopen zabít přes 6.000 lidí? Akniha patří podle popisku do budoucnosti, ale pozor.....tyto knihy moc nevyhledávám, podle mne dávají tak trochu i návod k realizaci. Překvapilo mne, jak spisovatel precizně a velmi dopodrobna popisuje rozbor sledů událostí po výbuchu.

tccrsx
21.01.2020 5 z 5

Velmi čtivá kniha. Doporučuji


Boby17
16.01.2020 3 z 5

Knížku, jako 18. úkol Čtenářské výzvy 2020, jsem zvládl rychle, četla se dobře. Ale jaksi úplně postrádala napětí (snad s výjímkou odhadu okamžiku, kdy se Bill dostane do kalhotek admirálovy dcery). Styl mi připomněl o tři roky starší Boží pěst od Fredericka Forsytha, ale rozhodně se jí v kvalitě nepřibližuje. Proto dávám 3,2 hvězdy, tedy zaokrouhleno na 3.

Kraken126
09.10.2019

Trochu fantasmagorický blábol, nicméně je zde obsažena spousta zajímavých faktů ohledně fungovaní amerického námořnictva, které běžně nezískáte. Z toho důvodu stojí za to jí přečíst a báchorky o cti a dobrotě ozbrojených sil USA brát s reservou.

Jerry H
01.09.2019 4 z 5

No, pěkně se to četlo, určitě je zde podrobný popis všech těch technologií, čím USA disponuje. Jinak to je ale opravdu taková pohádka pro dospělé. Na druhou stranu se toho čtenář poměrně dost dozví.

pobijecmuch
01.06.2018 3 z 5

Co napsat k této knize? Toto je taková vojenská fantastická pohádka pro dospělé čtenáře, kteří pořád ještě žerou americké hrdiny a příběhy, kde dobro zvítězí nad zlem. Autor vcelku dobře popisuje technické údaje a věci amerického námořnictva, ale v samotné dějové lince hodně pokulhává. Popis akce žabích mužů popisuje s přesností, ale setkání amerického kapitána s anglickou dívkou je horší jak v harlekýnce. Kniha je pro mně jen takový slabší průměr. Ale hlavní je, že americký voják opět zvítězil a je příkladem pro celý svět.

kaja.marik
07.11.2015 5 z 5

Dobře se čte, je to i taková pohádka, hlavní hrdina je superšikula se štěstím a navíc alfa samec, tak se o něho nemusíme bát :) Moc se mi líbilo. Začátek je opravdu lepší než konec, což je celkem neobvyklé.

mozkit
15.09.2015 4 z 5

Výborný začátek, pak převrat v ději a nastává vyšetřování události a najednou velmi rychlý konec. Čekal jsem víc ponorkový akce a trošku mě zklamal konec skoro bez akce :) Ale jinak super kniha.

Nobunaga
18.09.2014

Tragédie, americká agitka.

Ladinek
14.12.2013 5 z 5

Dalo by se říct, že se jedná o variaci na Toma Clancyho, ale překvapivě dobře se to četlo.

shenandoah
26.09.2011 5 z 5

Skvěle propracované a strhující. (Tak strhující, že jsem se po několika neúspěšných pokusech soustředit se na učení na maturitu rozhodla knihu dočíst, abych se pak mohla v klidu učit). A spousta zajímavých informací.