Len nie láska nebeská

Len nie láska nebeská https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363896/mid_len-nie-laska-nebeska-kjS-363896.jpg 3 133 41

Dvadsaťsedemročná Emma pracuje v televízii. Má však oveľa menej atraktívne a vzrušujúce zamestnanie, než by sa mohlo zdať, aj keď už nevarí kolegom čaj a nevynáša smeti, ale pracuje ako druhá asistentka režiséra. Robiť asistentku je náročné, čo dvojnásobne platí o druhej asistentke režiséra. Emma zistí, že neplánovane otehotnela, a bez dlhých rečí opustí otca svojho dieťaťa. Zároveň náhodou ostane bez práce (vlastne nie až tak náhodou, pretože chrstla šéfovi do tváre, aby si tú prácu – slušne povedané – strčil za klobúk). A tak je jasné, že veľa vecí sa bude musieť zmeniť. Našťastie tiež náhodou zdedí krásnu vilku v londýnskej štvrti Wimbledon s bláznivou osemdesiatročnou susedkou, majiteľkou dobermana, a ďalšou šťastnou zhodou okolností získa príťažlivého mladého podnájomníka. Ale dieťa čoskoro príde na svet, či sa to Emme páči, alebo nie, a tak sa musí stať ženou, ktorá sa vie postarať nielen o seba, ale aj o inú ľudskú bytosť – a to veľmi rýchlo!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

How Not to Fall in Love, Actually , 2016


více info...

Přidat komentář

petusska01
15.09.2022 3 z 5

Už druhá kniha v poradí (1. Žádny sex je úterý) kde čitateľ vhupol do stredu deja, k tehotnej žene, ktorá nemá uprataný ani pracovný a ani súkromný život a viac menej celú knihu sa budúca maminka hľadá a hľadá aj toho správneho partnera. Nie je to príbeh romantický ani sexi, je skor viac menej realisticky odhaľujúci chyby jednotlivých postáv plus samozrejme aby bol humorný tak do všetkého sa montuje šibnutá rodina a priatelia. Je pravda, že niektoré pasáže som preskakovala a mala som taktiež problém sa dostať do "nálady" na tento žáner. Nebola to strata času, ale asi obľubujem trochu iné príbehy a tiež aj iné hlavné postavy (rozhodné, samostatné, cieľavedomé...).

Veve11111
16.07.2022 5 z 5

Spočiatku som sa do knihy musela dostať, ale od cca. polovice to už šlo a veľmi ma začala baviť.


AndreaP.
09.07.2022 3 z 5

Nenáročná oddechovka, ve které se zas až tak moc neděje, a u které se občas i zasmějete. Na letní dny ideál. Určitě to není kniha, která ve mě zanechá dlouhodobý dojem, ale jako relax je ideální.

*-*Kleny*-*
11.05.2022 3 z 5

Oddychovka u které se sem tam pobavíte a u které nemusíte zase tak moc přemýšlet. Spíš bych to nazvala jako příběh čerstvě dospělé ženy, která se snaží vyrovnat se všedními problémy, které jí přichází do života (včetně neplánovaného těhotenství).
Kniha nemá tak úplně hlavní zápletku a zvrat, zápletky přicházejí a vyřeší se během celé knihy. Místy to bylo trochu zdlouhavé. A tak nějak jsem čekala, že se Ned s Emmou na konci k sobě vrátí.
Trochu mě deprimovalo, jak je hlavní hrdinka těhotná po celou knihu a potom mi tam chybělo trochu více toho rodinného života, který přišel po porodu. Zachraňovala to Harriet s Brutem a Joe. Nejlepší byla ta scéna, kdy je Emmina máma na stromě a dívá se jim z okna do pokoje, to jsem se moc nasmála xD.

Bellsinka
28.01.2022 5 z 5

Na začátku knihy jsem si nebyla úplně jistá zda to bude to pravé ořechové, ale po pár stránkách jsem se začetla a knížka mě vytáhla do sebe.. Knížku doporučuji! Je vtipná, romantická, prostě úžasná oddechovka.:)

Janík511
23.01.2022 5 z 5

Milá odpočinková kniha. Nízké hodnocení nechápu...

Gugu
10.01.2022 3 z 5

Na mě tahle knížka měla pomalé tempo, nijak zvlášť mě neuchvátila, takové klidně čtení, nemastné, neslané, podruhé bych po knížce nesáhla.

vera5841
08.08.2021 4 z 5

Emma neprožívá zrovna šťastné období - ztráta práce, rozchod s přítelem, který ji vezme všechny peníze, smrt milované babičky a do toho zjistí, že je neplánovaně těhotná - na jednoho je to až až. Když k tomu připočteme, že Emma je na svůj věk značně nedospělá musí nám vyjít, že kniha je plná různých příhod, kdy se Emma snaží svůj život zvládnout a postavit se na vlastní nohy a povětšinou se jí to moc nedaří. Naštěstí má kolem sebe rodinu a přátele, kteří ji rádi pomůžou.
Příjemná oddechová kniha, kde láska není úplně na prvním místě. Ovšem na tento žánr mi přišlo, že je tam až mnoho vulgarit

Marcik7
11.05.2021 3 z 5

Kniha o přátelství a lásce - trošku zdlouhavé, ale nebylo to špatné. I jsem se zasmála.

golaska
02.05.2021 4 z 5

Libilo se mi to, mam moc rada Anglii a jeji autory, ta “britstina” je tam hodne znat Nic preslazeneho, misty fakt vtipne, prijemna oddychovka, co se skvele cetla.

princesse
31.03.2021 4 z 5

Nejdřív jsem si myslela, že ne, ale nakonec se to hezky rozjelo a ani humor nechyběl. Některým hláškám jsem se opravdu zasmála a i když jsem dopředu tušila kterým směrem se děj bude ubírat, tak to nebylo vůbec špatné. Oddechovka pro tyto, počasím sice krásné, ale událostmi již méně pěkné, dny.

Kristyna_Bubu
20.01.2021 4 z 5

Mně se to líbilo, fakt! Má to svý části, který jsou nudnější, ale není to uslintaná slaďárna, kterou by člověk možná podle názvu čekal... Místama jsem se i smála nahlas. Milý, vtipný, smutný, dojemný, hezký. Doporučuju jako supr oddychovku!

simona5843
08.01.2021 3 z 5

Kniha nebola zla ale ani nič čo si v budúcnosti druhý krát prečítam. Dokonca som uvažovala nad tým že knihu zavriem a nevrátim sa k nej pretože tak ako ma hlavná hrdinka vytáčala sa mi už dlho nestalo. Emma je tip hrdinky ktorú v živote v jednom obdobie zasiahlo toľko smoly že to si prenesie hádam aj do druhého života. Je však aj tip pri ktorej prevrátite oči a poviete si : Ani sa nečudujem že sa to stálo práve Emme. A tým to končí. Kniha by podľa mňa kľudne mohla mať o 50-100 strán menej. Plusom knihy je Emmina blázniva rodina vďaka ktorej som to dočítala. Taka fajn oddychovka :)

Kristy.Seb
27.12.2020 4 z 5

Musíš být krutá, abys mohla být laskavá.
Buď pánem každé situace.
Láska vítězí. Láska je droga, po ní toužíš. Láska je vše, co potřebuješ.

Co je to orgasmus? Je to bomba. Holky s klukama bojují, kdo tu bombu odpálí dřív. Protože když vybuchne, začne oslava.

Děj mě chytnu. Máma byla slušně střelená. Ale ty gramatický chyby, to byl děs!

Majuš333
28.11.2020 odpad!

Výber tejto knihy bol z mojej strany veľký omyl... Dokopala som sa až na 51-ú stranu a tým končím... Humor, ktorý je tu použitý je dosť suchý a miestami až trápny...

lokonla
29.10.2020 3 z 5

Kniha mě nijak moc nezaujala, ale musím uznat, že jsem se u ní nahlas smála, což už se mi dlouho nestalo :)

Arielka1
08.05.2020 5 z 5

Po dlouhé době knížka u které jsem se smála od začátku až do konce.
Emma je svéhlavá budoucí matka, s kterou hormóny mlátí ode zdi ke zdi. Její život se neplánovaně změnil v horskou dráhu a bohužel během jízdy se jí daří ubližovat i svým nejbližším.
Romantická komedie, kterou jsem rozhodně nečetla naposledy.

Etule
07.05.2020 3 z 5

Tak nějak mám v poslední době špatnou ruku, co se knih týká. Pořád mi tam prostě něco chybí. Tady mi nejvíc vadilo, že jsem čekala nějakou jiskru a místo toho jsem dostala spoustu omáčky okolo. Vztah hlavních hrdinů jako takový tu moc prostoru neměl. Řešila se hlavně Emma, její těhotenství, vztahy s rodinou, vztahy s bývalým atd. Škoda, myslím si, že hlavní romantická linka mohla dostat více prostoru a jiskry a bylo by to opravdu výtečné čtení.
Ale zasmála jsem se u toho, to zase ano. :-)

helenkan
27.02.2020 4 z 5

Já se docela pobavila. I když byla někdy Emma na pěst. :-) Tenhle humor já ráda.

veronika9761
26.02.2020 4 z 5

Limonada na jedno odpoledne.