Deadpool: Klasické příběhy

Deadpool: Klasické příběhy https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475519/bmid_deadpool-klasicke-pribehy-VWW-475519.jpg 3 14 7

Užvaněný žoldák, zabiják s elánem, nejsarkastičtější vtipálek Projektu X přichází nyní ve sbírce svých nejstarších příběhů! Deadpool, v závěsu se svým pomocníčkem Weaselem, vyráží hledat lásku, peníze a pořádnou melu – nikoliv nutně v tomto pořadí –, jenom aby se vzápětí dozvěděl, že jej pronásleduje protivník, kterého už před lety zabil! Jako kdyby to nestačilo, vloží se do toho Juggernaut, takže dochází ke střetu nezastavitelné síly a nezastavitelné užvaněnosti! Třeba ale nemusí být vše ztraceno, pokud se smyslné Siryn povede přivést všechny trochu k rozumu. Vydá se Deadpool za lepším životem veden voláním svého srdce, nebo zůstane na cestě chaosu, kterou si sám vytyčil? Odpověď zní: Ano! No a do toho tady hostují New Mutants, Banshee, Sasquatch a kdoví kdo ještě! V této sbírce najdete příběhy původně vydané v sešitech New Mutants č. 98, Deadpool: The Circle Chase č. 1–4, Deadpool (1994) č. 1–4 a Deadpool (1997) č. 1, jejichž scenáristy jsou Fabian Nicieza, Rob Liefeld, Mark Waid a Joe Kelly a kresebně se na nich podíleli Rob Liefeld, Joe Madureira, Ian Churchill, Lee Weeks, Ken Lashley a Ed McGuinness.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
více info...

Přidat komentář

trudoš
01.03.2023 3 z 5

Jedna z těch slabších Deadpoolových knih doplácející na ochotu nakladatele vrátit se ke starým kouskům, jež tvořily charakter degenerujícího degeneráta. Jenže to, co fungovalo u sérií jako Ultimátní komiksový komplet nebo Nejmocnější hrdinové Marvelu, v případě edice Legendy Marvel naprosto selhává. Chápu, že sehnat a zaplatit někoho, kdo album okoření o doplňující texty, jež dají obsažené komiksy do souvislostí s historií postavy, není snadná úloha, ale bez téhle nadstavby je titul Deadpool: Klasické příběhy přehlédnutelnou knihou. Ne že by povídky Honička v kruhu, Hříchy minulosti a Hele, to je Deadpool! byly nějak podprůměrné, ale je to holt produkt 90. let. Navazují na sebe skutečně jen ústředním hrdinou, a pro někoho, kdo není fanouškem, jsou nepochopitelným výkřikem do tmy, protože v současné konkurenci neobstojí. Přičemž úvodní Začátek konce tak úplně hodnotit nejde, protože jde o příběh natolik vytržený z kontextu, že jeho význam je skutečně pouze v prvním Deadpoolově výskytu.

fvalek
11.09.2022 2 z 5

Tohle bylo těžké sousto, protože mě Deadpool příliš nebaví, stejně tak komiksy z devadesátek. Období Deadpoolových počátků, které jsou úzce spjaté hlavně s X-Meny, jsou sice zajímavé a nějakým způsobem obohacující, ale epizodnost příběhů kazí nějaký ucelenější dojem a je to vážně jen "přehlídka". Bohužel mě to vůbec nezaujalo, přestože bylo dobré vidět počáteční etapy, které byly více antihrdinské, a potkat staré postavy, co se už v moderních komiksech nevyskytují. Deadpoola mám raději v moderní verzi, kdy je více součástí Avengers, SpiderPool apod.

Bohužel mě tak tenhle výběr zklamal i co se týče edice Legendy Marvel. Raději bych býval ocenil nějaký větší souvislý příběh, než tuhle Deadpool kompilaci, ale co se dá dělat. Alespoň je jako obvykle hezká vazba a bonusy.


Hadati
29.07.2022 5 z 5

Tenhle komiks ukrývá staré Deadpoolovy příběhy. Můžete si tak mimo jiné přečíst i komiksové vydání New Mutants, ve kterém se Deadpool poprvé objevil. Jedná se o průměrný komiks, kde nemá Deadpool moc prostoru na to, aby se pořádně představil. Mnoho fanoušků komiksů však bude vděčných za to, že si jeho první příběh mohou přečíst. Naštěstí není tento příběh moc dlouhý, takže nezačne nudit.

Následující příběhy jsou však již nadprůměrné. Už je to ten skvělý, ukecaný a neustále hláškující Deadpool s podivně zvrhlou morálkou. Jako vyšinutý nájemný zabiják těžko může být klasickým kladným hrdinou, ale i on má určitou hranici, za kterou není ochotný zajít. Ve výsledku pak není těžké uhádnout, proč je tento (anti)hrdina mezi čtenáři komiksů tak oblíbený.

Pro mě pak byl tenhle komiks úlevou poté, co jsem musel přetrpět několik posledních nezáživných dílů ze série Deadpool (asi tak poslední 4 ze série).

MCGinger
29.07.2022 2 z 5

Nenadchlo mě tolik jako první díly novějšího Deadpoola, které jsem četl. Opravdu spíš jen plejáda "pláštěnek" a ne příliš kvalitní scénáře příběhů.

venomslav
18.02.2022 4 z 5

Ukecaný a akční příběhy Deadpoola z 90. let. Komiks spíš než kvalitní příběh ukáže vývoj postavy.

robin9739
07.10.2021 4 z 5

Tento komiks nám dává vše, co je nám Wade Wilson schopný dat. Jedná se o zábavné, šílené a hláškama přecpané dílo. Wade je prostě svůj a dává nám to na každé stránce znát, pro nic za nic se mu neříká "Držkatý žoldák". Tento antihrdina je postavený na zábavě a osobním projevu a nekončících akčních scénách, těch tu je až dost a určitě vás komiks nebude nudit. Najdeme zde více příběhu, některé na sebe navazují, jiné ne. Hodně mě baví Deadpoolova mysl, jenž funguje na hraně normality a šílenství. Často propadá depresím a mění je v agresi, je to zajímavé a určitě jiné, než klasičtí vždy dobří hrdinové.

V tomto komiksu najdeme příběhy, které byli napsány před více jak 20 lety, takže to na kresbě jde znát. Na první pohled, jde vidět, že už má své roky. Mě se ale líbí, když se komiks vydává v originální podobě i spoustu let poté, aspoň vidíme, jak vznikaly legendy a jak vypadaly. Samozřejmě, zde najdeme i jeden nový příběh, kde dostáváme moderní digitální kresbu. Ta je líbivá ale přijde mi až moc dokonalá. Celkově se jedná o dobrý komiks, Deadpoola řadíme k těm lepším postavám ze světa Marvel, akorát mu zatím nebyla přiřazena žádná obří role v nějakém epickém příběhu. Wade by ale o to stejně nestal je to jen žoldák... Sice nejlepší na světě ale furt žoldák .

GoodGames
28.09.2021 3 z 5

Deadpool: Klasické příběhy sú jednoducho klasické retro príbehy zo začiatku 90. rokov. Postava Deadpoola ešte len začínala svoju púť a postupne sa formovala. Už od začiatku to však bol sarkastický, ukecaný a poriadne drzý superhrdina, ktorý sa vyžíva v zabíjaní. Neradím sa však k Deadpoolovým fanúšikom a naviac je táto zbierka dosť chaotická ako kresbou tak aj scenármi. Deadpool je však u nás veľmi populárny a preto chápem jeho zaradenie do edície Legendy Marvel, aj keď by som v nej radšej videl zásadnejšie a ucelenejšie príbehy. Pre fanúšikov Deadpoola sa však jedná o povinnosť.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti Marvel padouchové, záporňáci Deadpool

Autoři knihy

Mark Waid
americká, 1962
Robert Liefeld
americká, 1967
Joe Kelly
americká
Fabian Nicieza
argentinská, 1961

Kniha Deadpool: Klasické příběhy je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce16x
Chystám se číst5x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x