Lesní pohádky

Lesní pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424703/bmid_lesni-pohadky-2j3-424703.jpg 4 1 1

Lesní pohádky nás seznámí s malými i velkými zvířátky. Vypravíme se za zvědavými a veselými myškami. Zubrem, který se chtěl změnit z býložravce na všežravce. Poznáme lehkovážnou veverku Vrtilku, která málem umřela hlady. Nebude chybět ani chytrý lišák Teofil, statný medvěd Buf, líný mraveneček a lesní král zvířat, rys Ferdinand.... celý text

Přidat komentář

Osice
03.11.2019 4 z 5

Knížku jsme objevily s dcerou u babičky na Šumavě. Hned mne zaujala svými obrázky. Každý příběh obsahuje pro děti nějakou zajímavou informaci. Dozví se např., že si veverky musí připravit zásoby na zimu, jak to vypadá v mraveništi, že zubři jedí trávu a nic jiného nim nesvědčí a zjistí, jak se vyvíjí motýl a proč datel ťuká do stromů.

"Spokojeně se natáhl, ale než stačil zavřít oči, ozvalo se ťuk, ťuk zrovna nad jeho doupětem. "Dneska se celý les zbláznil!" křičel medvěd. "Všichni jste se proti mně spikli!" Vyběhl ven a nad hlavou uviděl datla, jak pečlivě prohlíží kůru stromu a vybírá larvy, housenky a jiné živočichy, kteří škodí stromům. Buf se zastyděl a vrátil se domů. Na datla se přece nemůže zlobit, je to obyvatel lesa stejně jako on, statný medvěd Buf."

Kratičké příběhy se dceři líbily, chtěla je přečíst několikrát:-)

Kniha Lesní pohádky je v

Přečtených1x