Lepší být mrtvý

Lepší být mrtvý https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495587/lepsi-byt-mrtvyCANDMq-hgw-.jpg 4 106 34

Jack Reacher série

< 26. díl >

Na své nekončící cestě dospěl Reacher do malého zapadlého městečka na mexické hranici. Někde v jeho podzemí se připravuje nebezpečný bombový útok zamaskovaný jako kouřová show. Reacher má jen několik dní, aby ho zmařil. Bývalý vojenský policista Jack Reacher dál putuje křížem krážem Spojenými státy. V kapse má roličku bankovek, pas a zubní kartáček. Nikam nespěchá. A nikdy neuhýbá před problémy. A jeden velký ho potká na opuštěné silnici v Arizoně – v podobě džípu nabouraného do jediného stromu v širokém okolí. Ale všechno je jinak, než se na první pohled zdá. O několik minut později míří Reacher do nedalekého města, odlehlé díry u hranic s Mexikem, která má lepší časy už dávno za sebou. Vedle něj sedí Michaela Fentonová, válečná veteránka a později agentka FBI, jež se snaží najít svého bratra dvojče. Nejspíš se zapletl s nebezpečnými lidmi. A Reacher je nejspíš bude muset navštívit. Jejich šéf Dendoncker zanedbanému zapadákovu skrytě vládne. Najít ho je takřka nemožné. Dostat z něj odpovědi bude ještě těžší. A nepřátelští obyvatelé města by radši umřeli, než aby prozradili jakékoliv tajemství.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

Better off Dead , 2021


více info...

Přidat komentář

Disease
13.02.2024 3 z 5

Celkem v pohodě, ale do starších Reacherovek to má dost daleko...

Reacher81
26.01.2024 4 z 5

Reacher je můj oblíbený hrdina. Fakt Reachera zbožňuju. Ale tenhle díl mi přišel slabší oproti původním, starším dílům. Ať už z hlediska zápletky, tak z hlediska toho, že mi tu Reacher přišel takový umírněnější než obvykle. Každopádně se těším a jsem zvědavý na další Reacherovo putování.


March
05.06.2023 3 z 5

Jsem velká fanynka Jacka Reachera, ale tohle mě moc neba.... jak psala většina, už to není klasika od Lee Childa, je tam vidět jiný rukopis. Zápletka no, nebyla úplně špatná, ale... i tak fanynkou zůstávám, protože udržet si laťku 26.dílů, neni prostě sranda:-).

shimice
11.05.2023 3 z 5

I za mě patrný nepříznivý vliv bratra - čtivost podstatně horší, zápletky komplikované a nedotažené, a z Reachera se pomalu stává Terminátor. "Pláště byly zrezivělé a zkorodované" (strana 189) je doufám překladatelský vtip :)

uzivatel96618
28.04.2023 4 z 5

Mám Jacka rád. Ale tady se síly obou bratrů Grantových nespojily do zrovna harmonického celku. Ale nemůže být každý den posvícení, ne?

ThomasRuhe
21.03.2023 4 z 5

Kniha byla docela dobrá. Zápletka celkem ujde a ve stylu určitě převažuje vliv Lee Childa nad bratrem. I přestože je to už 26 díl v sérii tak jsem s výsledkem spokojený.

hana4834
13.03.2023 4 z 5

Zase super

Luigi1
07.03.2023 3 z 5

Tak jsem se těšil,ale skutek utek byl jsem velice zklamán

Nelly
20.12.2022 4 z 5

Slabší čtyři hvězdičky - ale spíše proto, že čtenář je tak nějak zvyklý na stereotypního Reachera z prvních dílů a to už je pasé. Už je ten fakt, že toto je psáno v "ich" formě, je něco, na co si musí čtenář zvyknout. Takže jsem se oprostila od toho starého kamaráda Reachera a užívala si příběh, který byl docela dobrý (já bych ho ještě více zamotala).

jiri9568
28.11.2022 3 z 5

Bylo to dobre, ale jsou i lepsi romany

konicekbily
03.11.2022 2 z 5

Cítím se trochu podveden! Domníván se totiž, že celý příběh napsal Andrew a Lee jenom propůjčil své jméno. Rozdíl ve stylu psaní, zpracování hlavní zápletky a i finále je tolik odlišné od původního autora - a vše je jen horší! A také téma je moc "vědecké" a nudné, a pomoc FBI nevěrohodná. Jsem zklamán.

pejty
30.10.2022 4 z 5

Za mě jsou pocity smíšené. Na jednu stranu je to lepší než několik posledních dílů, ale na druhou stranu to ani zdaleka nedosahuje kvality dřívějších děl. Takže jsem rád že jsem si opět vychutnal dílo s mým oblíbeným hrdinou, ale začínám se obávat dalších dílů, protože se bojím, že mi mého hrdinů nakonec zošklivý.

hanzmb
26.09.2022 3 z 5

Další slabý díl. Už minule jsem psal, že by série už měla skončit a tato kniha mě v tom jenom utvrzuje. Zápletka pofiderní, závěr zoufalý. Zcela mimo realitu. Z rváče gentlemana se stává už jen vrah.

PetraBery
18.09.2022 3 z 5

Asi první kniha s Reacherem, kde mi bylo i jedno, kdy se ke čtení vrátím. Za mě nejslabší díl a já jen doufám, že příště to bude zase lepší, nerada bych se četby o oblíbeném hrdinovi vzdávala.

Foks
15.09.2022 5 z 5

Oproti Ochránci a především příšerné Spravedlnosti je toto zase starý dobrý Reacher. Za mě spokojenost. Těším se komu nakope zadek přístě.

helenkan
11.08.2022 4 z 5

Myslím,že začáteční díly byly přeci jen o něco lepší. Ale stejně je to skvělé čtení. A jestli je to reálné nebo není je mi celkem fuk. Prostě je to můj miláček ten Jack Reacher. :-) A těším se na další díly.

Evelin2506
10.08.2022 3 z 5

Neurazí. Určitě slabší díl série. Reacher řeší zamotaný případ dost zaměřený na technologie, výbušniny a podle mě hodně nepravděpodobný, když odborníci nic netuší a Jack, který pomalu neumí ani používat mobil vše vyřeší. Jenže - jde přece o REACHERA!!!!
Další díl určitě dám.

oleg
23.07.2022 5 z 5

Mě Jack Reacher stále baví, vůbec mi nevadí, že je něco nereálné, je to vymyšlený příběh ale mělo to šmrnc.....

kolacky
07.07.2022 3 z 5

Bejvalo líp... Místy tak trochu nepravděpodobné, ale kvůli Jackovi jsem pořád věřila v dobrý konec. No, dejme tomu.

soukroma
29.06.2022 4 z 5

Na můj vkus o chlup lepší než předchozí knihy napsané bratrským duem; ostatně mám dojem, že každá byla naprosto jiná, zřejmě se ještě autoři hledají a chtějí zkombinovat to nejlepší z jejich tvůrčích zájmů. Tady to bylo zase typicky recherovské - samá bitka, rvačka, akcička, Jack když ne rovnou proti všem, tak proti ozbrojené a tentokrát i individuálně větší přesile (dosud většinou Reacher všechny převyšoval a převažoval a nebál se toho využít stejně jako svých rukou jako lopat - ale teprve zde si na vlastní kůži "užívá" ještě o pár desítek kil většího soupeře, který ho dovede pěkně pomučit).
Zápletka až moc komorní (naštěstí je ve výsledku kniha vcelku krátká), jen na konec se trochu komplikuje a sahá daleko... Bez hlubin digitálních technologií, o to více o výbušninách.
Hlavně zpočátku starý známý velmi lakonický styl. Žádná souvětí. Holé věty. A někdy ještě méně. Jedno dvě slova. ... Trochu mne to štve, když ve stejném duchu jedou dialogy - ano, Reacherovi to sluší a jsme na to zvyklí, ale co ti ostatní, že by se vyjadřovali stejným stylem? To jistě ne. Navíc ke konci knihy se trochu paradoxně prodlužují jak věty, odstavce, tak i celé kapitoly (nemělo by to být obráceně se stupňujícím se tempem spějícím k velkému finále?).

Trochu z nostalgie vím, že nadsazuji: 85%.

Štítky knihy

thrillery

Autoři knihy

Lee Child
britská, 1954
Andrew Child (p)
anglická, 1968

Kniha Lepší být mrtvý je v

Právě čtených2x
Přečtených157x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených1x
Knihotéce99x
Chystám se číst44x
Chci si koupit9x