Důvody pro manželství

Důvody pro manželství https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477553/bmid_duvody-pro-manzelstvi-wnZ-477553.jpg 4 55 16

Lesterovi série

1. díl >

Stydlivá slečna Lenore vede poklidný život na venkově, svědomitě se stará o otce, organizuje večírky svých bratrů a nic jí ke štěstí neschází. Rozhodně netouží po manželství. Případné nápadníky odrazuje svým nenápadným zevnějškem a nesmělým chováním. Švihácký vévoda Jason, neodolatelný vévoda z Eversleigh, vyhlášený proutník a muž velkého světa, prokoukne Lenořinu přetvářku, odhalí její krásu a začne jí věnovat nežádoucí pozornost. Potřebuje se totiž nutně oženit a má k tomu své důvody – k nimž ale láska rozhodně nepatří.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , HarperCollins Polska
Originální název:

The Reasons For Marriage , 1995


více info...

Přidat komentář

kacenka6144
15.04.2024 3 z 5

V anotaci se píše o stydlivé slečně Lenoře. Nedejte se zmást, Lenora nebyla vůbec stydlivá a Jasonovi je rovnocenou partnerkou. Od autorky už jsem četla spoustu knížek a samozřejmě daleko lepších. Ale po sérii příběhů ze součastnosti, kde se řešila spousta dramatických situací, jsem potřebovala takovou jednoduchou oddechovku. Než se zase vrhnu do dalších dramat.

TeKo
15.09.2023 odpad!

Až mě bolí, že musím dát této autorce tak nízké hodnocení, ale bohužel pro mě kniha neobstála. Jsem zvyklá na zajímavé příběhy plné akce a jiskření, které dokáže autorka tak krásně zachytit slovy, ale tato kniha nic z toho neměla. Unylé a nesympatické postavy, kterým chyběl šmrnc. Přespříliš rozvláčné a nezáživné vnitřní monology postav, které řeší stále jen jednu a tu samou věc pořád dokola, jsem musela přeskakovat, jak byly nudné.
Za mě je to doposud nejslabší dílo autorky, rozhodně jsem u ní zvyklá na mnohem vyšší úroveň.


Hypatia1010
11.01.2023 4 z 5

Historická romance, která příjemně ukrátí čas a celkem potěší. Jak už tady zaznělo, na sérii Cynsterovi to sice nemá, ale nebylo to špatné, pokud preferujete tento žánr. Autorka opět až zbytečně často používá rozvláčné popisy a tentokrát chyběla i pořádná akce a napětí, na které jsem u autorky z předchozích knih zvyklá, ale jako oddechové čtení je to fajn.
Že ve vztazích občas vázne komunikace, to je jasná věc, ale v této knize to bylo jako v začarovaném kruhu. Ani jeden z hlavních hrdinů si nechtěl zadat, a proto své city tajili málem až do poslední chvíle. Občas díky tomu docházelo k až absurdním situacím, které mi připadaly dost přitažené za vlasy.
Ale jako celek hodnotím dílo kladně. Dostala jsem od něho přesně to, co jsem od něj očekávala - příjemný relax a možnost "vypnout".

havrmoni
18.08.2022 5 z 5

Já jsem spokojená. Stará dobrá Laurens. Konec sice trošku natažený, ale což, vždyť v reálu zvlášť v dnešní době taky komunikace mezi páry vázne.

Maruš.D
28.07.2022 3 z 5

Musím přiznat, že jsem trochu zklamaná. Na začátku se mi kniha nesmírně líbila, nemohla jsem se odtrhnout od čtení, nicméně asi tak od poloviny knihy jsem čekala, kdy přijde nějaká zápletka. Nějaká dobrá zápletka a bohužel se tak pro mne nestalo. To, co autorka napsala na posledních 200 stran, za mne mohlo mít 50 a mělo by to stejný účinek. Četla se dobře postavy byly sympatické, nikdo mi nevadil, ale kniha je velmi odpočinková. Nelze od ní očekávat něco záživnějšího nebo hlubokomyslného. Za mne takový průměr.

munka
21.05.2022 4 z 5

Príjemné oddychové čítanie. Na Cynsterovcov nemá, ale potešila.

Zomy
03.03.2022 3 z 5

Taková velmi příjemná blbinka.
Novější knížky od Stephanie Laurens se moc nedají číst, ale protože Důvody pro manželství v originále vyšly už v roce 1995, dala jsem jim šanci - a jsem za to ráda.

Je to dost popisné, na prvních sto stránkách čteme o tom, jak Lenore organizuje snídaně, obědy, večeře, ... pořád dokola. Řekla bych, že z tématu se dalo vytřískat mnohem víc. Přesto mě to mile zahřálo u srdce.
Klidně 3,5 hvězdy.

beruzzka
19.01.2022 4 z 5

krasna oddechovka

preny
29.12.2021 4 z 5

Odříkaného chleba největší krajíc...

Moc pěkná kniha,oddechové čtení.

LenaWirus
29.12.2021 5 z 5

Historická romance s prakticky každým klišé, které může tento typ příběhu mít. A i tak jsem se skvěle bavila. Oblíbila jsem si Jasona i Lenore, ačkoliv byli oba někdy skutečně natvrdlí a sobečtí. Příběh měl spád, ani chvíli jsem se nenudila a knihu jsem přečetla za dva dny. Tuto autorku začínám mít v oblibě. Ani její předchozí knihy, které jsem četla, mě nezklamaly.

jaja1989
10.12.2021 5 z 5

Poutavá kniha s klišé a tematem,který má kazda autorka historické romance.
Ale Lenoru jsem si oblíbila a fandila ji za to, jak se vyrovnala s Jasonovou aroganci.

alzbeta4340
23.11.2021 4 z 5

Jason byl ze začátku až moc sebejistý a protivný, a to mě moc nebavilo. Jakmile se role trochu vyrovnaly a Lenore ho začala taky trochu "trápit", už byl příběh zajímavější.

Karlosa
18.11.2021

V této knize mě mrzí, že překladatelka, odpovědná redaktorka a jazyková korektorka naprosto zklamaly - tolik chyb, jako je zde, jsem už dlouho neviděla. Někde chybí písmena, jinde i celá slova,...
str. 168: ... vychvalovala Eversleigha do takové míry, že se jí musela Lenore několik hodiny vyhýbat, aby neprobodla svých ostrým jazykem...
atd
Strýček "gůgl" nebo pětka z češtiny?

biki
02.10.2021 4 z 5

Už jsem se zaradovala, že se S.L. vrátila ke svému stylu jako na počátku cynsterovské ságy, jenže jsem zjistila, že tato kniha, resp. série, je ještě o pár let starší. Stejně jsem ale přivítala, že se zde autorka tak nevykecává, jako v knihách novějších. I tentokrát se jedná o klasickou příjemnou historickou romanci, v níž se hlavní hrdinka už téměř vzdala naděje na lásku, zatímco hlavní hrdina je svým příbuzenstvem nucen splnit svou povinnost k rodině. Vztah obou hrdinů je poznamenán několika nedorozuměními, takže ke konečnému sblížení vedou cesty značně klikaté. K úplné spokojenosti mně tu chyběla ještě nějaká vedlejší zajímavá zápletka, ale uvidíme, co si autorka připraví pro Lenořiny bratry.

LilluLong
27.09.2021 4 z 5

Trosku zdĺhavé,napriek tomu krasny romantický príbeh. Mozem len doporučiť , za mna 4*

rampapa
20.09.2021 5 z 5

Bože můj na tuhle knížku jsem se hodně těšila a jsem jí nadšená. Miluju knížky od Stephanie Laurens a nikdy s knížkou nešlápnu vedle. Příběh se mi moc líbil. Lesterovi jsem si hnedka zamilovala a doufám že brzo vydají i další díly. Lenoru jsem si hnedka zamilovala a Jasona jakbysmet. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

Stephanie Laurens (p)
australská, 1953
2004  87%Nevinné potěšení
2011  82%Všechno o vášni
2010  83%Démon touhy
2005  83%Svůdcova přísaha
2010  76%Skotské nevěsty

Kniha Důvody pro manželství je v

Přečtených69x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce106x
Chystám se číst45x
Chci si koupit16x