Les plný tajemství

Les plný tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334745/bmid_les-plny-tajemstvi-2Vu-334745.jpg 5 110 20

Klany divokých kočičích válečníků se mísí. V lese je cítit napětí, přátelé se mohou doslova přes noc stát nepřáteli. A některé kočky jsou ochotné zabíjet, aby dostaly, co chtějí! Ohnivous je odhodlán zjistit pravdu o smrti Rudocha, válečníka z Hromového klanu. Ale některá tajemství jsou tak děsivá, že by měla zůstat navždy skryta.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Warriors - Forest of secrets


více info...

Přidat komentář

šárofka
08.09.2022 5 z 5

Byla to super kniha a nejradši bych si ji četla donekonečna.. přečetla jsem si ji dvakrát za sebou (kdybych mohla, tak bych ji přečetla víckrát). :-)

vlkodlaq
03.01.2022 2 z 5

Jak už jsem psal dříve, práce překladatelů si obvykle velice vážím, ale překlad kočičích válečníků dost shazuje jinak výborný příběh. Všechny ty kožíšky, tlamičky apod jsou pro příběh naprosto bezpředmětné a při četbě jen ruší, co hůř, v originále to takto není, takže knihu zmršil překladatel.
Upřímně nevím, zda-li se vůbec někdy pustím do dalšího dílu.


vlkodlaq
26.05.2021 2 z 5

Sotva jsem se začetl, zase je to samý čumáček, tlamička, kožíšek. Měl jsem možnost nahlédnout do AJ originálu a takto to tam rozhodně není, takže to zmršil překladatel. Za jiných okolností si práce překladatelů velice vážím, ale tentokrát to je za trest. Kniha se skvělým spádem a čtivostí dostává na frak zbytečnými deminutivy, díky kterým mám pocit, že čtu pohádku pro předškolní děti. Nic proti pohádkám, ale v Kočičích válečnících mi to zkrátka nesedí, byť to má být kniha spíše pro děti, mít třeba deset let, vadilo by mi to taky a pro ještě mladší to už zase obsahem tak úplně není. Nabízí se tak otázka, pro koho je kniha vlastně určena. Když mi bylo řekněme 8-13, četl jsem Foglara, Štorcha, Karatova, Verna,
Maye a podobné, tedy žádné kožíšky a čumáčky. Ve Válečnících jsou ale i poměrně drsnější scény, díky kterým bych knihu třeba 6-8mi letému děcku nedal.

kate9326
18.02.2021 5 z 5

Skvělé...čekala jsem spíše něco pro věkovou kategorii 6 y.o., ale omyl...

Charloteen
09.02.2021 5 z 5

Vždycky si říkám, co by tak autorka ještě mohla vymyslet a jestli tenhle díl nebude třeba horší než ty předchozí...
Ale horší teda fakt nebyl!! Řekla bych, že byl dokonce i lepší než ty předchozí! Bylo to děsně napínavé a hrozně čtivé.

Lusa
30.01.2021 5 z 5

asi zatím nejnapínavější díl, opravdu skvělé a náramně čtivé.

Gaata
04.01.2021

nemám slov
je
to geniální

Knihomolka223
03.01.2021 5 z 5

Co dodat... prostě boží kniha!

ElessaRiverbow
21.09.2020 5 z 5

Opět úžasný díl. Už dlouho mě knížka nevzala tolik, jako tahle. Samozřejmě že i několik slz ukáplo. Začátek mi přišel až moc zdlouhavý, nešlo mi se začíst tak rychle jako u předešlých knih. Bylo mi hodně líto Silverstream a Graystripe-a. Naopak chování Bluestar mi přišlo až... přehnané a docela mi začalo vadit. Další díly mám už objednané, ale nepřijdou asi tak rychle, proto si dám od této úžasné série na chvíli pauzu.

Alena_S
12.08.2020 5 z 5

Tenhle díl mě dojal natolik, že jsem se málem stala asi jedinou třicátnicí ve vlaku brečící nad kočičími válečníky.

Cynickýholub
09.08.2020 4 z 5

Jak jsem psala u předchozích dílů, Válečnící jsou prostě skvělí pro lidi spíš mladší mého věku a na mých názorech na určité věci se to také podepisuje. Válečníky bych si asi teď už nepřečetla s takovou chutí, jako jsem je četla před dvěma lety, ale s jistotou mohu říct, že je to skvělá knížka a třetí díl obzvlášť.

Abukšákul
22.05.2020 5 z 5

Další povedený díl. Člověk by si řekl, že už ho nic nepřekvapí, ale v kočičích válečnicích si nemůžete být jisti jistým =) Uvidíme jak se rodince koček povede dál a co jim osud přichystá. Stále jsou ve hře mocní hráči i když je nejde vidět...

Reakce na komentář mysik612 - v našem výtisku jsme na žádnou záměnu jmen nenarazili. Co musím uznat, je v knize spousta překlepů.

mysik612
12.09.2019 5 z 5

Naprosto nejlepší díl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asi bych nechtěla být na Ohnivousově místě a už vůbec na místě Šedého pruha, ale kniha je super, jen ta spousta míst, kdy jsou zaměněna jména, se čte docela špatně.

Bára2003
15.06.2019 5 z 5

Tento díl byl zatím ten nejlepší co jsem z této série četla! :)
SPOILER!!!
Bylo mi líto Modré Hvězdy, protože musela dát svá koťata pryč kvůli klanu. Také jsem brečel u části kde zemřela Stříbrnka a bylo mi hrozně líto Šedého Pruha :(.
Ale vůbec jsem neměla soucit k Drápovi, od prvního dílu jsem věděla že je to zrádce. Zlomeného jsem taky moc nemusela ale bylo mi líto Žlutozubky :(. Hrozně mě potěšilo že se Ohnivous stal zástupcem velitelky a konec knihy mě úplně šokoval.
Za mě 5* jako u ostatních dílů :D.

Paj-Inka
22.04.2018 5 z 5

Na tenhle díl jsme čekali celých dlouhých šest let a Albatros se konečně rozhoupal. To čekání stálo za to!
Ohnivé srdce pomalu odkrývá tajemství lesa a koček, které v něm žijí. Zdá se, že každý něco skrývá, ale některé tajemství jsou nebezpečnější než jiná a některá by měla zůstat skryta... některá nás dokonce přivedou k těžkým rozhodnutím, jestli být věrný klanu anebo nejlepšímu příteli. Kniha plná dobrodružství, přátelství, ale i nebezpečných intrik.

Ekiara
03.02.2018 5 z 5

Panebože, jak já miluju tuto autorku a tuto sérii ^^
Třetí díl se mi strašně líbil, nemůžu říct, jestli víc nebo míň než dva předešlé, protože každý měl něco do sebe.
V tomto díle se stanou takové smutné příhody, které mě doháněly k pláči.. (když jste citliví) :D
Opravdu mě to tak zamrzelo, ale zároveň ještě více popohnalo k tomu, abych si přečetla čtvrtý díl! ^^

rarášek
25.10.2017 5 z 5

Pro mě zatím skvělé pokračování. Jsem moc ráda, že se rozhodli znovu začít vydávat Válečníky.
Ohnivous se velmi činil a byl velmi odvážný. Je mi líto Stříbrnky a Šedého Pruha. Druhá polovina knihy byla pro mě velmi emotivní a několikrát jsem si pobrečela.
Kniha se mi četla dobře, stránky mi před očima rychle ubíhaly. Nemohu se dočkat dalšího dílu. :)

anid
17.10.2017 4 z 5

Knihu jsem četla v originálním vydání...
Kniha je čtivá a poutavá, ale fakt pro věkovou kategorii 9+ pouze stylem psaním. Líbí se mi celkově jednoduchost knihy atd.
Ale překlad stále stojí za nic....

Kačkaknihomol
22.09.2017 3 z 5

Překvapivě skvělé zlepšení! Po minulém díle jsem byla hodně skeptická, připadalo mi to absolutně o ničem. Ale tohle se fakt povedlo! Na začátku se mi to moc nelíbilo, Erin Hunterová vždycky na začátku cpe hrozně vaty. Dokopala jsem se k polovině a hodlala jsem to vzdát. No, ale pak mě to začalo překvapivě bavit. I když zastávám názor, že autorka píše absolutně zbytečný popisy, (které nikoho nebaví číst) četlo se mi to dobře. Docela příjemná oddechovka, ale do dalších dílů se asi pouštět nebudu.

limo
03.08.2017 5 z 5

Jsem ráda, když můžu číst ještě něco jiného než Zákon smečky a přitom být pořád naladěná na způsob psaní této autorky. Moc dobrá serie. Já mám prostě pocit, že tato autorka píše knihy, které jsou skoro jako ze srdce toho daného zvířete. Doporučuji!!!!

Štítky knihy

kočky fantasy pro děti pro děti od 9 let

Autorovy další knížky

Erin Hunter
americká
2006  93%Divoké kočky
2014  85%Mrtvé město
2016  93%Oheň a led
2017  93%Les plný tajemství
2008  83%Ztracený válečník

Kniha Les plný tajemství je v

Právě čtených2x
Přečtených158x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených25x
Knihotéce80x
Chystám se číst38x
Chci si koupit33x
dalších seznamech6x