Vražda v La Mutu

Vražda v La Mutu https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30388/bmid_legendy-trhlinove-valky-vrazda-v-la-NHQ-30388.jpg 4 110 12

Legendy trhlinové války série

< 2. díl >

Nehostinné pohraničí Ostrovního království je rozvráceno vleklou válkou proti tsuranským vetřelcům. Udržet zde alespoň zdání pořádku a práva vyžaduje tvrdé muže. A na prosazování královské spravedlnosti je často třeba použít vojáky stejně nelítostné, jako jsou zločinci, které mají stíhat. Jenže ne vždy je možné použít na hrubý pytel stejně hrubou záplatu - to když jde o záležitosti, týkající se vysoké šlechty ze vzdáleného Rillanonu nebo Krondoru. Takže co s tím? (citace: Feist, R. E. - Rosenberg, J. Vražda v La Mutu. První vydání. Praha: Wales, 2004.)... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Wales
Originální název:

Murder in La Mut , 2003


více info...

Přidat komentář

meda2007
12.10.2022 4 z 5

Tato kniha byla zvláštní. Celou dobu jsem čekala, navnaděná tou vraždou, jak to budou postupně vyšetřovat a ono nic moc. Vražda se odehraje v poslední třetině knihy, ráno. A šup večer mají viníka a ještě poněkud diskutabilními metodami, aby čtenář nakonec zjistil, že to bylo úplně jinak a smrt člověka byla zbytečná. Nevím co si o této knize myslet.

Hadati
01.09.2022 3 z 5

Příběh se odehrává v době války proti Tsuranům, kdy se fronta víceméně ustálila, v době zimy, kdy obě armády odpočívají a čekají na jaro, aby se opět vrhli do dalšího kola bitev.

Hlavními postavami jsou zde tři žoldáci, kteří se nechali najmout jako vojenská síla v La Mutu. A protože se nejedná o řadové vojáky, tedy ozbrojence závislé na nějakém konkrétním šlechtici, rozhodne se místní vládnoucí šlechta, že je využije jako nezávislé chlapce pro všechno.

Projdou si tedy několik funkcí od osobních strážců, přes dočasné kapitány odpovědné za pořádek ve městě, až po nezávislé vyšetřovatele.

Tito tři žoldnéři vám asi nepřirostou tolik k srdci, ale zase na druhou stranu i oni mají nějakou svou čest, přestože trochu diskutabilní.


Peter73
22.10.2021 3 z 5

Toto bola slabšia kniha od Feista, neviem, koľko z deja je jeho výtvor. Viac ako polovica knihy sa dej odohrava v meste La Mutu. Hlavnými hrdinami sú traja žoldniery, ktorí sú radoví vojaci, ich úlohy sa postupne stávajú dôležitejšie, až po vyšetrovanie vraždy. Záver knihy pôsobí ako fantasy-krimi. Vraha odhalia po svojom, tak žoldácky. Knihe chýba silnejší príbeh, na ktorý som u Feista zvyknutý.

Ashen-Shugar
16.11.2019 2 z 5

Jakožto Feistův fanoušek jsem si ji kdysi dávno koupil a přečetl. No, na Feista fakt slabota.
Kvůli tomu ale tenhle komentář nepíšu. Přemýšlel jsem, že všechny legendy trhlinových válek prodám, protože jsou slabši a už je asi číst nebudu, hlavní důvod prodeje je, že mě jenom zabírají místo v knihovně. Tak jsem mrknul na internetu, kolik bych za tu bídu asi mohl chtít a nestíhám valit oči!!! Zjistil, že se dle stavu prodávájí 1.500 - 2.000 korun :-o
No, zatím si ji asi teda ještě nechám :-)

l.e.d
01.07.2019 2 z 5

Nejslabší díl série a jen malý střípek do světa Midkemie.
Knihu jsem přečetl, jako fanda Feista asi povinnost. Kniha mě neurazila, ale ani nepotěšila.
Znovu už po ní nešáhnu, když mám na výběr lepší díly.

protokol
21.02.2019 odpad!

nuda nuda nuda

tester
21.01.2018

Slátanina

p3tris
27.07.2017 3 z 5

Objektivně zatím nejhorší Feistova kniha. Do postav jsem se začal vžívat až někde za polovinou a stejně mi připadlo, že by místo třech hlavních hrdinů stačil jeden. Avizovaná vražda se uskuteční až téměř na konci knihy a její vyřešení, i když uznávám, že lehce překvapivé, se zvládne během asi dvou kapitol. Do té doby je to vlastně jen taková omáčka k zaplnění stránek.

GreyZ
01.05.2017 3 z 5

Přečetla jsem. Zatím nejslabší z celé série. Kniha, popisy a jednání osob mi nesedlo.

Rettry
25.11.2015 2 z 5

Tohle se moc nepovedlo.
Detektivkou, kterou by to asi mělo být, se to nedá nazvat vůbec.
Málo akce, málo politiky, postavy nezajímavé...
Důvod vracet se k této knize každý den, abych jí dočetl, byl asi jen - mít přečteno všechno od Feista.

MiaVa
28.09.2013 4 z 5

čekala jsem víc, ale šlo to :)

McGrinder
22.01.2012 1 z 5

Ač patří R.E.Feist k mým nejoblíbenějším spisovatelům, tak tohle se mu vůbec nepovedlo. Připadne mi, že se na knize snad vůbec nepodílel, ale jen půjčil svou Midkemii Joelovi Rosenbergovi a ten sesmolil tuhle " věc ". Hodnocení 20%

Autoři knihy

Raymond E. Feist
americká, 1945
Joel Rosenberg
americká, 1954

Kniha Vražda v La Mutu je v

Právě čtených2x
Přečtených213x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce100x
Chystám se číst16x
Chci si koupit13x