Letadla československých pilotů

Letadla československých pilotů https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152364/bmid_letadla-ceskoslovenskych-pilotu-eR3-152364.jpg 5 13 3

2., přepracované a rozšířené vydání. Původně vyšlo ve dvou svazcích v edici Oko v letech 1979 a 1982.

Přidat komentář

Kiwi328
05.03.2019 5 z 5

Výborný popis,perfektní vyobrazení a skvělý výběr letadel. Té knize není co vytknout. ;-)

pavel80
16.02.2019 5 z 5

Legendární publikace, byť formou spíše pro děti a mládež, ale jde o základní přehled včetně kamuflážních schémat, s výjimkou některých prototypů, subtypů a méně známých typů, všech letadel, používaných od vzniku ČSR československými piloty, i s raritami typu španělská občanská válka či letecké síly Svobodných Francouzů, také včetně typů, používaných slovenskými piloty při Slovenském národním povstání. U každého letadla je pěkný barevný bokorys, kreslený rovněž legendárním Jaroslavem Velcem, stručný popis typu a technické údaje. V příloze jsou navíc barevné půdorysy vybraných typů a barevné znaky a detailní barevná vyobrazení log našich leteckých výrobců a společností. Moc rád si v knize jen tak listuji.


p3tris
30.08.2014 5 z 5

Dnes už překonaná publikace. Překonaná v tom smyslu, že až novější průzkumy dokázaly, že některé z letounů nesly jiné zbarvení, než si v té době autoři (a potažmo odborná veřejnost) mysleli. Přesto šlo v době vydání o vynikající knihu, jednu z mála ucelených leteckých encyklopedií popisujících československé letectvo. Navíc i s informacemi o našem západním odboji a popisu západních typů letounů. Pro modeláře a letecké nadšence povinnost.