Komisař

Komisař https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380465/bmid_komisar-vzc-380465.JPG 4 74 9

Legie prokletých série

< 14. díl

I na druhé straně, straně nepřítele, se někdo najde, kdo by pro peníze udělal cokoliv.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Válečné

Vydáno: , Československý spisovatel
Originální název:

Commissar , 1985


více info...

Přidat komentář

luke442
05.04.2021 5 z 5

Skvělá kniha! Je mě upřímě jedno nakolik je to sci-fi a nakolik je to podle reality. Hasselovky mě prostě baví. Strhující, čtivé, napínavé.

Iki1
16.08.2020 2 z 5

Nereálné vyprávění, které dost pozvedl humor. Dobré mi přišlo vykreslení postav, které je hodně plastické. Celkový děj mi přišel nudný, kniha mě moc nenutila do pokračování ve čtení, v podstatě jsem se do čtení dost nutil.


Babo
20.05.2020

Nebudu hvězdičkovat,protože knihu odkládám. Těšila jsem se na ni ,ale nějak mě nezaujala .
Trochu jsem věděla do čeho jdu ,ale občas mi to "žertování" přišlo nevěrohodné . Chápu, nebo se aspoň snažím,chápat , že vojáci ,aby se nezbláznili ze všech těch hrůz kolem sebe , musí být cyničtí a situaci zlehčovat . Tady mi to přišlo až přehnané , jako by psané vyloženě pro čtenáře . Tak knihu odkládám a nevím jestli někdy budu číst další . Mám ráda knihy ze světových válek , mám ráda i trochu toho cynismu ,ale tato kniha mi prostě nesedla .

Kubajzz
08.04.2019 4 z 5

Pěkné čtení, líbila se mi.

francouz
22.02.2019 5 z 5

Tak to bych opravdu nečekal, skoro detektivní záplatka spojená s nelítostnou východní frontou. Tentokrát to bylo opravdu jiné. Z pohledu hrdinů, když vzpomínali co kde a jak prožili, zejména mě pobavila připravovaná monstr akce v podání generála a jeho příprav na pohřeb.
To si říkáte no to bude opravdu monstrozní párty, ale ano ona to opravdu byla monstrozní párty, ale hlavní plánovač se ji zúčastnil jako neboštík. Což by nebylo nic nepředstavitelného, kdyby tuto akci přesně neplánoval.
No musím říci, že při tom jak vedle Vás umírají kamarádi a Vy se připravujete na největší lup v dějinách, ale hlavně nejenom se spolubojovníky, ale zejména s nenáviděným protivníkem.
Prostě jízda se vším co k tomu patří, od vyrvaných orgánů, přes souložení se soudružkami, až po honbu za pokladem, to vše v unikátním obalu válečného románu. Prostě jízda na ultra rychlém a nebezpečném závodním koni. Opravdu zajímavé.

frantisek8863
27.12.2018 4 z 5

Přečteno dvakrát. Pokaždé mě příběh pobaví a zároveň mi jde místy mráz po zádech.

marabart
07.01.2018 4 z 5

Povedené. Tato konkrétní kniha z dlouhé série od autora se vyznačuje originálnějším dějem a také, pro mě bohužel, neuvěřitelně dlouhými příběhy, které vypráví postavy Drobeček nebo Porta. Tyto vzpomínky se někdy protáhnou i na několik desítek stran. Přesto jsem knihu přečetl téměř jedním dechem, ve čtvrtek jsem si ji půjčil z knihovny a v neděli píšu komentář.

onder5
03.02.2014 5 z 5

Moje oblíbená kniha od oblíbeného autora. Pohled na válku očima obyčejných vojáků, kteří chtějí jen přežít, ale taky si přinést z války nějakou tu kořist. Skvělý humor v podání Drobečka, Porty a Dědka. Všem válečným nadšencům můžu jen doporučit.

antonio13
16.01.2013 5 z 5

I na druhé straně...straně nepřítele se někdo najde kdo by pro peníze udělal cokoliv.Opravdu bláznivá cesta za bohatstvím ohrožující vlastní život a výsledek? Hodně dobré čtivo.