Leopard a orchidej

Leopard a orchidej https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337462/bmid_leopard-a-orchidej-Zqg-337462.jpg 4 225 36

Mladou půvabnou Shannu vyšle její bohatý otec do Londýna, kde si má vybrat manžela, jenž by rodině přinesl vznešené jméno hodné jejich majetku. Ale zhýčkaná Shanna nedokáže ve stanovené lhůtě najít muže svých snů. Proto zvolí úskok. Podplatí hlídače ve věznici a vybere si sice člověka s honosným jménem, ale odsouzeného pro vraždu k trestu smrti. Tak, jak doufá, se zanedlouho stane vdovou a časem si určitě najde toho pravého. Okouzlující nebezpečný Ruark se však nedá z jejího života tak snadno vypudit, protože Shanna poruší slib, který mu dala...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Shanna , 1977


více info...

renefer
renefer
25.03.2024 2 z 5

Tak to mě nebavilo. Sice to začalo hezky a tak nějak jsem si říkala, že asi vím, jak to bude pokračovat a těšila jsem se. V polovině jsem chtěla knížku odložit, což moc často nedělám. Vůbec jsem nepochopila, o co vlastně šlo. Proč nepřiznat uzavřené manželství? Neustálé nesmyslné řeči ohledně nesplnění slibu, otrokář vykreslený jako lidumilovný chlapík, hlavní postava něco jako Brouk Pytlík, všechno zná a všechno umí. A to mám od této autorky knížek víc, tak snad další budou lepší.

Květinka008
Květinka008
27.04.2022 4 z 5

Vlastním celou sbírku Woodiwissové z edice Ikaru a čas od času se ke knížkám ráda vracím. Hrdinky jsou si náturou podobné, hodně tvrdohlavé a houževnaté mladé ženy, které si jdou za svým, udělají si nepřítele v jiné "konkurenční" ženě, která se spřáhne s bezpáteřním neřádem, snaží se ji zabít a její vyvolený ji zachrání :-) V tomto příběhu se oba hlavní aktéři chovají trochu hloupě, natahování s piráty je taky zbytečné, přesto prima odpočinkové počtení s happyendem pro relax v náročné době!


účetní
účetní
20.03.2022 4 z 5

Docela to šlo, čtivé to bylo, děj byl bohatý, ale až moc, hlavně pasáž s piráty jsem tedy nemusela, to už mi přišlo zbytečné, našla bych toho asi i více, co už bylo trochu moc, ale v rámci tohoto žánru se to dalo.

uzivatel4895
uzivatel4895
04.01.2022 3 z 5

mne sa kniha celkom páčila, dej bol pútavý, a tá sexuálna scéna v koči, no teda dosť vzrušujúce, a to je pravda, že hlavní predstavitelia neboli až tak moc sympatickí, ale autorku ,,chválim,, za vykreslenie otroctva

LenaWirus
LenaWirus
09.09.2021 odpad!

Opravdu jsem se snažila, ale vzdávám to - nedočteno. Kniha se velmi špatně čte, je nudná, nepoutavá. Hlavní postavy mi vyloženě lezly krkem -Shanna je otravně namyšlená a Ruark příliš nerealistický ve všech ohledech. Čtení mi činilo potíže od začátku. S velkým přemáháním jsem se dostala do poloviny knihy a dál už to vzdávám. Za mě palec dolů.

MAU256
MAU256
18.08.2021 5 z 5

Tak tohle byl krásně romantický příběh. Schanna byla bohatá, vzpurná, svérázná, rozmazlená, dost dlouho jí trvalo než přišla na to, že bez milovaného člověka je vás jen půl. A Ruark, tak toho chlapa by brala každá, kdyby jí miloval jako Schannu. Byl to krásný čtivý příběh. Pokud byste chtěli krásné nejen letní čtení, tak mohu jen doporučit.

Dellphi
Dellphi
21.05.2021 2 z 5

(SPOILER) Po této knížce jsem sáhla hlavně z toho důvodu, že je označena v podobných knihách s knihou Dáma nikdy neprohrává od Sabriny Jeffries. Ale sáhla jsem vedle. Nejen, že jsem nezachytila podobu příběhu, ale ani co se týče úrovně bych je nesrovnávala. Tato kniha postrádala humor, čtivost, a hlavně sympatie hlavních hrdinů. Hlavní hrdinka byla namyšlená nána, která myslela jen na sebe a až na posledních pár stránek mě neustále vytáčela. Vlastně mi svým chováním a svou pýchou občas připomněla Scarlett O’Harovou (a to mám Jih proti severu ráda), ale i ta Scarlett mi byla více sympatičtější. Ne, že by to byl špatný příběh, to vůbec ne, ale prostě mě to nevtáhlo do děje a četlo se mi to špatně. Hlavní hrdina vynikal snad ve všem, ale to by mi nevadilo, jen kdyby to nebyl takový zamilovaný blázen, který té holce všechno odpustí. Ach jo. Knížka mě zkrátka neoslovila, místy to bylo zbytečně zdlouhavé a hlavní hrdinové mi nebyli moc sympatičtí, přesto to bylo dostatečně napínavé, abych se donutila dočíst to do konce. Dávám 3 hvězdy za zajímavý příběh a za poslední třetinu knihy, která se mi docela líbila.

PerlaZP
PerlaZP
22.01.2021 3 z 5

Tuto autorku mám velice ráda, ale tento příběh mě bohužel příliš nezaujal - Děj byl občas zbytečně dlouhý a nudný...
Knížce dávám tři hvězdičky...

Zomy
Zomy
08.10.2020 5 z 5

Opět je to bomba a já smekám před K. E. Woodiwiss klobouk! Je to stará škola - v tom nejlepším slova smyslu - je to neuspěchané a promyšlené, zápletka střídá zápletku, neustále se něco děje a vyvíjí.
U této autorky oceňuji i názvy jejích děl - ačkoliv zrovna u této knížky je originální anglický název podstatně jednodušší, podle jména hlavní hrdinky. Dnes je to samý Sexy profesor, Sexy mlékař, Sexy srážka - nehodnotím obsah, jen ta primitivita názvů... Totéž je u obálek - ta nová vydání KEW od Ikaru jsou skutečně dokonalá!

tetepoko
tetepoko
05.10.2020 5 z 5

"Chci ti jenom připomenout, že i tu nejdelší cestu musíš urazit krok za krokem."

Příběh Shanny a Ruarka má šťávu. Oba hlavní hrdinové jsou horkokrevní a vášniví, a díky tomu se jim podaří zápletka, která má spád.
Navíc, svým popisem dechberoucího prostředí ostrova Los Camellos, který láká k projíždce, ke koupání v zátoce anebo pouze k odpočinku, mě autorka dokázala naprosto omámit.
Bohužel, ostrov jsem nenašla na mapě ...
Knihu doporučuji všem, kdo touží po pohádce pro dospělé (ženy), která nadchne svým romantickým příběhem, krásným prostředím a pěkným jazykem.

Maky1711
Maky1711
14.08.2020 5 z 5

Opravdu nádherný příběh. Dlouho jsem takový příběh nečetla. Do Ruarka jsem se zamilovala po prvních dvou stránkách ale teda Shanna...tak protivnou, nafoukanou a rozmazlenou hlavní hrdinku jsem dlouho v knize nezažila... Snad vlastně nikdy. Několikrát jsem kvůli ní chtěla knihu přestat číst, protože mi opravdu pila krev a zvedala mě ze židle. Ruark musel mít nad hlavou svatozář a měl svatou trpělivost. Já bych jí brzo poslala být na jeho místě do kopru. :D ale po půlce knihy se dala "do kupi" tak to bylo dobrý ale Teda než na to přišlo....

geniss
geniss
25.05.2020 5 z 5

Výborná

luci33
luci33
04.01.2020 5 z 5

Já ten příběh prostě miluju, ačkoli mě Shanna neskutečně štve, Ruark je chlap par excellence, přesně takového by doma asi chtěla každá, já určitě :-) !

oresvo
oresvo
18.12.2019 4 z 5

Kniha se mi velmi líbila i když občas jsem měla chuť hlavní hrdinku proplesknout. Chovala se jako nána. On naopak byl neskutečně nad věcí. Ale jinak to bylo dobrý ????

meredith6677
meredith6677
27.08.2019 5 z 5

Tak této knize nemohu absolutně nic vytknout. Byla prostě famózní, úžasná, velkolepá! Zamilovala jsem si postavy, i když rozmazlené chování Shanny jistě vadilo nejen mě, ale kniha měla vesměs nepředvídatelný obsah - až ke konci jsem měla jistou teorii, jak to dopadne, ale ani tak mě kniha nepřestávala bavit, ba naopak. Kniha měla originální zápletku a mnohdy jsem se jen snažila odhadnout, jak Ruark bude postupovat a co bude dělat, ale vždy překvapil. V knize se objevil na chvíli Londýn, život na ostrově, moře, lodě a kolonie... prostě si nemám na co stěžovat, jako milovník námořní tématiky a Anglie. :D :D Vřele doporučuji a srovnávám to s knihou Plamen a květ. Po přečtení se vůbec nedivím tvrzení, že je to jedna z nejlepších knih autorky... SOUHLASÍM!!!

jaja1989
jaja1989
21.12.2018 odpad!

Četla jsem, že tato kniha začala sérii historické romance... a já opravdu nechápu proč.
Není úchvatná ani zajímavá.
Hlavní hrdinka mi příjde jako namyšlená pip, co leze Ruarkovi do postele a pak mu za to nadavá, tady je vidět, že některé ženské si neumí važit skvělých chlapů.

munka
munka
31.07.2018 5 z 5

Krásne čítanie na letné dni. Doporučujem.

atramVe3
atramVe3
05.06.2018 5 z 5

Krásná kniha nejen na dovolenou

LilianaFalcon
LilianaFalcon
07.11.2017 3 z 5

Jedna z nejmene sympatickych hrdinek, co jsem kdy cetla. Namyslena kaca, co furt jen nadava, nosi nos nahoru, kazdyho komanduje, je neustale presvedcena o svych schopnostech, ale co to ma byt za schopnosti? O tech v knize nepadlo ani slovo :-D
Nastesti se ke konci hrdinka trochu napravila a mohla jsem si tak happy end uzit s vedomim, ze snad Ruarka po jejim boku neceka peklo na zemi.

hroneczek
hroneczek
25.09.2017 4 z 5

Klasický, pěkný, čtivý romanťák jak má být.