Lék pod kůží

Lék pod kůží https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37199/lek-pod-kuzi-37199.jpg 5 9 1

Soubor čtyř povídek z lékařského prostředí. 'Hoďte na mě síť' zobrazuje vývoj psychopatické osobnosti z pohledu pacienta samotného. 'Příležitost' zachycuje příběh věčného smolaře, stojícího před velkým objevem. 'Lék pod kůží' na pozadí střetu dvou lékařských pohledů hovoří o toleranci. 'Ivanka', rovněž namluvena jako zvuková kniha Richardem Honzovičem, popisuje sílu veřejného mínění proti jednotlivci. Všechny čtyři povídky jsou nečekaně pointované. Povídku Lék pod kůží volně zpracoval pro Československou televizi scénárista Eduard Verner.... celý text

Přidat komentář

Kočičáci
13.11.2016 5 z 5

Tuto povídkovou knihu napsal pan Hanka bezmála před třiceti lety...
...a není to na ní vůbec poznat! Jedním z hlavních důvodů je to, že autor je prostě skvělý, píše nadčasově a každý příběh má svoji hloubku.
Každou povídkou se prolíná lékařské prostředí, které je popisováno velmi věrohodně, díky autorově profesi. V prvním příběhu naprosto dokonale popisuje psychicky "oslabeného" Jirku, který je svou profesí tak zasažený až to hezké není...nakonec ho jeho rentgenové paprsky dohnaly.
V Léku pod kůží nemůže doktor Richter skousnout mladého indického kolegu Rádžu Pandžába. Je to proto, že se bojí o své postavení, nebo proto, že nepřeje úspěch a je závistivý?
Ovšem nejvíc mě dostala poslední povídka Ivanka...není jen o smutném osudu malé holčičky, ale hlavně o tom, jak rychle lidé umí odsoudit člověka, který celý svůj život konal dobro a byl společnosti příkladem - kruté, ale život je bohužel takový...