Lesní lékárna

Lesní lékárna https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409731/bmid_lesni-lekarna-17t-409731.jpg 5 3 3

Pro stále větší počet lidí získává význam možnost samozásobování potravinami. Markus Strauß zde předkládá zajímavé nápady, jak se les může stát nejen naším přirozeným zdrojem výživy, ale že nám nabízí i rostliny, s jejichž pomocí můžeme vyléčit také četné zdravotní neduhy. Stromy, keře a plané rostliny nám totiž již od samých počátků lidstva nabízejí to nejdůležitější, co potřebujeme k životu. Lesní lékárna tuto prastarou moudrost znovu objevuje. Ukazuje nám úplně jiný les, než jak ho běžně vnímáme, les plný pokladů, lahůdek, jedlých planých rostlin nebo přírodních léčivých prostředků, jež mají jedno společné: Jsou to dary přírody, které rostou, aniž by je někdo šlechtil, geneticky upravoval, hnojil, používal chemické prostředky, nemusí se nikam daleko přepravovat, není potřeba je jakýmkoliv způsobem balit, jsou zaručeně čerstvé, pocházejí z místní lokality a vždy odpovídají dané sezóně. Tato kniha je jako procházka po lese. Obsahuje více než padesát receptů a návodů, a to nejen náměty na zdravá jídla, nýbrž též pro získání a udržení dobrého zdravotního stavu díky léčivé síle lesa a jeho plodin.... celý text

Přidat komentář

Martina1725
19.05.2023 5 z 5

Šikovně a komplexně napsaná kniha o tom, kde najdeme danou rostlinu, jak ji poznáme, jaké má účinky a pak recepty z ní. Určitě něco vyzkouším. Jen je škoda, že je aktuálně kniha rozebraná a nedá se koupit. Snad bude dotisk.

MOu598
10.06.2020 5 z 5

Krásně zpracovaná knížka s velkými barevnými foto, zajímavá, autorovi věřím. Hlavně pro ty, koho zajímá přírodní léčitelství, bylinkářství, jídlo z přírody - já to tak úplně ještě nejsem.


Ennie
04.01.2020

Knížka působí milým způsobem - je vážně pohodová. Ale v dnešní době si umím představit, že z ní někdo vyrábí něco jen, pokud má extra moc volného času, žije v blízkosti lesa a luk. Jednodušší recepty ráda vyzkouším, ale abych oloupala kaštany a rozdrtila je a následně z nich uvařila prášek na praní, který vydrží jen tři dny. To fakt ne.

Autorovy knížky

2019  100%Lesní lékárna

Kniha Lesní lékárna je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst7x
Chci si koupit9x