Let duchů

Let duchů https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358601/bmid_let-duchu-x2a-358601.jpg 4 92 25

Will Jaeger série

1. díl >

Bývalý elitní voják Will Jaeger, zdrcený brutálním únosem a nejspíš i vraždou manželky a syna, uteče až na samý konec světa, aby se tam skryl a pokusil se znovu nalézt klid. V africkém vězení, kde trpí neprávem, je však objeven a přinucen podniknout ještě jednu poslední misi. Má stanout tváří v tvář kruté minulosti. Jaeger souhlasí, že povede ostře sledovanou expedici – dokumentární natáčení a reality show v jednom – do Cordillera de los Dios v odlehlé amazonské džungli. V temném srdci ztraceného světa „Božích hor“ leží totiž záhadné letadlo z druhé světové války, stroj, který střeží výbušné tajemství. Temné síly udělají všechno pro to, aby válečný letoun navždy zůstal utajen, a Will Jaeger, aniž tuší, jde proti nim. Když se přidá k týmu bývalých elitních bojovníků, kam patří i ledově klidná ruská agentka Irina Narovová, zmocňuje se ho neodbytný pocit, že vrak letadla ukrývá i odpověď na otázku, kterou už tak dlouho hledá: jaká je totožnost únosců jeho ženy a syna. Brzy však udeří pohroma a Jaeger s týmem musí bojovat o život v extrémních podmínkách džungle. Navíc se ve víru napínavých dobrodružství ukazuje, že šokující záhada z minulosti spojuje současné dění s hrůzami v nacistickém Německu.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Jota
Originální název:

Ghost Flight , 2015


více info...

Přidat komentář

bravefox
05.08.2023 5 z 5

Ani nevím jak jsem zjistila, že Bear něco takového napsal a pamatuji si, že když jsem si prohlížela obálky, říkala jsem si, že to asi bude pěkná blbost. Ale to, co je uvnitř je až nečekané, tohle je dobrodružný román se vším všudy! A kdo má rád Gryllsovy pořady, určitě nebude litovat.

Eicherik
16.04.2023 4 z 5

Letoun Junkers Ju 390 na obalu, byl dokonalou vábničkou, slibující temný thriller s kořeny v druhé světové válce. Základním motivem příběhu je nález vraku letadla, zřejmě pocházejícího právě z druhé světové války, hluboko v pralesích Amazonie. Kniha se četla dobře, zejména část odehrávající se v pralese byla povedená, ale samotné vyústění bylo slabší. Román má pokračování, ale nejspíš se do něj pouštět nebudu.
Citace: Jaeger si občas říkal, jestli se dědeček nesblížil až příliš s nacistickým režimem, když zjevně nashromáždil takové množství suvenýrů. Ať už dělal za války cokoliv, nedostal se nebezpečně blízko k zlu a temnotě? Neprosákla do něj, aby z něj učinila jednoho ze svých sluhů?


Ivushaak
04.01.2023 4 z 5

Jelikož jsem si za mlada ujížděla na Bearových pořadech, tak jsem tuto knihu prostě musela mít. Ze začátku jsem byla poměrně skeptická, přeci jen autor je původně voják, dobrodruh a ne spisovatel. Musím ale přiznat, že jsem byla docela příjemně překvapená, jak kniha byla čtivá. Je vidět v čem se autor opravdu vyzná, protože podrobný popis seskoku padákem a všech serepetiček co jsou k tomu potřeba, byl pro mě docela úmorný, stejně tak asi 20x zopakované, že bez pořádné výstroje by při seskoku z velké výšky zmrzli, ne asi. :D Občas mi přišlo, že autor některé myšlenky opakuje pořád dokola (tak to bychom měli mínusy). Jako celek byla kniha čtivá, pořádná nálož akce od začátku do konce, hlavní postava Will byl sympaťák, na těchto typech si tak trošku ujíždím. Konec zůstal otevřený dalšímu pokračování, takže se určitě vrhnu i na tento druhý díl. Hodnotila bych - 75 %

soupik2012
25.10.2022 4 z 5

Dobrodružná akční jízda. Je to hodně dobré, nikoliv však vynikající. To co sráží většinu dobrodružných příběhů je až přehnaná statečnost a nesmrtelnost hlavních hrdinů. Ne tak v této knize a to považuji za její velkou přednost. Příběh je zahalen tajemstvím a některé pasáže jsou napsány opravu velmi dobře. A teď ta negativa. Odhalené tajemství mě hodně zklamalo. Nemám ráda alternativní historii. A kniha je napsána poněkud nevyváženě. Některé pasáže jsou nudnější, jiné bych zase klidně poslouchala mnohem déle. Celkově se jedná o velmi vydařený dobrodružný příběh, kterému chyběl jenom malý krůček k získání páté hvězdičky. Audiokniha je povedená a načetl ji pan Luboš Ondráček.

lipon
29.09.2022 1 z 5

"čteno" audio a tady mi fakt bylo líto peněz, zvládl jsem asi půlku a odložil...
v podstatě souhlasím se vším v minulých komentářích

oldsoldier
09.03.2022 3 z 5

Knihu jsem "četl" jako audio knihu. Co k ní říci? Jako výplň dlouhých kilometrů na cestách je ok, ale čekal jsem trochu více. Zápletka slibuje hodně, ale zpracování mě zklamalo. Nevím, jestli se já osobně vrátím k dalším knížkám autora, ale pokud už se ve vaší knihovničce nachází, klidně si ji přečtěte - není to úplný průšvih...

carbici
13.01.2022 3 z 5

Většinu knihy jsem měla pocit, že čtu moderní pojetí Indiana Jonese. Spousta akce, spousta neuvěřitelných postupů jak přežít nejen v džungli - ty byly zajímavé (ale nemám v plánu je využít v praxi). Záporňáci jak z Fantomase. Ač konec zůstal otevřený, tak nemám potřebu číst pokračování. Rozhodně ne hned.

BlackBlade
14.09.2021 1 z 5

Vysoké očekávání přineslo o to větší zklamání. Spousta naprosto nereálných situací a zdlouhavé popisy...
Nakonec nedočteno (nedoposloucháno), což se mi téměř nestává. Obzvlášť u tohoto typu knihy.

Evaho73
13.07.2021 3 z 5

Uf, táto kniha ma poriadne vytrápila, a to iba preto, lebo nerada odkladám nedočítanú knihu...
Nemôžem povedať, že bol samotný príbeh bývalého vojaka Willa Jaegera nezaujímavý, skôr mi nesadlo jeho literárne spracovanie. Dej bol na mňa monotónny, málo vygradovaný a pritom obsahoval toľko dobrodružných akcií (možno to bol dôvod tejto monotónnosti, menej je niekedy viac...).
Navzdory tomu ma uchvátil fakt, že autor všetko opísal naozaj vierohodne, vedel o čom píše, lebo veľa z toho prežil alebo vyskúšal na vlastnej koži. Toto je pre mňa asi najväčšie pozítivum.

Kami33
20.12.2020 5 z 5

První setkání s autorem. Představa budoucí čtvrté říše pro mě byla dost těžko uchopitelná. Chvilku jsem váhala, zda je kniha na pět hvězdiček. Ale když jsem dočetla, hned jsem sáhla po pokračování. Takže ano :-)

Madelisi
19.08.2020 3 z 5

Akční příběh, Will Jaeger je dobře vykreslená postava. Když se odprostím od zápletky, že synové nacistů chtějí založit čtvrtou říši, tak jsem si čtení užívala. Žádná hluchá místa.
Mám jenom dvě připomínky - v jeden okamžik jsem měla pocit, že byla v knize obsažena dvakrát stejná scéna. Dále je časoprostorově nekonzistentní - na jedné straně víme, co se děje snad každou minutu a na druhé straně je týden obsažen v půl stránce.
Body k dobru za postavu Štefana Krále. Slovák se často v takovémto žánru od cizího autora nevidí.

Gibis
08.07.2020 2 z 5

Já tady půjdu trochu proti davu, ale mě kniha nenadchla. Asi chápu fascinaci Bearem Gryllsem, ale knížka mi přišla spíš jako SAS příručka jak přežít, případně průvodce po brazilské džungli, ale jako napínavý thriller ani moc ne. Nějaká tajemství, která mohla zvýšit napětí, byla hned v následující větě, nebo odstavci odhalena a vysvětlena a bylo po tajemství. Prostě to na mě nefungovalo a pokračování si s klidem nechám ujít. Nalákalo mě vysoké hodnocení, ale ne nadarmo se říká "sto lidí, sto chutí" :)

niknikita
05.01.2020 5 z 5

(SPOILER) Možná SPOILER
Znovu mám emoce nad propastí... omlouvám se za těch pár květnatých slov, ale může za to ten sympaťák "Medvěd".

Naprosto nechápu, jak dokáže dělat to co dělá, a že toho je na několik normálních životů. Není jenom obdivuhodný dobrodruh a skvělý autor, ale je to taky otec rodiny.

Všechny jeho knihy nepostrádají čtivou formu vyprávění a k tomu
nádherný sloh.
Ve druhém dílu prožijte s Willem Jaegerem opět strhující příběh a když jste na konci, chcete okamžitě, nejpozději ihned, číst dál.
Protože:
- Na pozadí fašismu a všech jeho zrůdností, které vyplouvají na povrch z minulosti, se přistihnete, že jste v obavách o budoucnost.
.- A protože zatraceně potřebujete, aby "Lovec" nakonec našel svou ženu a syna.
- A protože možná, stejně jako já, potřebujete číst knihy, které píše Bear Grylls.

stopař
10.09.2019 5 z 5

Náhodně doporučená kniha od kamarádky a naprosto mě dostala.Příběh mě uchvátil a běžím do knihovny pro pokračování.....

hanzmb
18.08.2019 4 z 5

Napínavé čtení, akce střídá akci. Hlavní hrdina není až zas takový superman, takže logika příběhu vypadá velmi dobře. Až do okamžiku, kdy autor nechá přežít Adolfa. To už je dost přes čáru. Ale zase ne tolik, abych si v budoucnosti nedal i další díly a počkal si, jak se z toho vyhrabe.

pobijecmuch
07.03.2019 5 z 5

Bear Grylls je velice dobrý vypravěč. Jeho trilogie Will Jaeger je založena především na akci, spousty dobrodružství a záhad, které odkazují do minulosti 2. světové války. Kniha je holá fikce, ale jsou tam i některé pravdivé informace o tom, jak po 2. světové válce americká CIA spolupracovala ze spousty esesáků a ještě jim zabezpečila novou identitu. Osobně doporučuji všem, kteří nehledají romantické, nebo dívčí fantasy hlouposti.

Crozz
28.10.2018 5 z 5

Naprosto perfektní kniha, Grylls opravdu umí psát. Takovýhle knížky se čtou sami.

Pampalini
06.08.2018 5 z 5

Esence dobrodružné literatury v tom nejlepším a se vším co jsme měli a máme rádi - postavami, jejich konáním i motivy, dějem a prostředím. Vše s napětím prožíváme. Kritika jde stranou, tohle je zábava a radost.

čef
20.06.2018 5 z 5

Výborný dobrodružný román. Autor velmi dobře ví, o čem píše - je zde mnoho informací o extrémních podmínkách pobytu a boji v přírodě, nutném vybavení a chování pro přežití. Příběh samotný je rovněž velmi poutavý, spikleneckých teorií o přeživších záludných hitlerovčících a jejich potomcích není nikdy dost.

Artic
15.02.2018 4 z 5

Kdo trochu Beara zná, tak ví :-)