Lekce manželství

Lekce manželství https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80721/bmid_lekce-manzelstvi-ZEY-80721.jpg 4 74 10

Effingtonovi série

< 3. díl

Thomasi Effingtonovi, markýzi z Helmsley, připadl nelehký úkol: být galantním průvodcem tří sester Sheltonových během londýnské společenské sezóny. Je pevně rozhodnut je co nejdříve dostat pod čepec, aby se mohl brzy vrátit ke svému hejskovskému způsobu života. Ani na okamžik nepochybuje, že najít tři ženichy bude snadné. Poněkud se ovšem přepočítal. Najít ženichy by možná bylo snadné, ovšem nevěst se mu jaksi nedostává. Nejstarší sestra Marianne nejeví o manželství nejmenší zájem, ba právě naopak. Je odhodlána využít první příležitosti k dobrodružství, jaké londýnské salóny nabízí - a Thomasovi tudíž nezbývá, než ji osobně zasvětit do tajů života dřív, než se té role ochotně ujme jiný muž a navěky Marianne zostudí. Ani jeden by za nic na světě nepřipustil, že ho ten druhý přitahuje. A tak si během souboje dvou silných vůlí udělují navzájem lekci, aby postupně zjistili, že si možná od života přejí něco docela jiného, než si původně mysleli. A že láska a manželství mohou být největším dobrodružstvím ze všech.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Marriage Lesson , 2001


více info...

Přidat komentář

miruska1
08.10.2023 3 z 5

Tento díl je o dost lepší, než ty předchozí. Hlavně jsem se bavila, už jsem se dlouho tak od srdce nezasmala.....

Červená33
16.06.2022 4 z 5

Roztomilé a vtipné. Scéna souboje je naprosto dokonalá - smála jsme se nahlas.
Klidně bych si přečetla i další díly této série o Effingtonových a jejich přátelích, dokonce jsou už knihy o druhé generaci.


rampapa
16.05.2022 5 z 5

Na další díl a ještě k tomu o markýzovi jsem se hodně těšila a jsem jím nadšená. Marianne jsem si už oblíbila z předešlého dílů a teď jí mám ještě radši. Tenhle příběh se mi moc líbil. Škoda že nevydali další díly ze série. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

havrmoni
26.02.2022 5 z 5

Po druhém přečtení se mi bohužel kniha už tak moc nelíbila. Hrdinka mě tou svou touhou po dobrodružství docela štvala. Hodnocení nechávám ,bylo po prvním čtení a zřejmě jsem byla nadšená :)

petraj30
27.11.2020 4 z 5

Tohle byl nejpovedenější díl. Sice to ještě v některých částech malinko drhlo, ale přece jen to bylo lepší než minulé díly.
Hlavní hrdinka se mi moc líbila a to ve všech směrech. Thomas měl svou neústupnou hrdost a i když se někdy nechoval zrovna ukázkově, oblíbila jsem si jej i tak.
U čtení jsem se hodně pobavila, jak už dlouho ne. Jen mi to přišlo neukončené, tedy pro ty vedlejší postavy a zároveň když je to poslední díl, tak tam mohl být i závěrečný epilog. To mi tam trochu chybělo. Ale jinak jsem byla moc překvapená, protože po minulých dílech, jsem od knihy moc neočekávala. Tady asi platí "to nejlepší nakonec" Ráda si tuto knihu přečtu i později.

Ála1968
10.07.2019 3 z 5

Musí říct,že konečně po dvou předchozích dílech se zadařilo.Poslední třetí díl má děj,má zápletku,má štávu,má vtip.Super čtení.

moudivlacek
01.01.2019 5 z 5

Tento díl se autorce opravdu povedl. Romantika s obrovskou dávkou humoru, při které se musíte smát, i kdyby jste nechtěli, a co víc, budete na straně obou hlavních hrdinů, i když se přiznám, že osobně problémista markýz byl mému srdci bližší hlavně kvůli jeho nepodařeným kouskům.
Pěkná oddechovka, při které nemusíte nic závažného řešit, jen si užívat.
Doporučuji pro nekonečné romantiky.

Jessybelle
09.10.2016 5 z 5

Pěkná knížka, mile romantická, taková oddechovka. Věřím, že bych se k ní po čase mohla vrátit.

luci2
27.05.2013 5 z 5

Knížka je velmi dobře a vtipně napsaná. Pokud jsem se nesmála, tak jsem se aspoň přihlouple uculovala. Nemohla jsem se o ní odtrhnout a těšila jsem se na každou stránku. Pokud mohu mluvit za sebe vůbec bych se nazdráhala si ji přečít někdy znovu.

liletka_a
27.04.2013 3 z 5

Velmi pěkný a vtipný příběh Marianne a Thomase. Nemůžu si pomoct ale dost mi připomínal knihu Muž ve stínu, kterou jsem četla předtím. Děj byl velmi podobný hlavní hrdina se chce oženit s dívkou, ale odmítá jí říct, že ji miluje a jen to by zase ji přesvědčilo aby si ho vzala. A tak se neustále přetahují kdo z nich je tvrdohlavější a kdo z nich nakonec bude muset ustoupit. Kdybych jí nečetla tak brzy po Muži ve stínu, tak by mi to asi ani tak nevadilo, protože takto jsem se chvílema nudila. ;) Každopádně na dlouhou chvíli proč ne. :)

Štítky knihy

19. století pro ženy historické romance

Autorovy další knížky

Victoria Alexander
americká, 1965
2008  78%Hra na lásku
2010  75%Nabídka k sňatku
2009  80%O čem dáma sní
2011  83%Lekce manželství
2011  81%Seznam manželů

Kniha Lekce manželství je v

Právě čtených5x
Přečtených112x
Doporučených3x
Knihotéce109x
Chystám se číst16x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x