Lékárnice

Lékárnice https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78880/lekarnice-78880.jpg 3 11 5

Hella Moormannová tráví kvůli rizikovému těhotenství únavné týdny na heidelberské ženské klinice. Jako Šeherezáda vypráví každý večer tajemné příběhy ze svého dobrodružného života paní Hirtové, se kterou sdílí pokoj první kategorie. Hella, povoláním lékárnice, má v životě smůlu. Její silné sociální cítění, mateřský pud i touha po zakotvení v manželském svazku jsou příčinou, že se zaplétá s nevhodnými muži a dostává se do nebezpečných situací: ve hře je dědictví, které stojí za to, omamné látky, osudný umělý chrup, lehkomyslný student i dítě několika otců. A v neposlední řadě Rosemarie Hirtová v roli nevypočitatelné důvěrnice…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Apothekerin


více info...

Přidat komentář

Mindy
18.04.2022 2 z 5

Ježkovy oči! Co to bylo? Směsice naivních a neskutečných situací, jedna absurdita střídá druhou, všichni zúčastnění se chovají naprosto neuvěřitelně a hlavní hrdinka je s prominutím blbá jak troky. To všechno v podání německé autorky.
A konec? To závěrečné rozuzlení celého příběhu? To ani nestojí za řeč, protože prostě není.

Čtenářka73
23.01.2020 1 z 5

Tuhle knížku jsem dočetla jen kvůli výzvě. Občas jsem měla pocit, že autorka zapomněla, co napsala v předchozím odstavci. Hlavní hrdinka si rozhodně neláme hlavu s morálkou ani výčitkami svědomí kvůli svému podílu na vraždě nebo „nešťastné náhodě“. Děj je celkově dost nelogický. Jediným plusem pro mě bylo, že knížka má pouze necelých dvě stě stran.


kahoma
23.04.2019

Nádhera! Velmi doporučuji. Ingrid Noll píše superknihy! Tahle je snad její nejlepší! Přečetla jsem od ní hodně knih a rozhodně sáhnu po dalších!

myryjam
11.01.2016 5 z 5

Černý humor, který mě skvěle pobavil.

Peleus
23.08.2015 2 z 5

Hahahaha. Tak o tomhle musím vyprávět, neboť mi to rozveselilo dva první dny letní dovolené!

V jistém egyptském letovisku (blízko Marsa Alam, kdyby to někoho zajímalo) jsem u bazénu, pozdě večer po příjezdu do hotelu, objevil tuto knihu, která se tam naprosto bezprizorně povalovala na stolečku (když o tom uvažuji zpětně, možná zas tak bezprizorní nebyla...ale popojedem!).

Pojednává o ženě, která se, no, zdráhám se říct zamiluje, prostě, tráví čas postelovými hrátkami s bohatým zmeťárem, který studuje stomatologii a je zároveň potenciálním dědicem velkého majetku. Protože nechce čekat, rozhodne se starého příbuzného sprovodit ze světa tím, že mu v zubní protéze vyvrtá umělý zub a umístí tam jed, kterýžto "umně" zakryje provizorní výplní.

Obraz číslo dva. Hlavní hrdinka potenciálnímu nebožtíkovi padne do oka, tak začíná přemýšlet, že místo zmeťárovi, odkáže celý majetek jí. HOLCE Z ULICE!

Obraz číslo tři. Zmeťár jede po služce, co během mytí oken na něj škádlivě vystrkuje obě, ehm, řekněme zadní líce, což zase hlavní hrdinka velmi nelibě nese. Jenomže najednou zazvoní zvonek a zjeví se charismatický, už od pohledu vnitřně hodně poškozený chlap, s temným tajemstvím z minulosti, který by stál za hřích.

Nakonec putuje, jakože doslova - putuje, mezi oběma a přemýšlí, co dál. Když v tom vypluje na povrch ono "hrozivé tajemství".

A ve finále... To vám ovšem neprozradím. Věřte, že konec je stejně "propracovaný" a "velkolepý" jako celá kniha.

P.S. Pokud ji najdete bezprizorně se povalující, jděte směle dál, o nic nepřijdete. Jedině že byste stejně jako já měli škodolibou zvědavost, kam až to autorka dopracuje.
P.S. 2 2* za papír. Máme rádi lesy České republiky.

Štítky knihy

lékárnictví, farmacie lékárnice, lékárníci

Autorovy další knížky

Ingrid Noll
německá, 1935
2004  51%Lékárnice
1993  84%Kohout je mrtvý

Kniha Lékárnice je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst4x