Lehká dívka a reportér

Lehká dívka a reportér https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82252/lehka-divka-a-reporter-82252.JPG 4 37 8

Popisuje zde práci na přípravě novin a v tomto rámci líčí komické snažení dvou hrdinů, jak se co nejméně nadřít. Většinu času tráví u kulečníku, kde potkají lehkou dívku a s ohromením sledují její společenský vzestup.

Přidat komentář

p.stranska
10.04.2024 4 z 5

Audiokniha, skvěle zpracovaná. Jednohubka na necelou hodinu poslechu, klasický Poláček. Obyčejní lidé, obyčejné starosti zabalené do celofánu lehké satiry a humoru.

david6273
23.12.2023 4 z 5

Poctivá jednodhubka, která čiší poláčkovinou. Vtipné postavy, které složitě řeší jednoduché situace. Srdcovka.


jaroiva
29.01.2021 4 z 5

Skoro povídečka. Pidi mini kousek. Ale určitě stojí za pozornost.

Česneksmedem
05.12.2020 5 z 5

Milý čtenáři a spanilá čtenářko! Dovolím si autora označit za předskokana nedostižných Ondřeje Motýla a svazáka Pasáka. Pokud bych měl na své letité hlavě nasazený kapižon, rozvážu šňůrky pod bradou a smeknu. Toto dílko má totiž pouze jednu zásadní vadu. Je kratší než nepřestupný únor nebo vánoční projev MZ.
S veškerou úctou zůstávám k dalším autorovým knihám ochotný.
Ať žije anarchie!

1amu
28.07.2020 4 z 5

V nedávno přečtené knize Rozsypaná slova o poslední etapě života novináře Karla Hirsche, byla v anotaci zmínka o stejné postavě, která je v této knize. Proto jsem si ji ihned v knihovně vyhledal.
Udělal jsem dobře, reportér Karel Hirsch je Karel Poláček. Lehká dívka je Anděla Šnajdrová, která to "dotáhne" až ke jménu Aimée Warren, vyhledávané a bohaté donátorce všech velkých akcí v Praze.
Velkým plusem knihy je roztomilá čeština 20-tých let minulého století a jasný vzkaz autora ženám-političkám v začátcích nově se rodícího státu.
Oba Karlové - Čapek i Poláček píší pro čtenáře tak, že je radost vše od nich číst.

Lykos
13.09.2018 5 z 5

Skvěle zkarikované prostředí novin, které Poláček tak důvěrně znal. Jeho hra se jazykem českým nepřestává mne baviti.

Bonnet
05.03.2017 5 z 5

Kniha obsahující vše, co z Poláčka činí jednoho z mých velmi oblíbených autorů tedy hravá čeština v typickém Poláčkovském duchu a vtipné momenty z prostředí pro Poláčka familiárního. Nic víc, nic míň, ideál.

TheCiko5
25.02.2016 4 z 5

Drobná novelka popisující komicky propletený osud několika novinářů a lepé děvy. Dnešní čtenář by se mohl na dílko dívat skrz prsty a ještě si na něm docela lehce vylámat jazyk. Poláčkova čeština totiž patří mezi jazyky lámavé a krkolomné, ale přitom lehké, zpěvavé a svěží. Je tedy nabíledni, že touto knížkou Poláček zamýšlel se jaksi předpřipraviti na dílo ještě větší a obtížnější, takže pracoval s materiálem jemu důvěrně známým, tedy autentickým prostředím novinové redakce, denního i nočního klubu a samozřejmě i ... lehkých žen... Ideální kniha pro seznámení s Poláčkovým jazykem.

Kniha Lehká dívka a reportér je v

Přečtených55x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce41x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x