Legionářská odyssea

Legionářská odyssea https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174894/bmid_legionarska-odyssea-Bsc-174894.JPG 4 8 3

Legionářský deník Františka Prudila z ruské fronty s prologem Oldřicha Jurmana a závěrečnou esejí Otakara Brůny o sváru mozku a srdce. 24 stran dobových fotografií.

Přidat komentář

ZaS
29.05.2023 4 z 5

Velmi zajímavá kniha vzpomínek na první světovou válku. Od zákopů východní fronty, přes zajatecký pracovní tábor až po legie. Neupravené vyprávění poskytuje nejautentičtější pohled na válku. Bez příkras a pozdějších doplňků. V mnoha ohledech to změní vnímání legií, ale na druhou stranu je "zlidští".

draka
31.08.2020 5 z 5

Válečné vzpomínky z I. světové války, vzetí do zajetí od ruských kozáků, putování po carském Rusku a potom strastiplná cesta, návrat do vlasti přes celé bolševické Rusko až do Vladivostoku a odtud do vlasti. To je příběh Františka Pudila a ostatních legionářů v Rusku, pánů Sibiře.


ZuzanaMrh
14.03.2017 4 z 5

Zajímavé čtení, ale hrozně mi vadila nedostatečná korektura textu, spousta chyb a překlepů. Vyprávění bylo pravděpodobně ponecháno v původní verzi (výňatky z deníku F.Prudila) bez jazykových úprav, takže se to chvílemi velice obtížně četlo. Občas jsem měla potíže pochopit smysl některých vět...