Léta pod psa

Léta pod psa https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125873/bmid_leta-pod-psa-vEc-125873.jpg 2 7 3

Příběh pražské dívky v hitlerovském Německu Napínavý psychologický příběh se odehrává v Praze, Berlíně a na bavorském venkově za druhé světové války. Věra nemá tušení, že ji čeká osudový zvrat kvůli jednomu nešťastnému rande s německým důstojníkem. Ocitne se u mocného berlínského průmyslníka jako služka a odhaluje zevnitř život nacistické smetánky i ubohých cizinců v pracovních lágrech. Zjišťuje, že v Hitlerově Říši je všechno úplně jinak, než si myslela.... celý text

Přidat komentář

Guepp
20.11.2021

V knihovně vždy sáhnu naslepo i po nějakém pro mě neznámém titulu, často tak náhodou narazím na zajímavé věci, ale tohle nevyšlo. Knihu jsem nedočetla, po pár stránkách mi došlo, že mi moc nemá co nabídnout. Bohužel. Je to zřejmě až moc lehké čtení.

proton
09.04.2014 3 z 5

Příběh naivní dívky za 2. světové války. Bohužel mi kniha nepřišla moc poutavá, měla jsem z ní pocit, jakoby válečná doba nebyla léta strachu, bídy a odříkání.


Jiitush
19.10.2012 2 z 5

Takové roztomile naivní vyprávění o Druhé světové válce a přitom vlastně máte pocit, že se příběh za Druhé světové války ani neodehrával. Je to autorova prvotina a je to z toho cítit - věty jsou zkratkovité, některé pasáže by potřebovaly rozepsat a hlavně (!) autor popisuje dva paralelní příběhy, z nichž je dokončen jen jeden z nich! Jak to dopadlo s druhou hrdinkou a její kamarádkou, to si zřejmě musí čtenář domyslet. já hádám, že to s nimi dopadlo dobře, ostatně jako všechno v téhle knize. Vždyť ta válka nakonec nebyla zase tak špatná!