Leopardí princ

Leopardí princ https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220787/bmid_leopardi-princ-220787.jpg 4 100 16

Princové série

< 2. díl >

Lady Georgina Maitlandová nechce manžela. Potrebuje spoľahlivého správcu, ktorý by hospodáril na jej panstve. Stačí iný pohľad na Harryho Pyea a Georgina pochopí, že nemá do činenia len so sluhom, ale najmä s príťažlivým mužom. Harry pozná veľa šľachticov i šľachtičien. Napriek tomu nikdy nestretol dámu takú krásnu, nezávislú a bez zábran túžiacu ležať v jeho náručí. Je však nemožné diskrétne udržiavať vzťah, keď ktosi trávi ovce, dokonca zabije jednu dedinčanku. Karty zamieša aj nemorálny zúrivec lord Granville, ktorý všetkých na okolí drží v šachu svojou mocou a nenávisťou. Miestni ľudia obviňujú zo zlých skutkov Harryho. A lady Georgina, doteraz šťastne zamilovaná, má čo robiť, aby dostala svojho milého z väzenskej cely, kde ho nemilosrdne tlčú najatí drábi..... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Leopard Prince , 2010


více info...

Přidat komentář

vcielka
19.05.2023 3 z 5

Asi chyba, že som predtým čitala Havranieho princa, ktorý zdvihol latku veľmi vysoko. Za mňa 3,5*. Inak sa to čítalo v pohode. Nevadilo mi, že je to upršané. Naopak, dávalo to zmysel s tou úrodou a tak. Akurát, že v daždivom počasí, keď je drevo vlhké, akosi dobre zhoreli tie stajne :)

Edita1702
19.04.2023 4 z 5

Po přečtení Havraního prince je bohužel tenhle příběh hodně negativní až mě bylo Harryho líto že v něm je. Za prvé stále pršelo, za druhé se divím že George ve svých 28 letech žití v Londýně nepřišla do klepů, protože na venkově se chovala dosti "volnomyslne" až "prostopašnicky".... možná to způsobilo ovzduší na venkově. Její sestra ...ze začátku sobecká a žalovniček, bratr Tom na tu dobu moc hodný. A pak hodně bitek a zloby....Nemohu opomenout část s jelínkem. To se oba jak George tak Harry zachovalý jako hlupáci, po objevení ježečka u mrtvé ovečky bylo jasné že se kují další pikle, vysvětlení že nejspíš spadl do ohně je velmi chabé...Abych nebyla jen negativní některé řečnické pasáže jsou velmi vtipné a poutavé. Musím se přiznat že jsem knihu celkem rychle přečetla, zajímalo mě kdo tráví ovečky.... svůj tip jsem měla (samozřejmě mylný). Příběhu ubírání jednu hvězdičku, už jen za ten déšť.... knížku půjčují kamarádce, stojí za přečtení...a saham po Hadím princi


Kačka227
27.07.2022 5 z 5

Po Havraním princi jsem se hned vrhla na dalšího prince.... tentokrát Tygřího. Tak jak u Havraního mi začátek připomínal Jane Eyre, tak tady mi okamžitě naskočil v mysli film Dlouhé horké léto.... do kraje přijde mladík se špatnou pověstí, kterého se všichni bojí, protože ho považují za žháře... Dál už se to samozřejmě vyvíjelo jinak, ale ten motiv mi přišel podobný. George mi nebyla nejsympatičtejší. Já ty příliš upovídané typy slečen moc nemusím. Ale Harry byl zlatíčko. Chlap s velkým srdcem. Moc toho nenamluví, ale koná. Opět nic hlubokomyslného, prostě pěkná letní oddechovka. Tak proto pět hvězdiček. ;-)

Zomy
03.05.2021 3 z 5

Pro mě je to rozhodně nejslabší kniha autorky, ale rozhodně je to pořád příjemný průměr v rámci daného žánru.

Je ovšem pravda, že ani jeden z hrdinů mi nebyl vyloženě sympatický a vracet se ke knížce nejspíš znovu nebudu.

mikika
09.05.2018 2 z 5

hrozné. nepravděpodobný pár, děsivý príběh...

Lembac
29.12.2017 1 z 5

Tento dil ze serie Princove se mi az tak nelibil. Je krajne nepravdepodobne, ze by mohla svobodna slechticna v 18. stoleti tak zjevne svadet sveho zamestnance a vyslouzila by si za to jen trochu hudrani ze strany svych bratru. Stejne tak narceni Harryho z otravy ovci jen proto, ze se na miste nasly jim vyrezavane figurky, je strasne pruhledne.
Georgina mi byla protivna tim, jak neustale nadbihala Harrymu, pricemz vubec neuvazovala nad tim, jak se v te situaci musi citit on. Sice dle autorky nemela byt rozmazlena, ale mne se jevi jako typicky sobecek. Nejak jsem ji tu lasku k Harrymu neverila.

Barbora H
28.06.2017 2 z 5

Nic moc...

moudivlacek
07.05.2017 4 z 5

Hezký příběh z červené knihovny. Lady Georginu jsem měla ráda za to, že se nepovyšovala nad své poddané a díky svému správci se o ně později začala opravdu zajímat.
Ale kdo byl mému srdci blízký - byl pan správce. Kluk, který se vypracoval právě ze spodiny a i když jsou mu okolnosti zrovna nakloněni nepříznivě, snaží se být realista.
Když ale mu vkročí do cesty láska, obrátí mu to život vzhůru nohama. A on je nakonec moc rád.
Skvělé odpočinkové čtení.

havrmoni
10.09.2016 3 z 5

První díl byl lepší. Tady sice byl příběh takový akčnější,nenávist, zabíjení ovcí atd.,ale hrdinka byla divná, no prostě bych jì nejradši praštila. Hrozně iniciativní a pak neustále utíkala,když měla být rozhodná, neřekla nic a naopak. Myslím,že jejì chovànì mi pokazilo výsledný dojem z knihy.

Luccy78
30.09.2015 5 z 5

Pěkný příběh, opět zajímavá zápletka. Trošičku mi vadila přílišná iniciativa hlavní hrdinky, její milý měl spíše pasivní roli, ale i tak jsem se dobře bavila..

BlueIvy
05.04.2015 4 z 5

Pekná kniha, aj keď súhlasím, že jej predchodkyňa bola vydarenejšia. Hoyt píše tak inak... jej postavy sú iné, a dej a zápletka tiež, a ženy v nej prakticky znásilňujú chlapov - inovácia :D Škoda, že jej pokračovanie ma vôbec neoslovilo.

malazluta
17.04.2014 2 z 5

Havraní princ se mi líbil, ale tento díl v sérii byl pro mě poněkud zklamání... ani nedokážu popsat čím ... snad to, že teď s odstupem času si nedokážu vybavit podrobnější děj, mluví za vše.

Kamiliana
18.10.2013 5 z 5

Dobře napsaná odpočinková kniha navíc s překvapivě silným erotickým nábojem :-) Pošťuchování hlavních postav i styl jsem ocenila.

liletka_a
12.06.2013 3 z 5

Celkem milé a romantické počteníčko. Ale jediné co mi tam vadilo, z čeho jsem šílela, bylo to, že jí neustále oslovoval madam, po celou dobu až do konce, jménem jí oslovil asi jen jednou, což mi přišlo divné vzhledem k tomu, že měli milenecký vztah ;) a taky to vykání mi tam moc nesedělo, ale jinak pěkné. :)

mariva
01.02.2013 5 z 5

Had

lady
23.11.2011 3 z 5

je lepší než hadí