Les a zdraví

Les a zdraví https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366991/mid_les-a-zdravi-jN8-366991.jpg 4 6 3

Autor působí v lesnictví více jak 70 let. Lesnickou fakultu ČVUT absolvoval před 63 lety a od té doby na této fakultě působil do dnešních dnů. Mnoho let pracoval v lesnických expertizách v Africe a Asii převážně na projektech FAO OSN. Realizoval vítězný československý projekt FAO OSM v tehdejším Východním Pákistánu, dnešním Bangladéši (1970-1971). V letech 1980-1983 byl ředitelem dvou projektů FAO OSN ve Vietnamu (Hanoj a Ho Či Minovo Město) a svou lesnickou expertizní činnost zakončil v Laosu jako expert na agrotechnickém projektu FAO OSN (1986-1989). Své bohaté zkušenosti z lesnických expertiz a cest po pěti světadílech publikoval ve 33 knihách. Tato kniha se zabývá polyfunkční úlohou lesa na zdraví lidí. Přispěli do ní autorovi přátelé, mezi nimi i lékaři a další milovníci zeleného království, kteří věří, že les je nejlepší přírodní ozdravovnou a zároveň nejlepší lékařskou ordinací i lékárnou zároveň.... celý text

Přidat komentář

katerina4252
28.02.2022 5 z 5

Opravdu pekne cteni. Za mne hodnotnejsi obsah nez nektere z bestselleru o “lesnich koupelich”. Krome poteseni duse se dozvime i zajimave a prakticke informace.

MilanCFC
04.10.2021 4 z 5

"Měli bychom žít pro lesy, protože lesy pro nás dýchají."

Nejsou to sice slova samotného autora, nýbrž slova děkana FLD v doslovu, nicméně i autor to tak nějak několikrát v knize myslel.
Možná bych v knize uvítal více lesa samotného, a to na úkor kapitoly, věnované autorovým přátelům a jiným osobnostem, ale takto to autor chtěl a proti tomu vůbec nic. I tak moc milá a přínosná knížka.


Jordanka9
17.03.2021 5 z 5

Kniha- poklad.
Autor Prof. Ing. Erich Václav, DrSc. , absolvent lesnické fakulty ČVUT,kde donedávna působil, lesnictví se věnuje celý profesní život.
Pracoval na spoustě lesnických projektů ve světě, z cest napsal řadu knih. Ale to vše se dočtete, až si tuto krásnou knihu přečtěte nebo zařadíte do své knihotéky. Dá se číst na přeskáčku nebo si jen prohlížet krásné ( některé opravdu dechberoucí )
fotografie autora , Václava Bažanta ( ten přidal k černobílým i 20 barevných- pozor je tam 1 chyba v označení fotografie tisu), a dalších. To, že les máme rádi asi všichni , o tom se nedá pochybovat , povídání oslovených přátel autora - např. Zdeňka Mahlera, Jiřího Grygara či Václava Větvičky o lásce k lesu nás v tom jedině utvrdí.
V každé kapitole se něco nového dozvíme - o vůni a hudbě lesa, o tom jak rozlišovat různé druhy dřeva, o stromech rekordmanech, o významu lesních darů pro zdraví. Sběratelé citátů si přijdou také na své....