Jimmy Ručka

Jimmy Ručka https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35021/bmid_legendy-trhlinove-valky-jimmy-rucka-4Lh-35021.jpg 4 108 8

Legendy trhlinové války série

< 3. díl

série: Legendy Trhlinové války díl v sérii: 3 Když mladičký Jimmy pomáhal v Krondoru Aruthovi uniknout agentům Guye du Bas-Tyry, nemohl vědět, jak moc to změní jeho život. Věděl ale, že si dělá mocné nepřátele, a tak mu nezbylo, než Krondor vzápětí opustit. Samozřejmě, že ke své smůle jen vyměnil jedno nebezpečí za druhé.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

Jimmy the Hand , 2002


více info...

Přidat komentář

Luigi1
18.09.2023 4 z 5

Dobrá četba která potěšila

meda2007
27.10.2022 5 z 5

Jimmy je v této knize ukázán jako člověk, který pomáhá ostatním. Číst to jako první, byla bych asi překvapená, ale jelikož už jsem s nim nějaké knihy četla, vůbec mě to nepřekvapuje.

Kniha se četla dobře, ale chvílemi byla dost zdlouhavá a táhla se. Vyústění na mě bylo moc rychlé a bez vysvětlení, nijaké?? ( nevím jak jinak to popsat ). Ale svět Midkemie je prostě skvělý, ráda se do něj vracím a jeho vypravěč je prostě úžasný.

I když byl děj na konci značně zrychlen, tak to byla skvělá kniha po které ráda zase někdy sáhnu.


Hadati
01.09.2022 3 z 5

Sledujeme osudy Jimmyho Ručky přesně od chvíle, kdy se princovi Aruthovi podaří uprchnout společně s princeznou Anitou z Krondoru, které je pod vládou Guy du Bas Tyry a jeho nohsleda Jocko Radburna.

Jízlivci jsou trestáni za to, že pomohli Aruthovi a Anitě uprchnout. Jimmy se jako přímý pomocník útěku princezny Anity raději schová. Nebyl by to ale Jimmy, aby se nedostal do nějakého průšvihu. Tentokrát to ale přehnal, protože porušil příkaz Spravedlivého muže. Proto musí uprchnout na čas z Krondoru. Ale ani mimo Krondor se nedokáže vyhnout potížím a tak se zaplete do případu, ve kterém má prsty černá magie.

Jimmy je jako vždy velmi charismatickou postavou, ale i jiné postavy této knihy vám přirostou k srdci. Díky tomu, že zde vystupuje mnoho mladistvých postav, možná na chvilku nabydete pocitu, že se jedná o knihu pro dospívající mládež, ale na druhou stranu je ústřední téma dost temné, takže se nebojím, že by se nudil dospělý. Podle mě je to ale jediná kniha z celé Feistovy série o Midkemii, která by se dala přiřadit do Young Adult škatulky.

YorikB
27.10.2020 3 z 5

Není to špatné, ale ani žádný zázrak. Hodně předvídatelné a klasické fantasy, které ničím nevybočuje z řady jiných. Přijde mi, že kromě Jarvise Coe by si mnohem větší prostor zasloužil i samotný Jimmy Ručka, který je tady jen jedna z mnoha postav a asi bych neoznačil za klíčovou postavu.

l.e.d
01.07.2019 4 z 5

Příjemné rozšíření děje Jimmyho Ručky
chronologicky série Legendy trhlinové války patří za druhý díl Mága.
http://www.crydee.com/raymond-feist/reading-order/chronological

Kniha je lehčí četba bez větších překvapení s příjemným spádem.

p3tris
31.08.2017 4 z 5

I když se nevyrovná té s Janny Wurts, sedla autorovi spolupráce se Stirlingem mnohem lépe, než ta předešlá s Joelem Rosenbergem. Příběh je sice trochu předvídatelný, ale rozhodně čtivý. Trochu mi připomínal filmového Drákulu, Eddingsovo Elénium, nebo autorův starší Stříbrný trn. Postavy jsou zajímavé a takový agent bohyně smrti Jarvis Coe by si zasloužil mnohem více prostoru, ne-li samostatnou knihu. Jediné, co bych tedy vytknul, je (pro autora typický) uspěchaný konec.

MiaVa
03.10.2013 4 z 5

dala bych tak 80% hezký příběh

McGrinder
22.01.2012 4 z 5

Nebylo to špatné, ale mezi nejlepší knihy R.E.Feista to tak nějak nepatří. Každopádně pokud jste si oblíbyli postavu Jimmyho Ručky, tak se vám kniha určitě bude líbit. Hodnocení 75%

Autoři knihy

Raymond E. Feist
americká, 1945
Stephen Michael Stirling
francouzská, 1953

Kniha Jimmy Ručka je v

Přečtených205x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených6x
Knihotéce101x
Chystám se číst16x
Chci si koupit18x