Stíny nad řádem Kai

Stíny nad řádem Kai https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362621/bmid_stiny-nad-radem-kai-Gal-362621.jpg 4 64 12

Legendy o Lone Wolfovi série

1. díl >

Pouze národ Sommerlunďanů stojí mezi armádou temnoty a podmaněním Magnamundu. V čele zoufalého odboje stojí řád Kai a jeho spojenci, čarodějové Bratrstva Křišťálové hvězdy. Vzpurný čaroděj Vonotar však zradí Bratrstvo a ze vzdoru spojí své síly s Temným pánem Zagarnou. Společně ničí vše, co jim stojí v cestě, a rozpoutají nejzuřivější invazi, jaké byl kdy Sommerlund svědkem. První díl epické série ze světa legendárních gamebooků o Lone Wolfovi – Osamělém vlkovi.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Mytago
Originální název:

Eclipse of the Kai , 1989


více info...

Přidat komentář

Andys02
20.11.2023 odpad!

Kniha mě úplně nezaujala a už fakt dlouho se mi nestalo, abych knihu nedočetla. Pokoušela jsem se číst knihu i napodruhé a odložila jsem jí znova.

JordLizzCZ
19.10.2023 2 z 5

Až moc jasné rozdělení dobra a zla. Kniha má své světlé momenty ale jinak mě moc nebavila, přišla mi tak nějak nekompromisní ke svému žánru. Ve své době nejspíš bezva ale dnes už nic moc.


Razič
15.12.2021 3 z 5

To má být nějaký prequel ke gamebookům? Fighting fantasy mám všechny, lone wolfa ani jednoho, po téhle knížce ani nevím jestli si pořizovat.

Dave_Jame
21.03.2021 1 z 5

Dobrá, mám otázku. Proč tahle kniha existuje?
Když vynechám zhruba třetinu světo-tvorné výplně, u které mám pocit, že ji někdo jednoduše překopíroval z manuálu ke stolnímu RPG, zůstane my i tak hromada nepotřebných informací a postav, které spíš podkopávají své gamebookové iterace, než aby je vylepšily. Přiznám se, že "jsem poslední žijící člen svého řádu" pro mě byla dostatečně tragická motivace hlavní postavy, nepotřeboval jsem dalších 5 absolutně zbytečných. A další pojmenovaná postava, kterou by mohli čtenáři původní série znát, je na tom snad ještě hůř, vyobrazená jako neschopný a lelkující trdlo.
Jednu hvězdu dávám za části se "záporáke", proto že byly ty jediné, které mě alespoň trochu motivovalo to dočíst.

Luigi1
19.01.2021 4 z 5

V tomto díle je na můj vkus moc osob v podobě bohů,polobohů a krystalů..Pro mě dost spletité příběhy,které místy podle mě vykolejily.Jinak velmi pěkné čtení

cziss
21.02.2020 2 z 5

To je teda možná moc velký fantas i na mě :)

Teron
17.09.2018 5 z 5

Ač poměrně černobílé univerzum - pochopitelné vzhledem k době vzniku - je krásné svou formou, svými zákonitostmi a systémem magie. U ní se mi hrozně líbí jak pojetí konfliktů, tak vnitřní svět jejích uživatelů, vrcholem je samozřejmě souboj u konce. A Alyss je moc příjemně praštěná;-)

RyonMathrin
13.04.2018 5 z 5

Na gameboocích Lone Wolf jsem vyrůstal a učarovaly mi. Tuto knihu jsem si přečetl spíše ze zvědavosti, ale byl jsem velmi mile překvapen.
Tento obsáhlejší úvod do příběhu Lone Wolfa a jeho světa obsahuje mnoho fantasy klišé. Klasický boj "dobra" proti "temnému pánu" je podle známé šablony, děj je černobílý a odhadnutelný. Ovšem jen na první pohled.
Vykreslený svět má úžasné, drsné kouzlo... Nesmírně se mi také líbí popis kouzlení a konflikt temné magie a bílé magie. Z toho jsem částečně čerpal při tvorbě svého světa pro Dračí Doupě. Popis zla je strhující - zejména temný Zagarna a jeho pevnost.
Všem fanouškům fantastiky mohu doporučit.

MišákB
28.04.2017 4 z 5

Bezva lehčí čtení se zdánlivě naivním světem, který je ve skutečnosti docela drsný :-) Jak fanda Lone Wolfových gamebooků rozhodně doporučuji.

Falquar
14.10.2015 3 z 5

Mám tři výtky.
Zaprvé, jména, čistě subjektivní záležitost. Jsou buď zoufale krkolomná a na ubohoučkém rozsahu dvou set stran naprosto nezapamatovatelná, anebo se inspirují v indiánské kultuře - žel, místo Tichých/Mlčenlivých vlků se universum hemží samými Lone Wolfy; zkrátka a dobře, chtělo by to překlad. Přinejmenším pokud čtenář (já) není obeznámen s příslušnými gamebooky.
Zadruhé, gramatická faux pas. Kdo to kdy viděl, aby vojáci střílely? (!) Jasně, je to drobnost, ale pije to krev. Hrubki mají do objyčených překlepů přeci jen kapku... daleko.
A konečně to nejdůležitější - přílišná afektovanost. Literární vraždy, mordy a jatka zbožňuju, nesmí se to ale přehánět. Tady se to všechno sekalo hlava nehlava po celou délku knihy a na mou velectěnou osobnost to po pár stránkách už pranic nepůsobilo, neboť jsem se násilí nasytila sdostatek a postavám bylo věnováno příliš málo prostoru, než abych se o ně strachovala. Navíc Stíny jsou (nebo aspoň působí jako) typický zástupce nejryzejšího fantasy - a upřímně, tam hlavní hrdinové zhasínají tuze málo a v prvních dílech ještě míň.
Na druhou stranu příběh dal, co se od žánru zhruba čeká; a sice přímočarý, srozumitelně podaný děj, černobíle vykreslené dobro se zlem a spoustu (hlubokých, rýp rýp) mouder typu "věk je dar, který neodmítneš".
Ale co, nenudila jsem se. Těším se na pokračování. Víceméně.

Harry_
08.11.2014 3 z 5

Pro znalce gamebooků příjemná povinnost. Tento díl vypráví "jak to všechno začalo". Pár hlavních hrdinů, klasický příběh o dobru a zlu. Pěkně připravený svět, ale na můj vkus trochu moc bohů, polobohů, krystalů apod. Nejvíc mi vadí, že nastaví pravidla, aby je o pár řádku dál hned porušil. Hlavní hrdinové jsou na začátku nuly, co moc nestudovali a přesto na konci bez jakéhokoliv dalšího vlivu či vysvětlení likvidují nepřátele. Škoda nevyužitého potenciálu, o době jejich studia šlo napsat mnohem víc, aby si hrdiny čtenáž oblíbil. Takto to ani nestihne, protože nemá moc důvodů, s charaktery se neztotožní, protože jejich myšlenkové pochody jsou docela jednoduché. Určitě se to dá číst, není to náročné, ale snad budou další díly lepší.

Yarwen
01.05.2013 4 z 5

Jedná se o první ze tří dílů o Lone Wolfovi, které na českém trhu vyšly. Tyto tři díly však nejsou gamebooky, nýbrž klasickými knihami; v případě Stínů nad řádem Kai zde děj představuje jakýsi prolog, popis událostí, které vedly ke zničení kláštera Kai, v kterémžto momentě začíná první díl ze série gamebooků (Útok ze tmy). Kdo se chce tedy dozvědět o zrodu celého příběhu, nechť šáhne po této fantasy knížce.

Štítky knihy

kouzla

Autoři knihy

Joe Dever
anglická, 1956 - 2016
John Grant
skotská, 1949 - 2020

Kniha Stíny nad řádem Kai je v

Právě čtených1x
Přečtených98x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce99x
Chystám se číst29x
Chci si koupit11x